TriporousTM bidrar til en renere verden

Et revolusjonerende nytt filtermateriale med høy ytelse fra Sony, laget av resirkulert biomasse.

Et revolusjonerende nytt filtermateriale til vann og luft

TriporousTM fra Sony er et unikt og allsidig filtermateriale som er utformet for å rense vann og luft, for å forbedre sikkerhet, hygiene og komfort i en rekke omgivelser over hele verden. Sony ser gjennom TriporousTM for seg en fremtid der rent vann og ren luft er tilgjengelig for alle.
Vinner av Encouragement Award for 21st Century Inventions og 21st Century Contribution fra Japan Institute of Invention and Innovation.

Bilde av Triporous-logo
Gir avfall ny mening
Bilde av Triporous produseres utelukkende av risskall
TriporousTM produseres utelukkende av risskall

TriporousTM produseres av 100 % biomasse. Teknologiene til Sony gjenvinner overflødig biomasse for å produsere TriporousTM. Dette kan bidra til å redusere miljøpåvirkning.

Årlig avhending av risskall etter region

Mer enn 150 millioner tonn kastes hvert år over hele verden

[1] Asia (Bangladesh, Kambodsja, Kina, India, Indonesia, Japan, Myanmar, Pakistan, Filippinene, Thailand, Vietnam): 136 millioner tonn
[2] Afrika (Egypt, Nigeria): 6,16 millioner tonn
[3] Sør-Amerika (Brasil): 4,74 millioner tonn
[4] Nord-Amerika (USA): 2,04 millioner tonn
[5] Europa (EU): 0,84 millioner tonn
[6] Oseania (Australia): 0,06 millioner tonn

Hva er TriporousTM?
Raskere adsorpsjon og større partikler

TriporousTM har porer i tre ulike størrelser, slik at større organiske stoffer kan fanges opp. Enkelte organiske stoffer kan også fanges opp mye raskere og mer effektivt enn med vanlige kullfiltre. Noen av de organiske stoffene som fanges opp av de store porene, er blant annet bakterier og virus, store proteiner som allergener og enzymer samt en rekke store organiske molekyler.

[1] TriporousTM [2] Aktivt kull

Bilde av Raskere adsorpsjon og større partikler
TriporousTM yter bedre enn aktivt kull

Den unike mikrostrukturen til TriporousTM-materialet gjør at det effektivt adsorberer gass og lukt. Det fjerner også større organiske stoffer fra væsker, for eksempel bakteriofagen MS2, mye mer effektivt, sammenlignet med det kokosnøttskallbaserte kulladsorpsjonsmiddelet som vanligvis brukes til å rense vann.

[1] Forurensning [2] Tid (minutter) [3] TriporousTM-resultat [4] Kokosnøttskallbasert kull

Bilde av Triporous yter bedre enn aktivt kull
Mulighetene til TriporousTM

Se for deg luktfrie sportsklær, raskere og mer effektive vann- og luftrensere og forbedringer av så ulike produkter som matvarer, kosmetikk og elektronikk. Alt dette er utrolig nok mulig med TriporousTM-teknologien.

Forbedrer vannkvaliteten

TriporousTM-filtermaterialet kan brukes til å forsyne mennesker med rent drikkevann, selv i uhygieniske omgivelser. Dette kan være spesielt nyttig for utviklingsland.

Forbedrer luftkvaliteten

TriporousTM kan rense luften ved å adsorbere forurensende stoffer som industriell damp og gass. Dette kan også redusere eksponeringen for enkelte typer mikroskopiske partikler (PM2.5) og fotokjemisk smog.

Bilde av Dr. Seiichiro Tabata
Bevarer miljøet med risskall

Dr. Seiichiro Tabata

Triporous’ oppfinner
Sony Corporation

Da jeg gjennomførte grunnleggende undersøkelser av batterimaterialer, jobbet jeg samtidig med å utvikle det nye og porøse materialet TriporousTM. Dette materialet er laget av risskall og har tre porer i ulike størrelser (tri-en i navnet kommer fra tallet tre). Denne unike mikrostrukturen gjør at materialet har en rekke potensielle bruksområder. TriporousTMs evne til å fjerne viruspartikler innebærer for eksempel at det kan rense vann i deler av verden som ikke har tilgang til et elnettverk. Materialet er under stadig utvikling. Med dette nye materialet som renser både vann og luft, ønsker jeg å bidra til å gjøre livet mer komfortabelt og bærekraftig for mennesker over hele verden.

Bilde av Triporous
TriporousTM

Et nyskapende materiale som kan rense vann og luft (kun på engelsk)

Bilde av Tiltak som reduserer et anleggs fotavtrykk
Tiltak som reduserer et anleggs fotavtrykk
Bilde av Projektorer for neste generasjon
Projektorer for neste generasjon
Bilde av Nyskapende måter å skape elektrisitet på
Nyskapende måter å skape elektrisitet på
Spørsmål om lisensiering

Sony har begynt å lisensiere TriporousTM. Selskaper som vurderer å bruke TriporousTM i produktene og fabrikkene sine, eller som vil samarbeide med TriporousTM-virksomheten, kan sende inn spørsmål her.