Forbedre YouTube-innholdet ditt med Alpha 7C

Simone Cioè

Jeg heter Simone Cioè og jeg bor i Milano, der jeg jobber som profesjonell filmskaper og innholdsskaper. Jeg spesialiserer meg på kommersielt arbeid, produktvideoer og skaper innhold på YouTube, der jeg anmelder fotografi-/videoutstyr og skaper opplæringsinnhold for interesserte filmskapere.

Jeg har nylig testet det nye Sony Alpha 7C, og jeg har lyst til å dele noen tips om hvordan du forbedrer YouTube-innhold i et hjemmestudiooppsett.

 Førsteinntrykk av Alpha 7C

Jeg har brukt et Alpha 7III som hovedkamera i studio de siste to årene, men etter at jeg har brukt Alpha 7C i noen få dager, har jeg bestemt meg for å bytte! Det er tre hovedgrunner til denne beslutningen:

·Det oppdaterte autofokussystemet er pålitelig og følger meg veldig god (spesielt med de «italienske hendene» mine når jeg prater til kameraet). Det følger øyet mitt perfekt, så jeg trenger ikke kontrollere skjermen hele tiden når jeg filmer.

·Det kompakte og lette huset er enklere å sette på kamerastativet for å lage stilige bordbilder, noe som er svært nyttig for innholdet mitt.

·Den dreibare skjermen i 3:2 er perfekt for å kontrollere alt før jeg trykker på opptak. Jeg kan se meg selv uten at det trengs en ekstern skjerm, noe som gjør det enda enklere å betjene oppsettet. 

I tillegg til det – som jeg har vist deg i videoen – har jeg testet den nye Imaging Edge Webcam-appen fra Sony, som gjør Alpha-kameraet ditt om til et nettkamera. Det er utmerket for direktesendt strømming på Twitch/YouTube siden det er raskt og enkelt å sette opp. Denne gratis appen er også tilgjengelig for Alpha 7C, som gjør direktesendt strømming veldig enkelt hvis du er ute etter det profesjonelle utseendet til fullformat og noe enkelt å filme med.

simone-cioe-innholdsskaper-tar-et-35-mm-objektiv-fra-sitt-alpha-7c

Studiooppsett og tilbehør

Utstyr

Som jeg har sagt, bruker jeg nå Alpha 7C med FE 35 mm F/1,8 som hovedkamera i studioet mitt. Jeg liker denne fokallengden på et fullformatkamera – det er rett og slett fantastisk for den typen bilder jeg tar, og ved f/1,8 gir det en jevn uskarp bakgrunn. Til B-rullbilder bruker jeg ulike objektiver, blant annet FE 20 mm f/1,8 G, en standard rask 24–70 mm og Macro-objektiver for å gi en filmaktig følelse til bildet. Jeg bruker også et veldig enkelt stativ til å holde kameraet stødig på.

Lyd

Jeg liker å ta opp med to mikrofoner (den andre mikrofonen gir reservelyd), så jeg bruker XLR-K3M-adapteren som har innganger med flere kanaler. Den er liten, lett å bruke og gir fleksibilitet hvis du tar opp et intervju ansikt til ansikt. Jeg bruker ofte også ECM-B1M digital mikrofon, som gir utrolig klare resultater og er kompatibel med det digitale lydgrensesnittet til Alpha 7C.

Lyssetting

Lysoppsettet mitt er enkelt – bare to softbokser og innimellom en modifikator for å endre fargebalansen i bildet.

simone-cioe-innholdsskaper-filmer-seg-selv

Mitt beste råd for videotakere som ønsker å begynne å skape innhold til YouTube er enkelt: Lær og forstå lys og lyd.

Alpha 7C vil gi deg fantastisk videokvalitet, men det vil ikke bli like bra uten balansert belysning. Start med én stor softboks 45 grader over hodet og en annen lyskilde bak deg for å bidra til å skille deg fra bakgrunnen og skape litt stemning i oppsettet.

Når det gjelder lyden, bør du forsøke å forstå rommet for å finne den beste løsningen. Jeg har for eksempel mye ekko og gjenklang i studioet mitt, så en liten lavaliermikrofon (mygg) er perfekt for å isolere stemmen og gi utmerkede resultater. Klar lyd er like viktig som det visuelle aspektet hvis du ønsker å skape bedre innhold. 

simone-cioe-sony-alpha-7c-montert-over-en-skjerm-med-mikrofon

Generelle råd for flott YouTube-innhold

Alle videoene mine har manuskript og det er kjempeviktig for meg å skrive alt ned før jeg begynner å spille inn nytt innhold – spesielt for anmeldelser. Det er mange fakta å huske på og jeg må forsikre meg om at jeg ikke glemmer noe. I tillegg synes jeg det er veldig nyttig å øve for å virke komfortabel foran kamera og med det du ønsker å si.

Når det gjelder redigering, prøver jeg å dekke så mye som mulig i videoen, men b-rullopptak kan virkelig forbedre videoen ved å gi variasjon. Det kan være mer visuelt meningsfullt enn å forklare noen deler med ord.

Fargebalanse er også et viktig emne. Jeg anbefaler å bruke tid på skape det beste bildet i kameraet, siden jeg personlig ikke bruker s-loggprofiler. Jeg vet at det er en god mulighet å ha, men i arbeidsforløpet mitt har jeg ikke tid til å fargegradere for YouTube. Jeg bruker stort sett HLG 2-profilen på alle Sony-kameraene mine, noe som gjør det enklere å eksponere riktig og hudtonene er allerede utmerket, spesielt på Alpha 7C.

Medfølgende produkter
Sony α7C
Sony α7C

ILCE-7C / ILCE-7CL

FE 35 mm f/1,8
FE 35 mm f/1,8 

SEL35F18F

FE 20 mm f/1,8 G
FE 20 mm f/1,8 G

SEL20F18G

ECM-B1M-mikrofon
ECM-B1M-mikrofon

ECM-B1M

XLR-K3M-adapter
XLR-K3M-adapter

XLR-K3M

Relaterte artikler