Gå til Innhold

Den beste platespilleren

Gode nyheter for vinylfans: Sony lanserer ny platespiller etter økende interesse for vinylplater

Hvis du er på jakt etter en ny platespiller nå på nyåret, er du sannsynligvis ikke den eneste. Ifølge Recording Industry Association of America (RIAA) har det i løpet av det siste året vært en voldsom økning i interessen for vinyl – vinylsalget har økt med 52 prosent fra 2014 til 2015 og gitt en omsetning på 221,8 millioner amerikanske dollar.

Dette er ikke veldig overraskende. Ifølge en ny undersøkelse fra Nielsen har salget av vinyl i USA vokst med 260 prosent siden 2009, og det ser ikke ut til at trenden er i ferd med å flate ut i nærmeste fremtid.

Diagrammet nedenfor viser den store veksten innen salg og popularitet av vinylplater.

Grunnen til at vinyl blir stadig mer populært

Lydkvaliteten er en svært viktig komponent i musikklytteopplevelsen. Derfor er det ikke overraskende at vinylplater er så populære blant lydentusiaster og musikkfans, siden det er et analogt lagringsmedium.

For de som ikke er kjent med termen, refererer analog til lyd som er tatt opp med metoder som gjenskaper de originale lydbølgene. Den andre typen opptak er digital lyd – som MP3-er eller CD-er – som tas opp ved å sample den originale lydbølgen ved en spesifikk hastighet. Det er derfor det føles så mye bedre å lytte til musikk fra en vinylplate enn fra en vanlig CD-plate.

Grunnen til at vinylfans gleder seg over den nye platespilleren fra Sony

Blant produktene Sony viste frem på 2016 Consumer Electronics Show (CES), var platespilleren FY16 PS-HX500, som er utviklet for musikkelskere som vil lytte til vinylplatene sine med den originale lydkvaliteten.

På den nye platespilleren fra Sony kan brukere lytte til vinylplatene sine med den originale analoge lydkvaliteten ved ganske enkelt å koble PS-HX500 til stereoanlegget sitt. Lydentusiaster og musikkfans kan også ta opp vinylplater i formater med høyoppløselig lyd, som Direct-Stream Digital (DSD), ved hjelp av den gratis PC-appen High-Res Audio Recorder. Ved å ta opp vinylplater i høyoppløselig lyd kan brukere fortsette å lytte til den unike lyden fra vinylplatene. Dessuten kan musikkelskere lytte til favorittlåtene sine på en rekke enheter med høyoppløselig lyd, også når de er på farten, med Walkman®.

Funksjoner på den nye platespilleren fra Sony:

Ripping av høyoppløselig lyd: lytt til musikkfiler på andre lydspillere med høyoppløselig lyd med den innebygde DSD AD-konvertereren

Enkel i bruk: den nyutviklede gratisappen High-Res Audio Recorder gjør det enkelt å ta opp og redigere vinylplater

Høy kvalitet: inkluderer nyutviklet og original pickup- og lydtuning fra Sony

Det er tydelig at analoge plater, det ultimate innen høy oppløsning, er populære igjen. Denne platespilleren gjør det enkelt å lytte til favorittene med super lydkvalitet.

Grunnen til at Sony valgte Direct-Stream Digital for PS-HX500

Det korte svaret: DSD sies å ha de digitale filsamplingene som ligger nærmest den originale analoge kilden.

DSD (Direct-Stream Digital) bruker moduleringskoding av pulstetthet til å lagre lydsignaler på digitale lagringsmedier. Samplingsraten for denne teknologien er enten 2,8224 eller 5,6448 MHz, det vil si 64 eller 128 ganger lydsamplingsraten på CD-er.

På CD-formatet samples analoge bølger 44 100 ganger i sekundet med en bitdybde på 16 sifre. På DSD-formatet endres bitdybden i henhold til bølgen. Så når signalet er høyt, er bitdybden høy, og når signalet er lavt, er bitdybden lav.

FY16 PS-HX500 bevarer den analoge lyden fra vinylplatene, slik at du kan lytte til favorittene dine med høyoppløselig lyd. Lydentusiaster som er ute etter den beste nye platespilleren i 2016, har funnet det de ser etter.

Musikk og livet: trender og nyheter for musikkelskere og lydentusiaster.