Gir virkeligheten kraft

Bak hver TV-skjerm fra Sony finnes det et vell av unike signalbehandlings- og panelkontrollteknologier som samarbeider for å skape et bilde som tar pusten fra deg.

Vi lanserer Sony 8K, drevet eksklusivt av X1 Ultimate

Fire ganger flere detaljer gir det mest realistiske bildet noensinne 

8K HDR-teknologien vår med 7680 x 4320 piksler, som drives av den kritikerroste X1™ Ultimate-prosessoren vår, gir deg fire ganger større oppløsning enn med 4K. Dette gir deg en utrolig omsluttende visningsopplevelse. Bildene fyller synsfeltet ditt med utrolig dybde og struktur. Kom nærmere og se de små detaljene du ikke kunne se tidligere.  

1080p-detalj
1080p
4K-detaljer
4K
8K-detalj
8K
Kraften bak 8K-oppskaleringen vår

Hvis du bare oppskalerer et 2K-signal eller et 4K-signal til 8K, får du ikke den svært høye kvaliteten til 8K, noe som skaper et behov for en egen 8K-oppskaleringsteknologi. 8K X-Reality™ PRO dekker dette behovet med en egen 8K-database. Mønstre i scener analyseres og forbedres med databasen for å finne den mest nøyaktige strukturen og karakteren for utrolig detaljerte og naturtro 8K-bilder. 

Uslåelig 8K-lysstyrke

Det er vanskelig å generere lysstyrke på en 8K-skjerm på grunn av den lave overføringshastigheten. X-tended Dynamic Range™ PRO gir deg et lysstyrkespekter som er mye større enn vanlige TV-er med LED-bakbelysning ved å balansere lysstyrken over skjermen, dempe noen LED-lamper individuelt og forsterke andre. 

4K-bildekvalitet
Vanlig 4K

Siden nok lys passerer gjennom hver piksel, blir skjermen lysere med færre overføringsproblemer.

8K-bildekvalitet fra Sony etter oppskalering
Standard 8K

Siden pikseltettheten er høyere med 8K-oppløsning, passerer mindre lys gjennom pikslene sammenlignet med 4K, noe som gjør skjermen mørkere.

Uovertruffen kontrast – mørkere svart, lysere hvitt

Backlight Master Drive kan vise en enestående dynamisk rekkevidde med utrolig mørk svartfarge og lysende hvitt. Dette bakbelysningssystemet har en svært tettpakket LED-struktur, en unik lokal dimmealgoritme og optisk design.

Fullstendig kontroll, helt finjustert

UAVHENGIG LED-MODULKONTROLL

For å få det beste ut av Backlight Master Drive kontrolleres den tettpakkede LED-strukturen av en ny og innovativ algoritme. Hver LED-modul kontrolleres uavhengig, noe som gir et imponerende nøyaktig bilde.

Lys der det trengs

Kalibrert design av LED-lysstråler

Backlight Master Drive™ har en unik utforming som samler LED-lamper til ett område, noe som reduserer spredning av lyset og gjenskinneffekten som finnes på andre Full Array LED-TV-er. Den sørger for at hver LED-lampe sender ut en rett lysstråle for et klart bilde som viser levende lyse områder og mørke svartfarger.

Vanlig design
Vanlig design
Kalibrert design av LED-lysstråler
Kalibrert design av LED-lysstråler
Signalbehandling 
Se hva som gjør prosessorene våre spesielle
Picture Processor X1™ Ultimate
Picture Processor X1™ Ultimate

Funksjoner:

Object-based Super Resolution
Object-based HDR remaster
Super Bit Mapping HDR
Dual database processing
Dynamisk kontrastforbedrer
Presis fargetilpasning

4K HDR Processor X1™ Extreme
4K HDR Processor X1™ Extreme

Funksjoner:

Object-based HDR remaster
Super Bit Mapping HDR
Dual database processing
Dynamisk kontrastforbedrer
Presis fargetilpasning

4K HDR Processor X1™
4K HDR Processor X1

Funksjoner:

Object-based HDR remaster
Super Bit Mapping HDR
Dynamisk kontrastforbedrer

Individuelle objekter – analysert og fremhevet

Object-based Super Resolution

TV-ene våre med Object-based Super Resolution-teknologi oppdager individuelle objekter i et bilde og bevarer detaljer på skjermen. Hundrevis av objekter blir identifisert, og oppløsningen deres forbedres individuelt for å gi et bilde med enestående nøyaktighet og detaljer.

