Få eksepsjonell kontrast med Mini LED og Full Array LED

BRAVIA XR Mini LED-bakgrunnsbelysning

Akkurat som med Full Array-TV-er styrer Mini LED-TV-er områder av bakgrunnsbelysningen slik at både mørke og lyse motiver vises klart og tydelig. LED-lysene i Mini LED-bakbelysning er imidlertid mye mindre og tettere, så de må kontrolleres mye mer presist. Mini LED-TV-ene våre har en svært nøyaktig bakbelysningskontroll som er unik for Sony, nemlig XR Backlight Master Drive. Derfor får du se den beste og mest nøyaktige kontrasten som er mulig, uten gjenskinn.

Se hvordan vi kan kontrollere Mini LED-skjermene nøyaktig for å få et eksepsjonelt dynamisk omfang

Vår unike XR Backlight Master Drive-teknologi bruker en algoritme utviklet av Sony, for lokal dimming som styrer tusenvis av små LED-lys med full presisjon og uavhengighet. Dermed kan de vise et banebrytende dynamisk omfang med utrolig dyp svart og strålende lys.

Godta YouTube-informasjonskapsler for å se denne videoen

Gå til innstillingene for informasjonskapsler nedenfor, og slå på YouTube-informasjonskapsler i «Functional»-delen.

Full Array LED

Kinolignende kontrast med presis mørkhet og lyssterke høydepunkter.

Sony BRAVIA® TV-er med Full Array LED-teknologi – for eksempel den nye 4K HDR Full Array LED TV-en XG95 – gir en enda bedre seeropplevelse med vakre kontraster og bekmørke og levende og sterke farger, slik at både lyssterke og lyssvake detaljer kommer til sin rett.

Vanlig Edge LED-bakbelysning

Strever med dype svarte farger og lyssterke høydepunkter.

Én rad med LED-er må balansere lys gjennom hele bildet. Mørke deler er ikke så mørke, lyse deler er ikke så lyse, men mer blomstrende.

Vanlig Edge LED-bakbelysning

*Simulerte bilder.

Full Array LED-bakbelysning

*Simulerte bilder.

Full Array LED-bakbelysning

Lysere høydepunkter, dypere svarte farger.

Intensiteten til LED-er kan justeres avhengig av scenen, med lyse farger der de passer, og mørke farger der de passer.

*Simulert bilde.

Hvorfor Full Array LED?

Den store fordelen ved Full Array LED med lokal dimming er at man får en mer realistisk lysstyrke, mer presise skygger og dypere og mer blekkfarget svart. Et godt eksempel på dette er når man ser månen på en klar himmel. På en kantbelyst (edge-lit) eller direktebelyst (direct-lit) TV må man ofre månens lysstyrke til fordel for en svartere natthimmel (eller omvendt), og fortsatt blir nattemørket mer blått eller grått. På en Full Array LED-TV med lokal dimming (for eksempel XG95) får man derimot et pent og naturlig bilde med en krystallklar måne og en mørk og autentisk natthimmel. 

Full Array LED med lokal dimming vs.
kantlys og direktelys

Mange LED-TV-er er kantbelyst (edge-lit), noe som betyr at lyskilden kommer fra en rekke lysdioder (LED-er), enten i bunnen eller på hver side av panelet. Dette fungerer godt på tynne og rimelige TV-apparater, men er ikke like godt til å presentere motiver med svært lyssterke og svært mørke områder samtidig. De lyse områdene blir ikke så lyse som de skal, mens de mørke områdene blir mer grå eller blå.

Direktebelyste (direct-lit) TV-er kan ha samme problem. I stedet for å ha en rekke lysdioder plassert i kanten, er de plassert rett bak panelet, slik at de sender lyset rett gjennom skjermen. Dette gir mer lysstyrke, men kan også føre til "glorier" rundt lyse gjenstander med mørk bakgrunn og mindre presise farger i de mørke områdene, og krever at TV-apparatet er tykkere.

kantbelyst
VANLIG EDGE LED
full array led
FULL ARRAY LED

*Simulerte bilder.

Fanger inn hele spekteret av mørkt og lyst