Verdens første TV med kognitiv intelligens

Bli helt oppslukt av en spennende og bevegende opplevelse som føles som verdenen rundt oss. Det var målet under utviklingen av BRAVIA XR™-TV-ene – bygget rundt den helt nye Cognitive Processor XR™, som er designet for å gjengi måten hjernene våre tenker og responderer på.

Gir deg mer spenning og følelser gjennom skjermen

Hvordan føles virkeligheten? Det er spørsmålet BRAVIA XR TV-er prøver å besvare med kognitiv intelligens. Det forstår hvordan øyene ser og ørene hører for å vise et mer menneskelig perspektiv på skjermen – for en opplevelse som er nærmere den virkelige verden og fører deg dypere inn i hver scene.

Hva er kognitiv intelligens?

Måten vi ser på verden på, er basert på informasjon som kommer fra øyene og ørene til hjernen samtidig. Vanlig kunstig intelligens kan bare påvise og analysere elementer som farge, kontrast og detaljer individuelt. Cognitive Processor XR kan kryssanalysere hvert element samtidig, slik hjernen gjør.

Analyserer hundrevis av biter av informasjon, akkurat som hjernen

Cognitive Processor XR skaper denne ekte opplevelsen ved å dele skjermen inn i hundrevis av soner og gjenkjenne individuelle objekter i sonene på en bedre måte enn noen gang før. Dessuten kan de kryssanalysere noen hundre tusen ulike elementer i bildet på ett sekund, akkurat på samme måte som hjernen fungerer.

Bilder akkurat slik øynene våre ser verden
Et delt skjermbilde av en påfugl som viser hvordan farge, kontrast, klarhet og bevegelse justeres for å balansere bildet
Balansert harmoni for å gjenspeile den virkelige verdenen

Når man tar en nærmere titt på hvert av elementene et TV-bilde består av, og alle elementene justeres til samme nivå, kan resultatet føles kunstig og gjøre opplevelsen mindre naturlig for seeren. Med kryssanalyse justeres hvert element for å samlet kunne gi det beste sluttresultatet, slik at alt er i harmoni og føles helt naturlig.

Fokuserer på samme måte som øynene våre

Når vi ser noe i virkeligheten, fokuserer ikke øynene våre på alt vi ser på en gang, men kun på det vi vil se akkurat der og da. BRAVIA XR-TV-er fungerer på samme måte. De gjenkjenner hovedfokuset i scenen og forsterker hver detalj i objektet så det skiller seg ut med en naturlig dybdefølelse, akkurat som i virkeligheten.

Et bilde av en kvinne på et tog, som fremhever fokusforbedringene BRAVIA XR gir
Skaper et mer realistisk, omsluttende lydlandskap, akkurat slik du hører i virkeligheten
TV som viser en kvinne som synger, med lydbølger som kommer fra mikrofonen på skjermen
Lyd posisjonert for å dra deg rett inn i handlingen

Ørene har en merkelig evne til å høre hvor bestemte lyder kommer fra i et flerdimensjonalt rom rundt oss. Derfor føles det ofte som om lyden ikke stemmer med bildet på TV-er som har høyttalerne plassert på siden eller rundt rammen. BRAVIA XR-TV-er bruker avansert lydbehandling som gjenkjenner posisjonen til lydene på skjermen, og plasserer dem akkurat der de hører hjemme. Resultatet er at det føles som om du er midt i scenen som utspiller seg.

En virtuell lydopplevelse med ekstra dimensjoner 

På vanlige TV-er kommer lyden ut i rommet horisontalt, mens BRAVIA XR TV-er sender lyd i alle retninger – akkurat som i virkeligheten. Uansett hva du ser på, analyserer og oppskalerer de lyd til 5.1.2-kanals omgivelseslyd for en ekte, flerdimensjonal opplevelse. Nå er ikke lyden bare horisontal, men vertikal også, noe som skaper et ekte 3D-lydlandskap.

En kvinne som ser på TV på en sofa i en stue med lydbølger som kommer fra virtuelle høyttalere over, bak og foran henne
Hør om tankene bak BRAVIA XR 

Hør fra ingeniørteamet bak de nye BRAVIA XR TV-ene om hva som fikk dem til å skape en helt ny type TV-prosessor.

Oppdag inspirasjonen bak BRAVIA XR-designen

Hør hva det kreative teamet bak BRAVIA XR sier om det minimalistiske konseptet, med ekstremt smal innfatning og design med én plate som leverer en svært omsluttende opplevelse i hjemmet.

Se den nye BRAVIA XR TV-kunngjøringen

Hør tankene bak BRAVIA XR BRAVIA XR med innebygd Cognitive Processor XR og hvordan den forsterker bilde og lyd for å gi en opplevelse som er mer realistisk enn noensinne. Se intervjuer med partnerne våre om BRAVIA CORE og Google TV om hvordan de er involvert i disse funksjonene.

Se en demonstrasjon av BRAVIA XR

Oppdag teknologien bak BRAVIA XR-serien for å lære alt om forbedringene av bildet, lyden og de smarte funksjonene som gjør at disse TV-ene skiller seg ut.

XPERIA 5 II Newsletter Subscription
.
Alpha-XC Newsletter Subscription
.
.