Ki Price Sony alpha 9 par på tannlegekontoret som ser mutt inn i kameraet

Hvordan jeg tar bilder | Å fortelle en motehistorie

Ki Price

Før du kommer til fotograferingen, er det mye planlegging som skjer i bakgrunnen. Det å finne på noe kreativt for bildene kan noen ganger være det vanskeligste, men du vet aldri hvor og når inspirasjonen dukker opp.

Inspirasjon

Et av de siste oppdragene ble faktisk inspirert av en tur til tannlegen! Jeg så et kult sted kalt «Banning Dental» og tenkte «det er et stilig sted for et fotooppdrag». Jeg liker slike ekstreme settinger. Jeg liker å finne merkelige og originale scener, men det er vanskeligere og vanskeligere å finne steder og ideer som ikke har vært brukt før.

Ki Price Sony alpha 9 modell som sitter på et rosa fløyelssete med bena i kors

© Ki Price | Sony α9 + FE 55mm f/1.8 ZA | 1/200s @ f/2.5, ISO 100

Etter at vi hadde funnet dette kule tannlegekontoret, var det på tide å tenke ut historien bak bildene. Der var jeg, 46 år gammel og skulle fikse tennene, og plutselig dukket ideen om ‘Lady og landstrykeren’ opp. Jeg så for meg at stedet kunne brukes til å vise en rekke ulike stiler innen mote. Det handler også om stedet, og den snodige kontrasten – hvorfor skulle noen i det hele tatt ønske å fotografere hos tannlegen? Det er noe som skremmer de fleste.

Ki Price Sony alpha 9 model mann som sitter i tannlegestolen og ser mutt inn i kameraet mens en kvinne står ved siden av og holder i tannlegelampen

© Ki Price | Sony α9 + FE 55mm f/1.8 ZA | 1/200s @ f/3.2, ISO 100

Samarbeidspartnere

Når konseptet er bestemt, er neste trinn å finne de rette personene å jobbe med. På samme måte som jeg har min egen fotograferingsstil, ønsker jeg å jobbe med stylister og hår- og makeupartister som har sin egen stil, men som også passer med min slik at vi kan jobbe sammen mot det endelige målet. For tannlegeprosjektet jobbet jeg med Amy Still for styling og Tom Gillian for hår- og makeup. De tar visjonen og konseptet jeg har og tilfører sin egen stil.

Ki Price Sony alpha 9 ungt par som titter inn gjennom en glassdør på tannlegekontoret

© Ki Price | Sony α9 + FE 24mm f/1.4 GM | 1/160s @ f/2.8, ISO 50

Det er viktig å jobbe godt som et team, derfor har jeg et par ting som jeg alltid gjør når jeg har oppdrag. Det første er at jeg alltid er førstemann på plass og tar meg tid til å snakke med alle. Så er det jeg som henter kaffe! Jeg får ikke en assistent til å gjøre det. Jeg ønsker en god stemning på settet, og det er jo jeg som setter tonen.

Mitt hemmelige våpen

Det kan være vanskelig når det er mye som skjer i hverdagen, men det er så viktig at du kommer på settet med energi og iver. Å ta bildet er nesten den minst viktige biten. En av måtene jeg oppnår det på, er gjennom musikk. Jeg har alltid en Bluetooth-høyttaler sammen med Sony α7R III i kameravesken min. Den høyttaleren har jeg med meg overalt og den er litt som et hemmelig våpen. Jeg velger nesten alltid musikken på settet, og jeg har noen ulike spillelister avhengig av hvordan oppdraget er.

Ki Price Sony alpha 7RM3 mannlig og kvinnelig modell i bohemske klær som poserer for kameraet

© Ki Price | Sony α7R III + FE 55mm f/1.8 ZA | 1/160s @ f/5.0, ISO 320

Utstyret

Når det gjelder utstyret, er α7R III kameraet jeg helst bruker fordi jeg jobber så mye med blits, og da kan jeg ta bilder med mekanisk lukker ved 10 bilder per sekund, med blits. Det høres kanskje ulogisk ut, for α9 blir ofte brukt til å ta bilder med raske bevegelser, men hvis jeg bruker blits når jeg tar bilder av situasjoner med bevegelser, så bruker jeg som oftest α7R III.

Det objektivet jeg nok bruker mest, er Sony Zeiss Sonnar T* FE 55 mm f/1.8 ZA. Det er det jeg foretrekker. Det er lett, ekstremt skarpt, og bakgrunnen blir veldig fin. Det er alltid først i kameravesken. Jeg liker også veldig godt Sony FE 85 mm f/1.4 GM. Det er helt utrolig. Jeg kan ikke få skrytt nok av det. Når jeg tar bilder på et sett som er veldig lite, og jeg ikke kan gå langt nok tilbake for å få den sammensetningen jeg ønsker, da bytter jeg til objektivet på 55 mm for å få samme effekt, men litt bredere.

Ki Price Sony alpha 9 ung mann som sitter på et rosa fløyelssete mens vennen hans står ved siden av med ett kne på setet

© Ki Price | Sony α9 + FE 55mm f/1.8 ZA | 1/200s @ f/2.5, ISO 100

Til slutt synes jeg FE 70–200 mm f/2,8 GM er et flott objektiv. Jeg får egentlig bare brukt det når jeg fotograferer catwalk-show og må ha fleksibiliteten til å skape ulike typer bilder. Synd, jeg skulle gjerne brukt det mer.

Ki Price Sony alpha 7RM4 modell i fargerike klær som poserer med armen hvilende på et klesstativ

© Ki Price | Sony α7R IV + FE 55mm f/1.8 ZA | 1/200s @ f/3.2, ISO 800

Siste gode råd

Mitt råd til alle som akkurat har startet opp, er dette med å få god kontakt med mennesker. Gå og assister en fotograf. Snakk med bildedesken hos magasiner. Bruk Instagram for å få forbindelser. Tagg stylister, makeupartister, modeller. Tagg magasinene og bildedeskredaktører, og ikke vær redd for å ta en telefon også. Hvis du ikke får noen respons, bare fortsetter du med å være kreativ! Det dreier seg om å få kontakter og skape innholdet.

Medfølgende produkter

Registrer deg for å motta α Universe-nyhetsbrevet

Gratulerer! Du abonnerer nå på α Universe-nyhetsbrevet

Skriv inn en gyldig e-postadresse

Beklager! Noe gikk galt

Gratulerer! Du er nå registrert for abonnement