TriporousTM bidrar til en renere verden

Et revolusjonerende, nytt og porøst karbonmateriale fra Sony som er resirkulert fra overflødig biomasse.

Et revolusjonerende, nytt og porøst karbonmateriale som kan filtrere både vann og luft

Sony Triporous™ er et unikt og allsidig porøst karbonmateriale som kan filtrere både luft og vann, noe som forbedrer sikkerheten, hygienen og komforten i mange miljøer over hele verden. Med TriporousTM ser Sony for seg en fremtid der alle har tilgang til rent vann og ren luft.
Vinner av «Encouragement Award for 21st Century Inventions» og «21st Century Contribution» fra Japan Institute of Invention and Innovation.

Bilde av Triporous-logo
Gir avfall ny mening
Bilde av Triporous produseres utelukkende av risskall
TriporousTM produseres av risskall

TriporousTM produseres av overflødig biomasse. Teknologien fra Sony resirkulerer overflødig biomasse for å lage TriporousTM, noe som kan bidra til å redusere miljøpåvirkning.

Årlige utslipp av risskall etter region

Mer enn 150 millioner tonn produseres hvert år over hele verden

[1] Asia (Bangladesh, Kambodsja, Kina, India, Indonesia, Japan, Myanmar, Pakistan, Filippinene, Thailand, Vietnam): 136 millioner tonn
[2] Afrika (Egypt, Nigeria): 6,16 millioner tonn
[3] Sør-Amerika (Brasil): 4,74 millioner tonn
[4] Nord-Amerika (USA): 2,04 millioner tonn
[5] Europa (EU): 0,84 millioner tonn
[6] Oseania (Australia): 0,06 millioner tonn

Hva er TriporousTM?
Raskere absorpsjon, og absorberer større substanser

TriporousTM har porer i tre ulike størrelser, slik at større organiske stoffer kan fanges opp. Enkelte organiske stoffer kan også fanges opp mye raskere og mer effektivt enn med vanlige kullfiltre. Noen av de organiske stoffene som fanges opp av de store porene, er blant annet bakterier og virus, store proteiner samt en rekke store organiske molekyler.

[1] TriporousTM  [2] Vanlig aktivt kull

Bilde av Raskere adsorpsjon og større partikler
TriporousTM yter bedre enn vanlig aktivt kull

Den unike mikrostrukturen til TriporousTM-materialet gjør at det effektivt adsorberer gass og lukt. Det fjerner også større organiske stoffer fra væsker, for eksempel bakteriofagen MS2, mye mer effektivt, sammenlignet med det kokosnøttskallbaserte kulladsorpsjonsmiddelet som vanligvis brukes til å rense vann.

[1] Forurensning [2] Tid (minutter) [3] TriporousTM-resultat [4] Kokosnøttskallbasert kull

Bilde av Triporous yter bedre enn aktivt kull
Mulighetene til TriporousTM

Se for deg luktfrie sportsklær, raskere og mer effektive vann- og luftrensere og forbedringer av så ulike produkter som matvarer, kosmetikk og elektronikk. Alt dette er utrolig nok mulig med TriporousTM-teknologien.

Forbedrer vannkvaliteten

TriporousTM-filtermaterialet kan brukes til å forsyne mennesker med rent drikkevann, selv i uhygieniske omgivelser. Dette kan være spesielt nyttig for utviklingsland.

Forbedrer luftkvaliteten

TriporousTM kan rense luften ved å adsorbere forurensende stoffer som industriell damp og gass. Dette kan også redusere eksponeringen for enkelte typer mikroskopiske partikler (PM2.5) og fotokjemisk smog.

Bilde av Dr. Seiichiro Tabata
Bevarer miljøet med risskall

Dr. Seiichiro Tabata

Oppfinneren av Triporous
Sony Group Corporation

Da jeg gjennomførte grunnleggende undersøkelser av batterimaterialer, jobbet jeg samtidig med å utvikle det nye og porøse materialet TriporousTM. Dette materialet er laget av risskall og har tre typer porer i ulike størrelser (tri-en i navnet kommer fra tallet tre). Denne unike mikrostrukturen gjør at materialet har en rekke potensielle bruksområder. TriporousTM sin evne til å fjerne viruspartikler innebærer for eksempel at det kan rense vann i deler av verden som ikke har tilgang til et elnettverk. Forskning og utvikling pågår fortsatt. Med dette nye materialet som renser både vann og luft, ønsker jeg å bidra til å gjøre livet mer komfortabelt og bærekraftig for mennesker over hele verden.

Bilde av Triporous
TriporousTM

Et nyskapende materiale som kan rense vann og luft (kun på engelsk)

Bilde av Tiltak som reduserer et anleggs fotavtrykk
Tiltak som reduserer et anleggs fotavtrykk
Bilde av Projektorer for neste generasjon
Projektorer for neste generasjon
Bilde av Nyskapende måter å skape elektrisitet på
Nyskapende måter å skape elektrisitet på
Spørsmål om lisensiering

Sony har begynt å lisensiere TriporousTM. Selskaper som vurderer å bruke TriporousTM i produktene og fabrikkene sine, eller som vil samarbeide med TriporousTM-virksomheten, kan sende inn spørsmål her.