Designe hodetelefoner fra Sony

En samtale med lydtekniker for hodetelefoner hos Sony

Dette er Shunsuke Shiomi, lydtekniker for hodetelefoner hos Sony. Overalt hvor han går, er musikk og lydkvalitet i tankene hans: hvordan folk opplever musikk, hvordan musikk endrer seg med omgivelsene og hvordan forbedre lytteopplevelsen.

Les videre for å få et innblikk i hans verden av musikk, design, lydkvalitet og høyoppløselig lydteknologi.

Levere den beste musikkopplevelsen

Shiomis unike måte å lytte til musikk på setter ham i stand til å videreformidle lytteopplevelsen som musikkfans lengter etter.

«Når jeg drar på nattklubb eller en livekonsert, så nyter jeg ikke bare musikken som spilles, nei, jeg forestiller meg også hvordan alle de ulike lydene balanserer hverandre og hvordan musikken vil oppleves gjennom et par hodetelefoner fra Sony», forteller Shiomi.

Shiomi er selv gitarist, og han forstår hvor viktig musikk er for mennesker og den lidenskapen som musikere legger i låtene sine. Derfor kommer det naturlig for ham å sørge for at den lidenskapen kommer tydelig til uttrykk gjennom hodetelefoner fra Sony.

Designe hodetelefonene

Det ligger mye arbeid bak et par hodetelefoner, fra de første skissene på papiret til sluttproduktet. Shiomi og teamet hans lager mange prototyper og gjennomfører hundrevis av tester for å sørge for den aller beste lydkvaliteten.

«Grunnen til at jeg elsker hodetelefoner, er at man kan nyte musikken alene, når og hvor som helst», forteller Shiomi. «Det er svært viktig å gjenskape den samme atmosfæren man finner på en nattklubb eller opplever under en livekonsert.»

En del av det å gjenskape den atmosfæren er å sørge for at hodetelefonene støtter høye frekvenser og høyoppløselig lyd. Shiomi mener at komprimerte lydfiler, som MP3-er, ikke evner å bevare all den digitale informasjonen og detaljene som man hører i originalopptakene. Til sjuende og sist ønsker Shiomi at musikkfans skal kunne høre enhver detalj i favorittlåtene sine – fra plukking på gitarstrengene til drømmende cymballyd.

Inspirasjonen bak lyden

Hver hodetelefonserie har sin egen målgruppe og unik design og unike funksjoner som gjenspeiler livsstilen til lytterne. For å være sikker på at hodetelefonene har den beste lydkvaliteten, gjør Shiomi omfattende undersøkelser.

Da Shiomi og teamet hans for eksempel designet hodetelefonene MDR-1A, gikk de rett til inspirasjonskilden: studioet for mastering. Shiomi snakket med lydteknikerne og musikerne ved Sony Music Studio for å få tilbakemelding på lydutstyret som brukes til musikkproduksjon. Disse samtalene setter standarden for lydkvaliteten du hører når du bruker MDR-1A.

Shiomi forsket ikke på lyd bare i masteringstudioet, men han overvar også mange konserter for å se hvordan lyden beveget seg der. Målet var å lage hodetelefoner som gjenskapte den samme lyden du ville oppleve hvis du satt på første rad under en konsert.

Shiomis undersøkelser, visjoner og hjerte ligger til grunn for alle hodetelefoner som han designer. Takket være hans faglige dyktighet kan alle lydentusiaster og musikkfans få tak i lydutstyr i verdensklasse.

Musikk og livet: trender og nyheter for musikkelskere og lydentusiaster.