Verdens første TV med kognitiv intelligens – en ny dimensjon innen bilde og lyd

 Lyd og bilder du nesten kan ta og føle på – Cognitive Processor XR 

Med Cognitive Processor XR™ analyserer BRAVIA TV-er innholdet og gjenskaper det på den samme måten som mennesker ser og hører på i virkeligheten. De forstår for eksempel hva mennesker pleier å fokusere på i et bilde – som hovedkarakteren i en film. De vet også at lyden bør komme over deg når den kommer fra et fly og gjenskaper den lyden i stuen din. Resultatet er at favorittinnholdet ditt gjenskapes på en måte som er så ekte at du kjenner det.

Slik fungerer Cognitive Processor XR

Vanlig kunstig intelligens kan bare registrere og analysere bildeelementer som farge, kontrast og klarhet uavhengig av hverandre. Dette betyr at bildeelementet bare forbedres til et visst nivå. Måten vi oppfatter verden på, er imidlertid basert på en rekke ulike former for informasjon fra øynene og ørene til hjernen. Cognitive Processor XR™ fungerer på samme måte ved å kryssanalysere hundretusenvis av elementer samtidig. Ett av disse elementene er fokuspunktet, som kan registrere punktet mennesker pleier å fokusere mest på. Ved å kryssanalysere hvert bildeelement inkludert fokuspunkt genererer den dybdeinformasjon og justerer hver del for å gi bildet mest mulig dybde og realisme.

(1) Original (2) Farge (3) Klarhet (4) Fokuspunkt (5) Kontrast (6) Dybde (7) Bevegelse (8) Kryssanalyse

Hva er fokuspunktet?

Fokuspunktet er punktet du pleier å fokusere på i et bilde, det punktet øynene dine naturlig trekkes mot i en scene. TV-er med Cognitive Processor XR finner det fokuspunktet og forbedrer den delen av bildet, akkurat slik øynene dine gjør i virkeligheten. Slik får spilleren med fotballen eller hovedkarakteren mer dybde, og det blir enklere å se poengtavler.

To skjermbilder, skjermbildet til venstre viser solsikker på en eng med en delvis skyet himmel over, skjermbildet til høyre viser hvordan kognitiv intelligens analyserer og genererer dybdekartet til denne scenen for å forsterke dybde og struktur
Hva er dybdekartlegging?

BRAVIA XR-TV-er bruker menneskelig kognitiv intelligens for å forsterke dybde og struktur for å gi uslåelige, fengslende opplevelser hjemme. Dybdekartet analyseres og genereres av kognitiv intelligens med kryssanalyse. Forgrunnsdybden forsterkes, og bakgrunnen justeres slik at hele bildet ser mer ekte og naturlig ut.

Se hvordan fokuspunktet fungerer med Cognitive Processor XR 

Godta YouTube-informasjonskapsler for å se denne videoen

Gå til innstillingene for informasjonskapsler nedenfor, og slå på YouTube-informasjonskapsler i «Functional»-delen.

Skaper et mer realistisk, omsluttende lydlandskap, akkurat slik du hører i virkeligheten
TV som viser en kvinne som synger, med lydbølger som kommer fra mikrofonen på skjermen
Lyd posisjonert for å dra deg rett inn i handlingen

BRAVIA XR-TV-er plasserer deg midt i handlingen med avansert lyd som kopierer ørets evne til å avgjøre hvor lyden kommer fra og plasserer den på riktig sted på skjermen.

En kvinne som ser på TV på en sofa i en stue med lydbølger som kommer fra virtuelle høyttalere over, bak og foran henne
En virtuell lydopplevelse med ekstra dimensjoner 

BRAVIA XR TV-er gir deg en flerdimensjonal opplevelse med lyd i horisontale og vertikale retninger. De analyserer og oppskalerer lyd til 5.1.2-kanals omgivelseslyd, noe som skaper et realistisk 3D-lydbilde.