Får farger og kontrast til å se mer ekte ut

Object-based HDR remaster

Med Object-based HDR remaster analyseres fargene til individuelle objekter på skjermen, og kontrasten justeres, til forskjell fra vanlige TV-er, der kontrasten vanligvis justeres langs en svart/hvit kontrastkurve. Siden objektene oppgraderes individuelt, kan denne TV-en gjengi større dybde, flere strukturer og mer realistiske bilder.

Færre lysstriper for et jevnere bilde

Super Bit Mapping HDR

I en solnedgang finnes det tusenvis av toner, nyanser og graderinger. Super Bit Mapping HDR kan vise alle sammen. Den skaper en jevn og naturlig TV-bildekvalitet, uten «lysstripene» som kan oppstå på andre TV-er.

Uten Super Bit Mapping™ 4K HDR
8-BITERS KILDE
8-biters kilde sammenlignet med Super Bit Mapping™ 4K HDR
ETTER 14-BITERS BEHANDLING
Se flere detaljer med databaser for støyreduksjon og oppskalering

Dual database processing

Én av databasene brukes til å redusere støyen i bildet. Den andre brukes til å oppskalere oppløsningen og gi bedre klarhet. Disse to kraftige databasene for bildeforbedring samarbeider om å forbedre piksler i sanntid. Hver av databasene har titusenvis av referanser, som er samlet opp gjennom alle årene vi har skapt innhold for TV og kino.

1. Støyreduseringsdatabase

Databasen gjenkjenner komprimeringsstøy fordi den har før- og etter-data som beskriver hvordan et bilde skal se ut, og den fjerner slik komprimeringsstøy fra bildet.

2. Oppskaleringsdatabase

Oppskaleringsdatabasen har også før- og etter-data som brukes til å oppskalere signalet og skape et mer realistisk bilde.

En kraft som forbedrer hvert bilde 

Det er kunnskapen vi har fått fra å filme og produsere storfilmer og TV-serier som gjør de velkjente 4K X-Reality™ PRO og X-Reality™ PRO så spesielle. Mønstrene i hver scene analyseres og forbedres av de unike databasene våre, som finner den mest nøyaktige fargetonen, metningen og lysstyrken i hver oppløsning.

OLED-panelkontroll 
Millioner av individuelt kontrollerte OLED-piksler

Denne skjermen har millioner av selvlysende OLED-piksler som kan kontrolleres individuelt. Dette gir deg svært naturtro bilder. Ettersom hver piksel lyser opp individuelt, kan du se mer nøyaktige detaljer, farger og skygger i hver scene med OLED-teknologi.

OLED-pålitelighet fra Sony
OLED-pålitelighet fra Sony

OLED-TV-ene våre er designet for å forhindre at bilder «fryser» fast på skjermen. Picture Processor X1™ Ultimate og 4K HDR Processor X1™ Extreme oppdager statiske bilder på skjermen og endrer pikslene for å forhindre dette.

Et bredere, mer naturlig fargespektrum 

Den originale panelkontrolleren vår for OLED maksimerer den dynamiske rekkevidden ved å øke fargegjengivelsesområdet ved høy lysstyrke. Bilder forbedres med ekstra detaljer og tekstur.

LED-panelkontroll 
Flotte farger fra alle sider 

Det er nå like tilfredsstillende å se på TV fra siden som fra midten. X-Wide Angle er det opprinnelige optiske designet til Sony for å kontrollere bakbelysning og sikrer at fargene er naturtro, uansett hvor du ser dem fra.

Fanger inn hele spekteret av mørkt og lyst

X-tended Dynamic Range™ PRO balanserer lysstyrken fra skjermen ved å dempe noen områder og gjøre andre områder lysere. Dermed gir den et lysstyrkespekter som er tre ganger så stort som på vanlige TV-er med LED-bakbelysning, og forbedrer kilder til nær HDR-kvalitet med mer lysstyrke.

HDR og bredt fargespekter
En ny visningsopplevelse

HDR-teknologi

High Dynamic Range (HDR) forbedrer den dynamiske rekkevidden til et bilde og øker kontrasten mellom de lyseste hvitfargene og de mørkeste svartfargene. Hver piksel blir mer nøyaktig, uansett oppløsning, noe som gir liv til scenene mer flere detaljer. Filmer og TV-serier i HDR kommer nærmere originalopptaket og regissørens visjon med bedre lysstyrke, kontrast og farger, for en svært naturtro visningsopplevelse.

Et større fargespekter

En TRILUMINOS™-skjerm gjengir rødt, grønt og blått svært godt – farger som det vanligvis kan være vanskelig for TV-er å gjengi. Denne skjermen gjengir de fineste fargevariasjonene, slik at du får de beste bildene.