Opprinnelsen til Walkman®

En samtale med hjernen bak ZX2 Walkman® fra Sony

Som ung mann hørte Tomoaki Sato på Billy Joel og studerte pianoets tonalitet. Deretter spilte han sangene etter hukommelsen, men han ønsket alltid at musikken hadde bedre kvalitet. Denne tanken satte fart i den lidenskapen som den nåværende prosjektlederen for Walkman® har for lydkvalitet.

Sato forteller at han nå finner størst glede i å gi musikkfans, som ham selv, den unike musikkopplevelsen som høyoppløselig lyd er. Hans bakgrunn og personlige erfaring har gitt ham et trent øre som oppdager små forskjeller i musikken. Det setter ham i stand til å perfeksjonere lyden av musikk – selv Billy Joels musikk.

Lidenskapen bak Walkman®

Sato kjøpte sin aller første musikkenhet, en Walkman®, junioråret på high school. På den tiden hadde han ikke råd til et hjemmelydanlegg, så en Walkman® var det beste alternativet.

«Med en Walkman® kunne jeg skape mitt eget rom og rømme inn i en ny verden som bare jeg hadde tilgang til», forteller Sato. «Under konstruksjonen av ZX2 Walkman® var målet mitt å gjenskape denne følelsen og intensivere den ved å sørge for en lydkvalitet med naturtro gjengivelse og høy oppløsning.»

«Med en Walkman® kunne jeg skape mitt eget rom og rømme inn i en ny verden som bare jeg hadde tilgang til», forteller Sato. «Under konstruksjonen av ZX2 Walkman® var målet mitt å gjenskape denne følelsen og intensivere den ved å sørge for en lydkvalitet med naturtro gjengivelse og høy oppløsning.»

Disse hyggelige minnene og erfaringene har inspirert Sato til å lage en Sony Walkman® med førsteklasses lydkvalitet. For å få til det henvendte Sato seg i utviklingsstadiet av hver prototype til lydteknikerne fra opptaksstudioet til Sony for deres ekspertveiledning. På den måten fikk han overført den høye lydkvaliteten fra studioet og til produktet.

«Med ZX2 kan du tydelig høre de ulike instrumentene og vokalisten», forteller Sato. «Denne høyoppløselig musikkspilleren gir lytteren en følelse av at han eller hun står bare noen få meter unna artisten.»

En ny type Walkman®

Satos siste Walkman®-prosjekt er ZX2. Før i tiden ville musikkfans ha en lettere og mindre Walkman®, men den nye ZX2 er tyngre og større enn mange andre bærbare musikkspillere på markedet. Ifølge Sato er det stadig flere musikkelskere som begynner å verdsette lydkvalitet over vekt og størrelse på enheten.

Det er enklere for musikkelskere å kjenne seg igjen i budskapet til artistene ved å lytte til musikk med en høyoppløselig musikkspiller, som ZX2 Walkman®

Mer enn en bærbar musikkspiller

Sato er overbevist om at det er en helt unik opplevelse å lytte til musikk med den nye Sony ZX2 Walkman®. Den høyoppløselig musikkspilleren har 6,5 ganger større volumdata enn en CD-spiller, så du har masse plass til å lagre alle favorittalbumene dine. ZX2 Walkman® støtter ikke bare høyoppløselig lyd, men den kan også omforme lydkvaliteten på tidligere nedlastet musikk fra middelmådig til overlegen.

Det har alltid vært Satos mål å gi musikkelskere det rette verktøyet for å lytte til musikk og få en unike opplevelse. Han mener endelig å ha oppnådd nettopp det gjennom lanseringen av Sony ZX2 Walkman®.

Musikk og livet: trender og nyheter for musikkelskere og lydentusiaster.