EN MER SOFISTIKERT HVERDAG

Et stykke hverdagsliv

Slik blir hjemmeunderholdning mer komfortabelt

Det du ser på Sony-TV-en din, vil bevege deg, men rommet forblir like avslappende som alltid. Hemmeligheten er nytt produktdesign inspirert av interiørdesign.

Designpalett

Design som føler seg hjemme i alle hjem 

Se for deg en designpalett bestående av former, mønstre og andre elementene i en «løsrevet» scene fra et hverdagsliv. De fleste slike scener ville inneholde flate, hellelignende objekter – som for eksempel bilder lent mot veggen, bøker i en hylle eller fat på et bord – så vi brukte disse som grunnleggende byggestener i produktdesignen.

Denne paletten og de hellelignende formene i designen til de nye TV-ene gjorde oss i stand til å sørge for at den slanke utformingen bevarer harmonien i stuen og samtidig gjør seg bemerket.

Bygger videre på stuens komfortsone

Når TV-er blir slankere og får tynnere innfatninger, blir de mindre merkbare som distinkte objekter i rommet – rommet i seg selv blir viktigere for seeropplevelsen. Selv om vi var ute etter den samme, svært oppslukende opplevelsen som folk venter av en BRAVIA®, visste vi at vi også måtte tenke utradisjonelt og bygge videre på stuens komfortsone. Dette perspektivet – ikke bare det å se TV i seg selv, men totalopplevelsen av å se TV i stuen – inspirerte Et stykke hverdagsliv-designen.

Tako, sjefsdesigner

En ny standard, stille og behersket

BRAVIA®-TV-ene i 2016 finner resonans i stuens design ved den hellelignende designen, både i stativene som ser ut til å være skåret ut av veggen eller gulvet, og i skjermene som minner om bilder eller vindusflater. De er ikke bare slanke, de er også fri for distraherende elementer. På alle nye modeller er det mulig å skjule kablene ved å føre dem gjennom stativet. Her har vi satt en ny standard innen elegant TV-design – en standard for komfort i stuen.

ZD9-SERIEN

Solid og kraftig: en hellelignende design som kapsler inn opplevelsen

ZD9-serien balanserer den romlige harmonien i konseptet «Et stykke hverdagsliv» med et sofistikert utseende – et passende hus til disse avanserte modellene som leverer den beste seeropplevelsen. Fra forsiden utstråler utformingen eleganse i form av en enkel svart helle, slik at seerne kan la seg oppsluke av den rå kraften fra 4KHDR (High Dynamic Range).

Der forsiden og baksiden møtes på siden, fremhever pene gylne linjer utseendet med en sterk, metallisk fargetone som gir hele opplevelsen enda en dimensjon.

Bakpanelet speiler geometriske former fra interiørdesign og arkitektur. Det har et sømløst rutenettmønster som toner ned linjene i de ulike delene og skaper et utseende som går godt overens med omgivelsene. Utformingen sørger også for å gjemme vekk alt av kabler, slik at apparatet ser like elegant ut fra alle vinkler.

Design og ingeniørkunst i skjønn forening

Hvordan vil folk like Et stykke hverdagsliv-designen? For å finne ut av det har vi spurt ulike mennesker i flere land. Tilbakemeldingene på prototypene – spesielt stativene, som vi har skapt flere varianter av med ulike vinkler, farger og materialer – kastet lys over foretrukne løsninger. Straks vi var overbevist om at dette var den riktige retningen å ta, begynte ingeniørteamet å jobbe med detaljene. Selv med apparater så komplekse som disse, greide vi sammen å gjøre det mulig uten kompromiss.

Yokota, sjefsdesigner

De nye BRAVIA®-modellene er mer enn bare eksepsjonell ingeniørkunst og vakker produktdesign. De utgjør en del av et oppdrag vi har gitt oss selv, nemlig å endre måten du tenker på underholdning i hjemmet på. Ved å forstå hvordan produkter forholder seg til – og samhandler med – omgivelsene, kan vi levere følelsesmessige opplevelser som gir nytt innhold til TV-titting, lytting og spilling. Finn ut hvordan produkter fra Sony kan forandre hjemmet ditt.