Utforsk Xperia 

Få hint og tips om de nyeste Xperia-funksjonene og -oppdateringene.

Den trygge, enkle måten å overføre data fra en iPhone- eller Android-enhet på 

Med Xperia Transfer 2-appen kan du overføre det viktige innholdet fra den gamle smarttelefonen din til den helt nye Xperia-telefonen. Fra bilder, videoer og musikk til kontakter, kalender, anropshistorikk, meldinger (SMS/MMS) og dokumenter – overfør alt raskt, trygt og enkelt.

Finn ut mer om Xperia Transfer 2

Se videoen om hvor enkelt Xperia Transfer 2 gjør det å bytte til en Xperia-smarttelefon.

Kablet eller trådløs – dataoverføring kunne ikke blitt enklere

Med Xperia Transfer 2 kan du overføre data via kabeltilkobling eller ved å koble sammen enhetene dine trådløst – du bestemmer.

Kablet dataoverføring 

Følg disse enkle trinnene for å overføre data via en kablet tilkobling mellom enhetene dine.

Trinn 1 – Velg enhet

Velg den gamle enhetstypen din – Xperia/Android eller iPhone – og velg «Kabel» som overføringsmetode. For å overføre fra en Android-enhet må du laste ned Xperia Transfer 2 fra Google Play på begge enhetene. Du trenger ikke laste ned Xperia Transfer 2 på en iPhone for å overføre fra den – bare last den ned på Xperia.

Trinn 2 – Koble til via USB-kabel

Koble den gamle telefonen din til den nye Xperia-telefonen ved hjelp av en egnet USB-kabel. Appen forteller deg hvilken type USB-kabel du trenger eller om du eventuelt trenger en adapter.

Trinn 3 – Start overføringen

Velg datatypene du vil ha overført fra den gamle telefonen – musikk, kontakter, bilder osv. – og start overføringen.

Trådløs dataoverføring

Vil du overføre data trådløst fra den gamle enheten din til den nye Xperia-telefonen? Slik gjør du det.

Trinn 1 – Velg enhet

Velg den gamle enhetstypen og overføringsmetode – «Trådløs» for Xperia-/Android-smarttelefoner eller «iCloud» for iPhone. For å overføre fra en Android-enhet må du laste ned Xperia Transfer 2 fra Google Play på begge enhetene. Du trenger ikke laste ned Xperia Transfer 2 på en iPhone for å overføre fra den – bare last den ned på Xperia.

Trinn 2 – Gjør deg klar til overføring

For Xperia-/Android-smarttelefoner venter du til de to enhetene kobles sammen trådløst – det tar bare et par øyeblikk– trykk deretter på «Neste». For iPhone skjer overføring via datanedlasting fra iCloud, så du trenger ikke koble sammen noe – bare logg på iCloud.

Trinn 3 – Start overføringen

Velg datatypene du vil ha overført fra den gamle telefonen – musikk, kontakter, bilder osv. – og start overføringen.

Lær om Xperia-funksjoner
Få mer ut av Xperia med funksjonen for ekstern skjerm

Enten du er en vlogger, en YouTuber eller bare tar en konferansesamtale, så åpner funksjonen for ekstern skjerm en verden av muligheter. Du kan for eksempel koble Xperia til et kompatibelt kamera, så kan du bruke fingrene for å zoome for å sjekke at motivet er i fokus, legge til rutenettlinjer og rammelinjer for å finjustere komposisjonen, og til og med justere skjermens lysstyrke for å passe til lysforholdene.

Slik aktiverer du funksjonen for ekstern skjerm

For å kunne bruke funksjonen for ekstern skjerm må du gå til innstillingene for å aktivere den:

1. Velg Enhetstilkobling i innstillingene.

2. Velg Tilkoblingspreferanser.

3. Aktiver Ekstern skjerm – funksjonsikonet vises på startskjermen.

Se funksjonen for ekstern skjerm i bruk

Vil du vite mer om funksjonen for ekstern skjerm? I denne videoen finner du alt du trenger å vite.

