FØRSTEKLASSES KOMPAKT

RX100 IV – hastighetsmesteren med stablet, minnetilkoblet CMOS-sensor av 1.0-typen

DSC-RX100M4
Bilde av RX100 IV – hastighetsmesteren med stablet, minnetilkoblet CMOS-sensor av 1.0-typen

Veil. pris

kr 9 600,00

(inkl. MVA)
Bilder av RX100 IV – hastighetsmesteren med stablet, minnetilkoblet CMOS-sensor av 1.0-typen
Bilder av RX100 IV – hastighetsmesteren med stablet, minnetilkoblet CMOS-sensor av 1.0-typen
Bilder av RX100 IV – hastighetsmesteren med stablet, minnetilkoblet CMOS-sensor av 1.0-typen
Bilder av RX100 IV – hastighetsmesteren med stablet, minnetilkoblet CMOS-sensor av 1.0-typen
Bilder av RX100 IV – hastighetsmesteren med stablet, minnetilkoblet CMOS-sensor av 1.0-typen
Bilder av RX100 IV – hastighetsmesteren med stablet, minnetilkoblet CMOS-sensor av 1.0-typen

Funksjoner

ZEISS® Vario-Sonnar® T*-objektiv for høy bildekvalitet

Med objektivet ZEISS® Vario-Sonnar® T* med 24–70 mm og F1,8–2,8 kan du ta skikkelige vidvinkelopptak. Med maksimal blenderåpning på F2,8 i telefotoenden kan du ta bilder uten uskarpheter og bevegelsesuskarphet og bilder med vakker bakgrunnsuskarphet. ZEISS®-T*-belegg reduserer gjenskinn og dobbeltkonturer.

1.0-type Exmor RS CMOS-sensor med 20,1 (effektive) MP

Verdens første 1.0-type stablet CMOS-bildesensor med DRAM-brikke gjør det mulig med opptil 40x supersakte film og superrask lukker på opptil 1/32 000. Den utvidede kretsen har høyere signalbehandlingskapasitet og mer enn fem ganger raskere avlesning enn tradisjonelle modeller.

BIONZ X for enestående detaljer og teksturer

Digitale kameraer konvertere lys som fanges opp av sensoren, til digitale bilder. Siden motoren som driver denne konverteringen, er like viktig som objektivet og sensoren du bruker, har RX100 IV den svært raske BIONZ X-bildeprosessoren. Denne prosessoren gjør det mulig med mer naturlige detaljer, mer realistiske bilder, rikere fargegraderinger og redusert støy på bilder og videoer.

Supersakte film på maks. 40x

Velg HFR med modusskiven for å ta opp video i supersakte film for å fange inn øyeblikksaction. Velg bildehastighet på 960/1000 bps, 480/500 bps eller 240/250 bps (NTSC/PAL), for å matche hastigheten til et motiv i bevegelse. Bildekvaliteten er nesten Full HD på 240/250 bps og HD på 480/500 bps i Quality Priority-modus. End trigger-modusen gjør det også mulig å ta opp to eller fire sekunder før du trykker på MOVIE-knappen, slik at du kan forevige det viktige øyeblikket.

1/32 000 sek antiforvrengningslukker

Opptil 1/32 000 sek antiforvrengningslukker som jobber for å minimere forvrengning som forårsakes av fenomenet rullende lukker. Den usedvanlig raske lukkertiden gjør også at du kan ta bilder med pen bakgrunnsuskarphet selv når det er ekstremt lyst ved å bruke en stor blenderåpning på maksimalt EV19[FN_06.

Kontinuerlig fotografering på opptil 16 bps med redusert undereksponering

Takket være den nye og svært raske bildesensoren – og til tross for det høye pikselantallet på 20,1 MP – har kameraet akselerert avlesningshastighet som gjør at det kan oppnå kontinuerlig fotografering med opptil 16 bps. Noe som gjør et du kan fange inn forbigående skjønnhet og kortvarige ansiktsuttrykk.

Skarp XGA OLED Tru-Finder™ for inspirerende fotografering

Elektronisk søker som kan trekkes inn, med høy kontrast gir høy oppløsning tilsvarende 2 359 000 punkter. God oppløsning og innebygd belysningen gjør at du ser selv de minste detaljer og kan få en nøyaktig komposisjon. EVF-optikken i okularet er behandlet med ZEISS® T*-belegg for å redusere uønsket refleksjon og gi tydelig visning fra hjørne til hjørne.

