nadine sony alpha 7c mor og barn sitter på gresset

Forbedre bildene fra familieferien med Alpha 7C

Jeg heter Nadine, kommer fra Hamburg i Tyskland og er mamma til fire fine gutter.

I tråd med Instagram-kontonavnet mitt «myboys and I», tar jeg følgerne mine med meg inn i hverdagslivet og lar dem bli en del av disse fantastiske øyeblikkene du opplever som mor. Jeg elsker å dele bilder fra reisene, ekskursjonene og hverdagslivet vårt. Jeg har alltid fanget øyeblikk i livet mitt, men etter at jeg ble mor og fordi barna mine vokser så raskt, vil jeg fange så mange øyeblikk som jeg kan.

Og ja, det er akkurat dette det nye Sony Alpha 7C er laget for. Med fire viltre gutter trengte jeg noe lite og lett som jeg kan ta med meg overalt, og som jeg kan stole på vil fange nydelige øyeblikk på eventyrene våre.

Som fotoentusiast og mor, vil jeg gjerne dele tipsene mine om hvordan du kan forbedre familiebildene dine på farten.

nadine sony alpha 7c mor som tar bilde av 2 barn

Tips nr. 1 – Raskt oppsett for å ta flotte bilder med Alpha 7C

Som familie liker vi å reise rundt i verden, men når det ikke er mulig, prøver vi å komme oss ut i den nærliggende naturen for litt kvalitetstid sammen. Alpha 7C er perfekt for disse situasjonene. Det er lett, kompakt og har et fullformat som gir den beste kvaliteten uansett hvor vi drar.

Når du tar bilder, anbefaler jeg å ta i både RAW- og JPEG-format. JPEG er lettere å overføre, men RAW-filene gir deg muligheten til å retusjere bildene etter egen smak med Imaging Edge Edit-skrivebordsprogrammet (du kan laste det ned gratis fra Sonys nettsted) eller Adobe Lightroom. Det holder oppløsningen høy nok til å skrive ut og sette i fotoalbumene mine, noe som ikke egentlig er tilfellet med smarttelefoner.

nadine sony alpha 7c portrett av en ung gutt som sitter på bakken

© Nadine | Sony α7C + FE 28-60mm f/4-5.6 | 1/40s @ f/5.0, ISO 320

Hvis du ikke er komfortabel med å bruke programvare til å redigere bildene dine, er ikke det noe problem, siden Alpha 7C-fargene er veldig virkelighetstro og du ganske enkelt kan legge til et raskt filter fra favorittappen din etterpå.

Når det gjelder bildeinnstillingene, bruker jeg ofte «P»-modusen siden jeg kan stole på at kameraet eksponerer scenen skikkelig. Du finner denne modusen på hjulet oppå kameraet, og den er rask og enkel å bruke. Jeg får profesjonelle resultater med en uklar bakgrunn på portretter for eksempel, uten å være en ekspert. Hvis du vil lære og bruke kameraet manuelt, kan du fortsatt bruke dette kameraet på denne måten, noe som er perfekt for dem som vil lære å fotografere.

nadine sony alpha 7c barn som leker på gresset med solen bak dem

© Nadine | Sony α7C + FE 28-60mm f/4-5.6 | 1/100s @ f/5.0, ISO 100

Tips nr. 2 – Hvordan ta bedre bilder av barna dine

Det er ikke alltid enkelt ... noen ganger har de ikke lyst og noen ganger liker de det ikke. Når det kommer til å ta flotte bilder av barna dine, må du være rask!

Det første tipset mitt er å stole fullt og helt på kameraets autofokus. Sony har inkludert en øyesporingsfunksjon (Øye-AF i sanntid) som gjør det mulig å spore øynene til mennesker eller kjæledyr når de beveger seg. Det er veldig enkelt å aktivere denne funksjonen! Slå på kameraet og pek det mot barnet. Deretter trykker du lukkerknappen halvveis inn. Da skal du se en grønn boks som vises på øyet eller ansiktet. Dette betyr at kameraet fokuserer perfekt og er klart til å ta et bilde. Du kan holde knappen halvveis trykket inn til du ser et perfekt øyeblikk, så trykker du helt inn for å ta bildet.

Det andre tipset mitt er for øyeblikk der barna leker og handlingen er uforutsigbar. Med Alpha 7C kan du ta opptil 10 bilder per sekund, noe som er viktig for å fange det rette ansiktsuttrykket.

