GRUNNLEGGENDE OM OBJEKTIVER

Montering og sensorformater
Objektivmonteringene A og E fra Sony

Sony lager kameraer med to systemer for objektivmontering: A- og E-typen. A-typen er standard på de unike kamerahusene fra Sony med gjennomsiktig speil, mens E-typen brukes på speilløse hus.

Forskjeller i objektivmontering

Funksjoner på A-typen og E-typen

Kameraer av A-typen med Translucent Mirror Technology™ fra Sony har fordelen med kontinuerlig fasegjenkjennende autofokus. Den korte fokalplan-avstanden i speilløse kameraer av E-typen gjør det mulig å utvikle kompakte hus med høy ytelse og objektiver som er svært enkle å betjene.

inne i et kamera av A-typen
A-typen

[1] Objektivmontering [2] Fokalplan-avstand [3] Gjennomsiktig speil [4] Bildesensorplan

inne i et kamera av E-typen
E-typen

[1] Objektivmontering [2] Fokalplan-avstand [3] Bildesensorplan

Bildesensorstørrelse

Fullformat og APS-C-format

Det finnes både kameraer av A- og E-typen med enten fullformat eller APS-C-sensor. Blant de mange vanlige sensorstørrelsene anses fullformat for å være et stort format, mens APS-C er i mellomklassen. Begge er populære og har ulike fordeler.

*Alle målene er omtrentlige.

Kombinasjon av objektiv og sensor

Sony har fullformat- og APS-C-objektiver med bildesirkler som dekker det tilsvarende sensorformatet. Selv om man vanligvis velger objektiv ut fra sensorformatet, kan man også bruke andre kombinasjoner for å variere beskjæringen og visningsvinkelen ved behov for større dekning eller ekstra telefoto.

*Bilder er kun til illustrasjonsformål.