Kontrollring for avansert fotografering

En praktisk kontrollring på objektivet gjør at du kan betjene kontrollene manuelt, for eksempel kan du velge lukkertid, blenderåpning og mer for ekstra kreative kontroll – nok en funksjon som gjør dette kameraet til et ideelt valg for seriøse fotografer.

LCD-skjerm som kan dreies 180° for fleksible komposisjoner

3.0-type skjerm med høy oppløsning og vippefunksjon er perfekt til å ta selfies med. Du kan også enkelt ta bilder fra umulige høye og lave vinkler. Du kan bruke den for å få froske- eller fugleperspektiv og oppnå større fleksibilitet når du vil ha kreative komposisjoner.

Rask og AF-respons til flyktige øyeblikk

Kameraet har rask intelligent AF som gir svært nøyaktig kontrastgjenkjennende autofokus. Den er forbedret fra AF-systemet som brukes i α7-serien, og det fokuserer ved å minimere bevegelser i objektivet, forutse AF-området og akselerere objektivdriften. Dermed forbedres responstiden, slik at du kan fange enda flere flyktige øyeblikk.

Direkte 4K-videoopptak via kun kameraet

RX100 IV kan ta opp 4K-video med høy presisjon . I tillegg kan det levere imponerende og presise 4K-bilder med redusert moaré og reduserte artefakter via dataavlesning uten pikselbinning eller hakking.

Kan kobles til smarttelefoner og nettbrett med ett tastetrykk

Øyeblikkelig overføring av bilder eller videoer til en Android™-smarttelefon eller -nettbrett ved å berøre den med kameraet – med den nedlastbare Imaging Edge Mobile og innebygget Wi-Fi og NFC™ (Near Field Communication). Ett trykk kan også aktivere Smart Remote Control, for fjernkontroll av kameraet fra en mobil enhet og starting/stopping av videoopptak.

Les mer

Støtte for apper fra PlayMemories Camera Apps(PMCA)

Gled deg over et kamera som blir mer funksjonelt med tiden. Velg blant den stadig mer omfattende serien med apper i PlayMemories Camera Apps, for eksempel fjernkontroll, bilde- og videoeffekter og mye mer. Det er enkelt å installere via datamaskinen eller kameraets egen Wi-Fi®-tilkobling.

Se detaljer

Fotografer nesten hvor som helst med god ISO-følsomhet

Følsomheten strekker seg opptil ISO 12 800 i for å gi skarpere bilder i svært dårlig belysning. La automatisk ISO-modus avgjøre den best egnede innstillingen, eller utvid følsomheten manuelt så lang ned som ISO 80. Kameraet gjør det også mulig å konfigurere nedre grense for lukkertid ved automatisk ISO-innstilling.

Egendefinert kreativ bekvemmelighet

Knappen for egendefinering (C) gjør at du kan programmere en av over 40 mulige funksjoner for å tilpasse kameraets funksjoner til dine egne preferanser. Når du angir en ofte brukt funksjon eller en ønsket innstilling til denne knappen, kan du raskt hente den frem. Du får praktisk og enkel tilgang til valget – for raskere og mer intuitiv bruk.

Dobbelt opptak for stillbildeopptak under videoopptak

Ta stillbilder med 17 MP mens du tar opp video. Kameraet gjør det mulig å ta imponerende stillbilder med høy kvalitet selv mens du tar opp video. Ny automatisk dobbelt opptak-funksjon gjør at kameraet automatisk kan ta bilder under videoopptak. Velg mellom høy/standard/lav som frekvens for automatisk dobbelt opptak.

Ulike lukkerfunksjoner er nå forbedret

Lukkerrelaterte funksjoner er forbedret. Selvutløserfunksjonen støtter nå bracketing, slik at du kan bruke denne verdifulle funksjonen også i situasjoner der du ikke kan løse ut lukkeren selv. Antall eksponering med bracketing er utvidet til ni.

Lyssterk skjerm

For eksempel kan denne funksjonen som gjør bilder lysere, tilordnes til en tilpassbar knapp for enkel tilgang når du skal ta bilde av en stjernehimmel eller andre mørke motiver.

MF Assist og optimeringsfunksjoner for fokusforbedring

Disse funksjonene gjør at du kan finjustere fokus som du ønsker. MF Assist (manuell fokus-hjelp) forstørrer området du fokuserer på, for å muliggjøre mer nøyaktige innstillinger. Optimering uthever det skarpeste området, eller området som er mest i fokus, med en farge du velger. Alt dette for å gjøre det enklere for deg å bestemme om du må justere mer.