One touch NFC 

NFC (Near Field Communication) er en trådløs tilkoblingsteknologi som muliggjør rask kommunikasjon med kort rekkevidde mellom Xperia-smarttelefonen og andre elektroniske enheter – inkludert Sonys Alpha-kameraer. Med bare ett trykk gjør NFC det enklere enn noen gang å ta og dele bilder. Alt du trenger er Imaging Edge Mobile-appen.

One touch-deling

One touch-deling er en utrolig enkel måte å sende et bilde øyeblikkelig fra et Alpha-kamera til en Xperia-smarttelefon. 

One touch-fjernkontroll

One touch-fjernkontrollen gjør det mulig å bruke Xperia-smarttelefonen til å fjernstyre Alpha-kameraet ditt, slik at du kan ta bilder som ellers ville vært umulig å ta.

Et batteri du kan stole på 

For at du skal få mindre å tenke på, har Xperia-smarttelefoner kraftige, pålitelige batterier som gjør at du kan holde på med det du liker, lenger.

Illustrasjon av en graf som sammenligner Xperias normallading og hurtiglading
Hurtiglading og batteripleie

Xperia har et kraftig batteri med hurtiglading. Hvis du har det travelt og batterinivået er lavt, kan du faktisk lade opptil 50 % på bare 30 minutter og holde batteriet i best mulig stand med en unik Sony-algoritme.

Innstillinger for et godt batteri

Med ladeteknologiene våre holder batteriet seg i god stand lenger. Hvis du bruker batteripleiefunksjonen til å angi ladegrensen på Xperia til maksimalt 80 % eller 90 %, forhindrer du at batteriet blir overarbeidet.

Skjermdumper av Xperia-sider om batteripleie
Fokusert produktbilde av to Xperia-smarttelefoner, ett tatt bakfra og ett vinklet forfra.
«Utmerket batterilevetid, 120 Hz eller annet, og gode funksjoner for batteripleie.»
Forbedre kvaliteten på all musikk med AI – DSEE Ultimate

Med kraften fra AI forbedrer DSEE Ultimate kvaliteten på alt du lytter til i sanntid – både lydfrekvensen og den dynamiske rekkevidden. Det spiller ingen rolle om du bruker kablede eller trådløse hodetelefoner eller lytter til en lokal fil eller strømmer. Du vil høre klarere lyd som er nærmere kvaliteten på høyoppløselig lyd.

Slik aktiverer du DSEE Ultimate

Du kan forbedre kvaliteten på all musikk ved å slå på «DSEE Ultimate» i skjermbildet for lydinnstillinger på Xperia. Hvis du lytter i Dolby Atmos, vil riktig innstilling bli brukt automatisk. Du trenger hodetelefoner som er kompatible for høyoppløselig lyd, for å få glede av høyoppløselig lyd.

Lær mer om DSEE Ultimate

Se denne videoen for å finne ut hvordan DSEE Ultimate gjør lytting til musikk på Xperia enda bedre.

For at du skal få mindre å tenke på, har Xperia-smarttelefoner kraftige, pålitelige batterier som gjør at du kan holde på med det du liker, lenger.

Se de siste oppdateringene for Xperia-funksjonene
Fotografering i RAW-modus – tilgjengelig nå

Du kan nå ta bilder i fotograferingsmodusen RAW med Photography Pro på Xperia 5 II og Xperia 1 II . Du kan justere eksponering, hvitbalanse, kontrast og skarphet etter hvert bilde.  

[Venstre] Original  [Høyre] Redigert

4K HDR 120 fps-filminnspilling i sakte film – tilgjengelig nå

Nå kan du ta fantastiske bildeserier i sakte film i 4K HDR 120 fps på Xperia 5 II og Xperia 1 II.

Alle bilder er kun ment som illustrasjon.

Android er et registrert varemerke som tilhører Google LLC. iPhone er et registrert varemerke som tilhører Apple Inc. iOS er et registrert varemerke som tilhører Cisco i USA og andre land, og brukes under lisens.