Alpha Universe Story Detail
Ta video

Den Lennie

Profesjonell filmskaper Den Lennie gir verdifullt innblikk i det å ta video - som dekker alt fra grunnleggende eksponering til lydopptak med Sony FS5 II og α7 III-kameraene.

Introduksjon

Denne serien er utformet for å hjelpe fotografer som ønsker å ta video i tillegg til stillbilder. Både α7 III og FS5 II kan ta video av høy kvalitet og gjennom hele videoserien vil jeg vise hvordan du får de beste resultatene med hver av dem.

Formfaktor

Den viktigste beslutningen er ofte hva du skal filme og hvor du skal filme. Det er noen situasjoner hvor du ønsker et lite, diskré kamera, for eksempel ILC, andre ganger er det ergonomien og tilbehøret som er viktigst.

Opptaksmedium

Med fotografering tar du vanligvis RAW, JPEG, eller en kombinasjon av disse. Video er en annen historie, effektive kodeker og hurtige media er viktige.

Lukkerhastighet

En av de største utfordringene fotografer som begynner å ta video møter, er den relativt lave lukkerhastigheten ut fra bildehastigheten du bruker. For realistisk bevegelsesslør i videoene, må vi følge det som kalles 180-gradersregelen.

Hvitbalanse

I videomodus, snu kameraet én vei og få én fargetemperatur, snu kameraet en annen vei og du får en helt annen fargetemperatur.

Kontrollere eksponeringen

Når det gjelder å eksponere korrekt for fotografering, er det tre hovedpilarer: blenderåpning, lukkerhastighet og ISO. Disse gjelder også for video, men måten du bruker dem på har viktige forskjeller.

Lydopptak

Lyd av dårlig kvalitet ødelegger det som kunne vært en utmerket video, og seerne vil raskt slå av uansett hvor flotte bildene er. Pro audio XLR-koblinger kan utgjøre en viktig forskjell.

Bildeprofiler

Disse forhåndsinnstilte uttrykkene gir deg rask tilgang til ulike kreative uttrykk når du tar video. FS5 II-kameraet har ikke mindre enn 10 å velge mellom, inkludert profiler som er optimert for HDR og loggfotografering.

Høye bildehastigheter

En av de kuleste egenskapene til α7III og FS5II er muligheten til å ta sakte film – fotografere med høyere bildehastighet, slik som 100 fps, og deretter redusere hastigheten på filmen igjen under etterbehandlingen eller når det gjelder FS5 II; i kameraet.

Medfølgende produkter
ILCE-7M3
α7 III med 35 mm bildesensor i fullformat

ILCE-7M3

ILCE-7RM3
FS5 II

PXW-FS5M2

Relaterte artikler


x