På leting etter det perfekte kamera 

Tomasz Tomaszewski

Polske Tomasz Tomaszewski har vært profesjonell fotograf i over 30 år, og sier selv at han har lett etter det perfekte kameraet helt siden han begynte. Nå tror han at han har funnet det i Sony RX1R II.

RX1R II

«Hvis du ser bakover i historien, vil du se at 90 % av de mest berømte bildene ble tatt med et 35mm objektiv. Det er det som er så flott med RX1R II – det, og de fantastiske bildene. Det er dette kameraet jeg bruker mest for tiden.» 

Tomaszewski refererer til RX1R II som det perfekte kameraet. Av flere grunner: Med stillemodusen kan han gli sømløst inn i situasjonene han fotograferer. Bildene kameraet produserer gir ham enkelt detaljene han ønsker. Men av og til bruker han sin α7R II når han trenger fleksibiliteten til et utskiftbart objektivhus.

© Tomasz Tomaszewski

© Tomasz Tomaszewski | Sony RX1R II | 1/250s @ f/8, ISO 250

Slide 1
© Tomasz Tomaszewski | Sony α7R II + 24-70mm f/2.8 G Master | 1/250s @ f/8, ISO 250

«Jeg har aldri vært noen stor fan av zoomobjektiv, og har alltid foretrukket kvaliteten på vidvinkler til den type fotografering jeg gjør. Men disse G master-zoomene er noe helt annet enn det jeg har brukt tidligere. I situasjoner hvor jeg trenger mer fleksibilitet, foretrekker jeg absolutt Master-objektivene 24-70mm f/2.8 og 70-200mm f/2.8 G».

© Tomasz Tomaszewski

 © Tomasz Tomaszewski | Sony α9 + 24-70mm f/2.8 G Master | 1/125s @ f/8, ISO 1000

Han er fast bidragsyter til National Geographic, noe som har ført ham over hele verden, og hans fotografier har blitt publisert i New York Times, Paris Match, Stern, Time, Fortune Elle og Vogue, for å nevne noen. Han har også skrevet en rekke bøker og har hatt separatutstillinger i USA, Canada, Israel, Japan, Brasil, Madagaskar, Nederland, Tyskland, Frankrike, Italia, Indonesia og Polen.

Slide 1
© Tomasz Tomaszewski | Sony RX1 | 1/500s @ f/8, ISO 200

«Bildene mine må fortelle en historie, de må kommunisere noe til leseren. Det handler ikke bare om ego eller visuelt perspektiv, jeg prøver å vise ting visuelt på en enkel måte, slik at bildene kan forstås av alle, overalt. Henri Cartier Bresson sa en gang: «Det jeg får ut av det, er et ønske om å registrere ærlighet i bildene mine, slik at folk får forståelse for en scene uten å måtte analysere det. Hvis jeg skulle bearbeide oppsettene mine, ville jeg føle at jeg gjorde skade i stedet for å registrere sannheten jeg ser rundt meg.»

Når han ser tilbake på alle bildene sine med ulike situasjoner og steder han har fotografert, synes han fortsatt det er et mysterium hvorfor mennesker er gode; hvorfor noen gjør fantastiske ting uten noen spesiell grunn.

«Jeg tror ikke engang de gjør det for å få noe igjen for det - de er rett og slett snille personer, og for meg er dette en helt utrolig opplevelse. Hvis jeg kan fange inn denne væremåten i bildene mine, er det noe jeg vokser på.»

© Tomasz Tomaszewski | Sony RX1R II | 1/250s @ f/7.1, ISO 320

Produkter inkludert i denne artikkelen
ILCE-9
α9 – speilløst fullformatkamera med stablet CMOS-sensor
ILCE-7RM2
α7R II med bakbelyst fullformat bildesensor
DSC-RX1RM2
RX1R II Profesjonelt kompaktkamera med 35 mm sensor
SEL2470GM
FE 24–70 mm F2.8 GM
Tomasz Tomaszewski
Alpha Universe

Tomasz Tomaszewski

Polen

Det viktigste for meg er ikke hva et bilde viser eller presenterer, men hvilke spørsmål det fremprovoserer og hvilke refleksjoner det kan frembringe hos den som ser det.

Vis profil

TEST


x