Helhetlig fokus på miljøet

En god miljøplan

Hodetelefonene våre har design og lyd av høy kvalitet og er også utviklet med tanke på miljøet. Sony fortsetter å etterstrebe en miljøvennlig utvikling av både produkter og emballasje i henhold til Green Management 2025-miljømålene sine.

Utvikling av resirkulert plast

Utfordringer med resirkulerte materialer

Plastmaterialer for resirkulering er vanligvis malt eller fargelagt, noe som gjør dem uegnet som dekorative deler.
For å løse dette problemet kjøper vi inn upigmentert industriavfall fra bilbransjen, som vi sorterer nøyaktig for å fargelegge og bruke det i en rekke ulike deler.

[1]  Innhenting av industriavfall fra bilbransjen   [2]  Sortering av deler (f.eks. emblemer, dørhåndtak)   [3]  Kutting   [4]  Pelletsproduksjon   [5]  Fargelegging

Funksjonene til resirkulert plast

Det å starte med upigmenterte pellets reduserer bruken av tilsetningsstoffer som kreves i fargeleggingsprosessen. Dette gjør at vi kan bruke mer enn 85 % resirkulert materiale i plasten vår og opptil hele 98 % i svarte materialer.

Bilder av upigmenterte og pigmenterte pellets
Upigmenterte (venstre) og pigmenterte pellets (høyre)

Utvider den tilgjengelige produktfargevariasjonen

Kakediagram som viser forholdet mellom det resirkulerte ABS-materialet og tilsetningsstoffene som brukes
Oppnår høyt resirkuleringsinnhold

[1] Resirkulert ABS, mer enn 85 % [2] Tilsetningsstoffer

Bilde av hodetelefoners kabinett og emballasje
Mer resirkulering gjennom hele utvalget vårt

Vi har tatt i bruk denne resirkulerte plasten i deler på nye modeller (WH-1000XM5, LinkBuds og LinkBuds S). Og vi har bare så vidt kommet i gang. Vi har planer om å ta i bruk mye mer resirkulert plast i hodetelefonene våre fremover.

Bærekraftig emballasje

Kampanjen vår for bærekraftig emballasje består av flere nye og gjeldende initiativer.

Initiativer for nye modeller
Mot tidlig måloppnåelse

Green Management 2025-initiativet har som mål å fjerne all plast fra emballasjen av nyutviklede små produkter innen 2025. Vi utvider bruken av bærekraftig emballasje i hvert nye hodetelefondesign og vil forsøke å nå dette målet før målåret.

Infografikk om tidlig oppnåelse av plastfjerning
Bilder av papiravfall, sukkerrøravfall og bambusmateriale i en petriskål og emballasje laget av blandingsmateriale fra Sony
Bærekraftige papirmaterialer

Sony fortsetter å fremme bruken av sitt rettighetsbeskyttede papir, Original Blended Material, i emballeringen av den ledende hodetelefonmodellen, 1000X-serien (WF-1000XM4 og WH-1000XM5). Original Blended Material er et bærekraftig papir laget av bambus, sukkerrrørfiber og resirkulert papir.

Lanserer emballasje for WF-1000XM4 og WH-1000XM5

Bilde av emballasje laget av Original Blended Material fra Sony

WF-1000XM4-emballasjen består av Original Blended Material i alle deler av emballasjen unntatt etiketten

Bilde av emballasje og Original Blended Material-preget logo

WH-1000XM5-produktesken består av Original Blended Material

Eksisterende produkter er ikke noe unntak

Som en del av våre vidtfavnende fornyingstiltak endrer vi den ytre emballasjen til eksisterende produkter fra plast til papir.
Emballasjen til hver modell reduserer plastforbruket med mer enn 90 %.

Illustrasjon som forklarer sammenligning av plastbruk
Sammenligning av plastbruk

[1] Før fornyelse  [2] Etter fornyelse

Bilde av to produktemballasjer; før fornyelse og etter fornyelse
Oversikt over MDR-EX15AP-emballasjen

[1] Før fornyelse  [2] Etter fornyelse

Mindre plast for enklere resirkulering

Den individuelle kartongutformingen brukte tidligere PP-laminering (plast) som forhindret resirkulering. Dette har blitt erstattet av en slitesterk lakk som gjør at kartongen kan resirkuleres.

[1] Prosessen med PP-laminering av papiroverflate
[2] Påføring av UV-lakk med utskriftsteknologi

Illustrasjon
Intervju
Portrettbilde av intervjuobjekt
Makoto Kawabata

Sony Corporation,
Home Entertainment & Sound Products Business Group,
Mobile Product Business Division, Mobile Product Mechanical Design Department

Sony Group har som mål å redusere ressursbruken i henhold til sin Veien til null-miljøplan, og har lenge forsøkt å ta i bruk resirkulerte materialer i sine hjemmelydprodukter og andre produkter. Når det gjelder ABS, plasten som hovedsakelig brukes i hodetelefoner, har imidlertid mangelen på et resirkulert materiale på markedet med høy kvalitet og høy resirkuleringsprosent forsinket introduksjonen av resirkulerte materialer. Derfor bestemte vi oss for å utvikle et resirkulert ABS-materiale som er enkelt å bruke, og som har et høyt resirkuleringsinnhold.

I samarbeid med partnerselskaper har vi utviklet et resirkulert ABS-materiale som gir en rekke fargeleggingsmuligheter uten bruk av ny plast ved presist å sortere upigmentert ABS-avfallsmateriale etter farge. Med LinkBuds forsøkte vi å lage et delikat utseende sammenlignet med ny ABS, noe som var vanskelig å oppnå med vanlig resirkulert ABS.

Vi har begynt å ta i bruk dette resirkulerte ABS-materialet i mange hodetelefonmodeller. Vi kommer til å fortsette å ta på oss flere utfordringer i henhold til Veien til null-planen.

Mio Nakanishi

Sony Corporation,
Home Entertainment & Sound Products Business Group, 
Mobile Product Business Division, Mobile Product Planning Department

Portrettbilde av intervjuobjekt

Sony gjør endringer på hodetelefonene sine, både på nye modeller og produkter som allerede er på markedet, for å nå målet om å fjerne all plast fra emballasjen. Det er ikke enkelt å redusere plastmengden i emballasje over hele linja. Det er nemlig kostbart, og emballasjens funksjon varierer avhengig av produktegenskaper, salgsforhold og kunder. Vi tror imidlertid at vi har klart å lage et miljøvennlig emballasjemateriale som ikke går på akkord med funksjonalitet eller utseende nettopp fordi Sony har hatt miljøet i tankene fra produktutviklingens tidlige stadier.

Den nye WH-1000XM5-modellens produkteske består av det rettighetsbeskyttede papiret Original Blended Material. Dette er den første modellen med Original Blended Material-logoen. Designet er endret betraktelig sammenlignet med den forrige WH-1000XM4-modellen, og emballasjen er designet med tanke på miljøet.

 Vi mener at for at bærekraftsyklusen skal realiseres, i tillegg til å produsere produkter selvfølgelig, er det også nødvendig å få kunder til å resirkulere produktene for å fullføre syklusen. Vi kommer til å fortsette, samtidig som vi produserer produkter, å tenke på hva slags produkter som egner seg for planeten.