Alpha Universe Story Detail
Hvordan jeg fotograferer | Lage en motehistorie

Ki Price

Før du er klar til å fotografere er det mye planlegging som skjer i kulissene. Den vanskeligste delen kan iblant være å skape noe kreativt med bildene, men du vet aldri hvor og når inspirasjonen plutselig kommer.

Inspirasjon

Inspirasjonen til et av mine nyere bilder oppsto faktisk under et tannlegebesøk! Jeg oppdaget et kult sted som het ‘Banging Dental’ og tenkte ‘det ville være et fint sted å fotografere noe’. Jeg synes det er artig å gå til det ekstreme. Det er moro å finne snåle og originale lokasjoner, men det blir stadig vanskeligere å tenke ut steder og ideer som ikke har vært brukt før.

Ki Price Sony alpha 9 modell som sitter på et rosa fløyelssete med bena i kors

© Ki Price | Sony α9 + FE 55mm f/1.8 ZA | 1/200s @ f/2.5, ISO 100

Etter at vi hadde funnet dette kule tannlegekontoret, var det på tide å tenke ut historien bak bildene. Der var jeg, 46 år gammel og skulle fikse tennene, og plutselig dukket ideen om ‘Lady og landstrykeren’ opp. Jeg så for meg at stedet kunne brukes til å vise en rekke ulike stiler innen mote. Det handler også om stedet, og den snodige kontrasten – hvorfor skulle noen i det hele tatt ønske å fotografere hos tannlegen? Det er noe som skremmer de fleste.

Ki Price Sony alpha 9 model mann som sitter i tannlegestolen og ser mutt inn i kameraet mens en kvinne står ved siden av og holder i tannlegelampen

© Ki Price | Sony α9 + FE 55mm f/1.8 ZA | 1/200s @ f/3.2, ISO 100

Samarbeidspartnere

Når konseptet er bestemt, er neste trinn å finne de rette personene å jobbe med. På samme måte som jeg har min egen fotograferingsstil, ønsker jeg å jobbe med stylister og hår- og makeupartister som har sin egen stil, men som også passer med min slik at vi kan jobbe sammen mot det endelige målet. For tannlegeprosjektet jobbet jeg med Amy Still for styling og Tom Gillian for hår- og makeup. De tar visjonen og konseptet jeg har og tilfører sin egen stil.

Ki Price Sony alpha 9 ungt par som titter inn gjennom en glassdør på tannlegekontoret

© Ki Price | Sony α9 + FE 24mm f/1.4 GM | 1/160s @ f/2.8, ISO 50

Det er viktig å jobbe godt som team, og det er noen triks jeg alltid bruker under fotojobbene. For det første er jeg alltid førstemann på stedet, og jeg sørger for å veksle noen ord med alle. Deretter ordner jeg meg kaffe! Jeg får ikke en assistent til å gjøre det. Jeg ønsker å skape god stemning på settet, og da må jeg begynne med meg selv.

Mitt hemmelige våpen

Det kan være tøft når det er mye som skjer i hverdagen, men det er utrolig viktig at du ankommer settet med en energisk innstilling. Det å ta selve bildet er nesten det minst viktige av alt. Noe som fungerer bra for meg, er å bruke musikk. Jeg har alltid en Bluetooth-høyttaler ved siden av Sony α7R III i kamerabagen. Den høyttaleren er med overalt, og den er på en måte mitt hemmelige våpen. Det er nesten alltid jeg som velger musikken på settet, og jeg har ulike spillelister som jeg bruker avhengig av type fotojobb.

Ki Price Sony alpha 7RM3 mannlig og kvinnelig modell i bohemske klær som poserer for kameraet

© Ki Price | Sony α7R III + FE 55mm f/1.8 ZA | 1/160s @ f/5.0, ISO 320

Utstyret

Når det gjelder utstyr, er det α7R III som er favorittkameraet hver gang. Jeg jobbe nemlig mye med blits, og det gjør at jeg kan fotografere med den mekaniske lukkeren på 10 fps når jeg bruker blits. Det kan virke som en motsetning siden α9 ofte assosieres med å fange hurtige bevegelser, men når jeg fotograferer bevegelser med blits, bruker jeg som regel α7R III.

Objektivet jeg trolig brukes mest, er Sony Zeiss Sonnar T* FE 55 mm f/1,8 ZA-objektivet. Det er favorittobjektivet mitt. Det er lett, meget skarpt og bakgrunnen blir skikkelig flott. Det er alltid det som legges først i kamerabagen. Jeg er også glad i Sony FE 85 mm f/1,4 GM-objektivet. Det er bare helt fantastisk; jeg får ikke lovprist det nok. Når jeg fotograferer på et veldig lite sett og jeg kan gå langt nok unna til å få komposisjonen jeg ønsker, pleier jeg å gå over til 55 mm-objektivet for å få lignende effekt, bare litt videre.

Ki Price Sony alpha 9 ung mann som sitter på et rosa fløyelssete mens vennen hans står ved siden av med ett kne på setet

© Ki Price | Sony α9 + FE 55mm f/1.8 ZA | 1/200s @ f/2.5, ISO 100

Til slutt synes jeg FE 70–200 mm f/2,8 GM er et flott objektiv. Jeg får egentlig bare brukt det når jeg fotograferer catwalk-show og må ha fleksibiliteten til å skape ulike typer bilder. Synd, jeg skulle gjerne brukt det mer.

Ki Price Sony alpha 7RM4 modell i fargerike klær som poserer med armen hvilende på et klesstativ

© Ki Price | Sony α7R IV + FE 55mm f/1.8 ZA | 1/200s @ f/3.2, ISO 800

Til slutt noen tips

Mitt råd til alle som akkurat har startet opp, er dette med å få god kontakt med mennesker. Gå og assister en fotograf. Snakk med bildedesken hos magasiner. Bruk Instagram for å få forbindelser. Tagg stylister, makeupartister, modeller. Tagg magasinene og bildedeskredaktører, og ikke vær redd for å ta en telefon også. Hvis du ikke får noen respons, bare fortsetter du med å være kreativ! Det dreier seg om å få kontakter og skape innholdet.

Medfølgende produkter
ILCE-9
α9 med stablet fullformats CMOS-sensor

ILCE-9

ILCE-7RM3
α7R III 35 mm fullformatkamera med autofokus

ILCE-7RM3

ILCE-7RM4
α7R IV 35 mm fullformatkamera med 61,0 MP

ILCE-7RM4

SEL24F14GM
FE 24mm F1.4 GM

SEL24F14GM

SEL55F18Z
Sonnar T* FE 55 mm F1,8 ZA

SEL55F18Z

Relaterte artikler
Ki Price
Alpha Universe

Ki Price

Storbritannia

«I dag kan alle ta et bilde med telefonen, men det er få som kan kunsten å skape et bilde.»

Vis profil


x