Låsbar AF for forbedrede fotomuligheter

Du trenger bare å trykke lukkerknappen halvveis ned for å aktivere låsbar AF. Den justerer automatisk AF-motivrammen slik at den tilsvarer størrelsen på motivet, samt at den forbedrer sporingen og drar full nytte av enhver fotomulighet.

Velg XAVC S med proffkvalitet eller AVCHD-videoopptak

XAVC S-formatet er spesielt for seriøse videografer. Det komprimerer lite og gir video av høy kvalitet og med svært lite støy, selv i scener med mye bevegelse. Du kan også bruke AVCHD-format for enkel redigering og deling. Dette kameraet bruker en 4K-kodek som støtter 4K-videoopptak på opptil 100 Mbps, og i tillegg gjør at du kan ta HD-bilder.

Flere videofunksjoner som støtter profesjonell bruk

Ulike tilgjengelige videofunksjoner omfatter bildeprofil (som avgjør videotypen ved å endre grunnleggende parametre som kromogene effekter og graderingsjustering), S-Log2 gamma (som utvider det dynamiske området for å redusere overeksponeringer og skygger som viskes ut), TC/UB-opptakskontroll, Dual Video Recording, osv.

Remote Camera Control støttes

Når kameraet kobles til en datamaskin, kan du bruke Remote Camera Control til å ta bilder eller endre innstillinger på kameraet fra datamaskinen som er tilkoblet via USB-porten. Alt du trenger er å laste ned en versjon av appen Remote Camera Control som støtter datamaskinen.

Fungerer med iMovie og Final Cut Pro X

Dette produktet er kompatibelt med Final Cut Pro X og iMovie.

Imaging Edge™ Remote, Viewer, og Edit

Ta enda bedre bilder med Imaging Edge-appene. Bruk «Remote» (Ekstern styring) for å styre fotograferingen eksternt, Viewer for å forhåndsvise, rangere og velge bilder fra store bildebibliotek og Edit (Rediger) for å utvikle RAW-data til bilder av høy kvalitet for levering. Få den beste bildekvaliteten fra RAW-bildene til Sony, og administrer det du produserer, på en mer effektiv måte.

Les mer

Spesifikasjoner

RX100 IV er utformet for seriøse fotografer på farten, takket være den nye stablede CMOS-sensoren som er koblet til minnet. Den gir supersakte film, superrask lukker på 1/32 000, 4K og mye mer. Den unike sammensetningen av funksjoner gjør det også ideelt for profesjonelle som vil ha et kompaktkamera i tillegg til systemkameraet.
  • Stablet CMOS-sensor av 1.0-typen med 20,1 MP8 og DRAM-brikke

  • ZEISS Vario-Sonnar T*-objektiv, 24–70 mm med blenderåpning F1,8–2,8

  • BIONZ X-motor for enestående detaljer og støyreduksjon

  • Opptil 40x supersakte film

  • Antiforvrengningslukker – 1/32 000 superrask lukker

Sensortype
1.0-type (13,2 mm x 8,8 mm) Exmor RS CMOS-sensor, størrelsesforhold 3:2
Antall piksler (effektive)
20,1 megapiksler
ISO-følsomhet (stillbilder)(anbefalt eksponeringsindeks)
Auto (ISO 125–12 800, kan velges med øvre/nedre grense) 125/160/200/250/320/400/500/640/800/1000/1250/1600/2000/2500/3200/4000/5000/6400/8000/10 000/12 800 (kan forlenges til ISO 80/100), Multi-Frame NR: Auto (ISO 125–12 800), 200/400/800/1600/3200/6400/12 800/25 600
ISO-innstilling (video)
Auto (ISO 125–12 800, kan velges med øvre/nedre grense) 100/125/125/160/200/250/320/400/500/640/800/1000/1250/1600/2000/2500/3200/4000/5000/6400/8000/10 000/12 800

Hva finnes i esken?

Oppladbar batteripakke (NP-BX1), Strømadapter (AC-UB10C/UB10D), Micro USB-kabel, Håndrem, Bruksanvisning

Sony har som mål å levere produkter, tjenester og innhold som gir spennende opplevelser, og vi jobber også mot målet vårt om å bli en nullutslippsbedrift Finn ut mer om Sony og miljøet

Omtaler og priser

Dette mener andre brukere