Balansere teknologi og design

Med sjefsdesigneren for lydprodukter hos Sony

Fordelene ved å lytte til musikk kan forsterkes gjennom eksepsjonell lydkvalitet. Derfor mener sjefsdesigner for lydprodukter hos Sony, Tomoaki Takuma, at høyoppløselig lyd bør være en del av enhver musikkelskers livsstil. Som kreativ leder er det hans oppgave å sørge for at design- og lydingeniøravdelingene har et effektivt samarbeid for å produkter som balanserer teknologi og design. På den måten kan forbrukerne få den aller beste musikkopplevelsen.

Her er et nærmere innblikk i hvordan Takuma designer høyoppløselig lydutstyr for å tilfredsstille den mest kresne musikkelsker.

Det store bildet

Takuma ble en del av teamet som utgjør Sony, i 2001, og i 2010 ble han innlemmet i lydavdelingen. Nå er han sjefsdesigner for lydavdelingen, og han har oppsyn med produksjonen og designen av hodetelefoner, øretelefoner og andre lydprodukter fra Sony.

Takuma har ansvaret for å finne inspirasjonen bak ethvert produkt fra Sony. Han gjør seg godt kjent med målgruppene til ethvert produkt og fordyper seg i livsstilen deres. På den måten finner han ut hvilken type musikk de lytter mest til.

«Produktsjefen og lydingeniørene har oppmerksomheten vendt mot selve produktet», forteller Takuma. «Designeren har på den andre siden ansvaret for det store perspektivet, og han eller hun må tenke på hvordan forbrukere kommer til å bruke lydproduktene til Sony i hverdagen.»

Balansere teknologi og design

Hvis man fokuserer for mye på teknologidelen, kan produktet i noen tilfeller bli lite brukervennlig. Derfor designer Takuma produkter som er enkle å bruke for alle.

Takumas filosofi er som følger: «Høyoppløselig lyd skal gi deg godfølelsen. Brukerne skal bli fullstendig oppslukt i opplevelsen av å lytte til favorittlåtene sine med førsteklasses lydkvalitet.»

Og fra en designers ståsted er Takuma svært opptatt av detaljer. De minste ting utgjør en verden av forskjell. Selv om forbrukeren ikke alltid legger merke til dem, er det detaljene som tilfører farge og struktur til musikken.

Fremtidens musikklytting

For Sony er det svært viktig å lage lydteknologi og -produkter som ser like bra ut som lyden de produserer. Da Takuma begynte å designe h.ear on-hodetelefonene, gjorde han grundige undersøkelser for å sørge for at utseendet var så stilfullt og moderne som mulig. Takuma gikk på EDM-konserter og gjorde et dypdykk i musikkverdenen for å finne ut hvilke farger og detaljer han skulle bruke i designen.

Takket være Takuma er alle lydproduktene fra Sony brukervennlige når det gjelder teknologi, uten at det går på bekostning av det estetiske.

Musikk og livet: trender og nyheter for musikkelskere og lydentusiaster.