Emballasje for planeten

Som en del av innsatsen for å spare ressurser jobber Sony med å redusere mengden plast som brukes i innpakningen av hodetelefonene deres. 

Initiativ 1

Fra plast- til papiremballasje
Reduksjon av plastinnhold med 90 %

Som en del av våre vidtfavnende fornyingstiltak endrer vi den ytre emballasjen til eksisterende produkter fra plast til papir. Den ytre emballasjen til MDR- EX15AP har blitt redesignet for å redusere det totale plastforbruket fra ca. 96 % til mindre enn 5 %.

Illustrasjon som forklarer sammenligning av plastbruk
Sammenligning av bruk av plast

[1]  Før fornyelse  [2]  Etter fornyelse

Bilde av to produktemballasjer; før fornyelse og etter fornyelse
Oversikt over MDR-EX15AP-emballasjen

[1] Før fornyelse  [2] Etter fornyelse

Mindre plast for enklere resirkulering

Den individuelle kartongutformingen brukte tidligere PP-laminering (plast) som forhindret resirkulering. Dette har blitt erstattet av en slitesterk lakk som gjør at kartongen kan resirkuleres. 

[1]  Prosessen med PP-laminering av papiroverflate
[2]  Påføring av UV-lakk med utskriftsteknologi

Illustrasjon

Initiativ 2

Emballasje med mindre plast

Bærekraft var ett av temaene for produktdesignet av WF-1000XM4, og med det ble den første større reduksjonen av plastemballasje i hodetelefonserien vår oppnådd. Polyetylenposen og blisterpakningen for øreproppen og kabelen ble erstattet med papir, og tok med det i bruk papirpakning før første gang i hodetelefonserien. Den ripebestandige EVA-folien og den isolerende folien, tidligere laget av plast, er også erstattet med papirmateriale.

Originalt blandingsmateriale fra Sony

Vår nyskapende papiremballasje er designet for bærekraft, fra produksjon til resirkulering. Med unntak av etiketten er emballasjen for WF-1000XM4 laget utelukkende av originalt blandingsmateriale.

Illustrasjon med et kart over kildene til materialet
Opprinnelse og produksjon

Produsert av resirkulert papir og bærekraftig skogbruk

Bilde av papirmateriale
Materialer

Allsidige emballasjedeler lages ved å bruke blandet materiale, noe som legger til rette for enkel og tilgjengelig resirkulering

Keita Sakane

Elektronikksjef/prosjektleder

Mobile Product Business Division,
Home Entertainment & Sound Products Business Group
Om Sony Corporation

Portrettbilde av elektronikksjef

Da jeg ble ansvarlig for denne modellen for et par siden, var jeg bekymret for dødplassen i emballasjen og tykkelsen på brukerhåndboken, og jeg ønsket å forbedre dette. I regionale og nasjonale markedsundersøkelser oppga mange at de ønsket å kjøpe produkter med miljøvennlig design, noe som var svært motiverende for oss.

Teamet vurderte reduksjon av dødplassen i emballasjen og uttrykkene som brukes i brukerhåndboken. Det er kostnadsutfordringer knyttet til bruk av miljøvennlige materialer, men vi overvant disse ved å redusere størrelsen på produktet og redusere området med emballasje. Jeg mener at størrelsesreduksjon også reduserer miljøpåvirkningen når produktet er klart for utsendelse.
Jeg er stolt over at vi skapte et produkt som ikke bare tilfredsstiller kundene våre, men som også tar hensyn til miljøet. Jeg ønsker å takke alle som var involvert i samarbeidet under koronapandemien.

Portrettbilde av mekanisk sjef
Katsuro Hashimoto

Mekanisk sjef

Mobile Product Business Division,
Home Entertainment & Sound Products Business Group
Om Sony Corporation

Jeg har jobbet med mye forskjellige emballasje for hodetelefoner fra Sony, men den 100 % plastfrie emballasjen for WF-1000XM4 er noe helt nytt fra Sony, og muligens et bransjeledende miljøtiltak.
Til nå har det alltid vært tatt for gitt at emballasjen skal være i plast, men regelen om at emballasjen må være 100 % plastfri gjør utformingen betydelig vanskeligere.
Gjennom idémyldring og ved å løse problemene som oppstod, kunne vi endelig levere emballasje som ikke bruker plast i det hele tatt.
Vi ønsker å fortsette med å levere miljøvennlig emballasje i fremtiden.