For å aktivere denne funksjonen trykker du på «Fn»-knappen bak på kameraet og bruker rullehjulet på funksjonen «Bruksmodus». Klikk på den og endre med hjulet til «kontinuerlig fotografering» og klikk på knappen i midten for å bekrefte. Når du nå trykker på lukkeren, fortsetter kameraet å ta bilder til handlingen stopper.

Det siste tipset mitt er å bruke den vridbare skjermen. Den er nyttig, fordi i denne situasjonen ønsker du å raskt se hva som skjer og hvilke bilder du tar samtidig. Du kan justere vinkelen på skjermen slik at den er enda mer praktisk å bruke enn å se gjennom søkeren.

Jeg lærer fortsatt nye teknikker – og ønsker å forbedre portrettene mine i fremtiden – noe dette kameraet er perfekt tiI.

nadine sony alpha 7c ung gutt som sitter på en huske og smiler

© Nadine | Sony α7C + FE 28-60mm f/4-5.6 | 1/640s @ f/5.6, ISO 100

Tips nr. 3 – Hvordan du tar familieportretter selv uten å ofre noen i bildet

Mine favorittbilder er familiebilder! Men de er også de vanskeligste å ta – i alle fall med fire små barn. Vi pleide å ta bildene våre med selvutløser, som dette kameraet har, men jeg endte alltid opp med å bli kuttet fra bildene.

Nå er det mye enklere og mer moro siden jeg kan styre kameraet fra smarttelefonen min. Bare last ned Imaging Edge Mobile fra kundestøtte-delen på Sonys nettsted.

Når du har gjort det, kan du se en overføring i sanntid fra kameraet på smarttelefonen din. Jeg setter vanligvis kameraet på et stativ på forhånd, kontrollerer at bildeinnstillingen er bra på telefonen min og ber alle om å smile og trykker på lukkerknappen i appen.

En annen kul funksjon i denne appen er at du kan overføre bildene direkte fra kameraet til smarttelefonen. Bare velg bildene du vil ha fra appen og last dem ned.

Uansett om vi er hjemme på sofaen eller ute i skogen, kan vi ta de nydeligste bildene og dele dem med resten av familien fra smarttelefonen .

nadine sony alpha 7c avslappet familieportrett

© Nadine | Sony α7C + FE 28-60mm f/4-5.6 | 1/160s @ f/4.0, ISO 3200

Tips nr. 4 – Bli kreativ med utseende og vinkler

Som jeg nevnte, lærer jeg fortsatt, men det er kreative moduser i kameraet som er designet for å få mest mulig ut av bestemte scener. For å bruke dem går du inn i menyen og blar nedover til du finner menyen for «kreativ stil». Velg den som passer best til det du tar bilde av («Natt», «Solnedgang», «Portrett»), så justerer kameraet seg automatisk.

nadine sony alpha 7c solnedgang over en innsjø

© Nadine | Sony α7C + FE 28-60mm f/4-5.6 | 1/400s @ f/4.5, ISO 100

Et annet tips for å være kreativ – dra full nytte av den roterende skjermen. Som mamma tilbringer jeg det meste av tiden jeg leker med barna på gulvet! Skjermen lar meg ta bilder i forskjellige vinkler av barna uten at jeg må ligge på gulvet eller stå på tå for å ta et bilde ovenfra. Du kan få ganske kreative vinkler på den måten!

nadine sony alpha 7c gutt som blåser bobler ute

© Nadine | Sony α7C + FE 28-60mm f/4-5.6 | 1/100s @ f/5.0, ISO 100

Det siste rådet mitt for å skape gode familieminner

Alle kan fange nydelige minner og gjøre bildene ekstra spesielle. Det som er viktig, er at et bilde av gode minner varer for alltid. Alpha 7C er lett og enkelt å bruke, og gjør det mulig å bære det med seg hele tiden. Alt du trenger å gjøre nå er å prøve. Som jeg alltid sier – det bor en liten kunstner i oss alle.

Medfølgende produkter

Registrer deg for å motta α Universe-nyhetsbrevet

Gratulerer! Du abonnerer nå på α Universe-nyhetsbrevet

Skriv inn en gyldig e-postadresse

Beklager! Noe gikk galt

Gratulerer! Du er nå registrert for abonnement