Tre inn i filmskaperens verden

Den anerkjente serien av Cinema Line-kameraer fra Sony setter standarden for film, med vakre kinoaktige bilder, høy ytelse og svært effektiv arbeidsflyt. Få problemfrie opptak med S-Cinetone™ og S-Log3 for gradering på høyt nivå og en rekke andre funksjoner. Den kompakte FX30 gjør filmskaping mer tilgjengelig enn noen gang for kommende kreatører.

Bare kamerahus

ILME-FX30B

Veil. pris

kr 24 000,00

(inkl. MVA)

Hus og XLR-håndtaksenhet

ILME-FX30

Veil. pris

kr 29 000,00

(inkl. MVA)
Støtte for filmskaping

FX30 foreviger enestående bilder med oversampling i 6K og virkelig filmatisk utseende. En kompakt størrelse betyr at du kan ta det med overalt, og avansert AF og stabiliseringsfunksjoner gjør at du kan konsentrere deg om å skape uten crew og rigging.

Kvinne som ser på en tegning
Cinema Line-utseende og -funksjoner
Kreatør som holder kamera
En kreativ partner du kan stole på
Kameraoperatør som filmer en kvinne
Allsidig maskinvare og programvare
Cinema Line-utseende og -funksjoner
Designet for visuell historiefortelling

Bildeprofilen S-Cinetone i FX30 gir deg et vakkert filmatisk utseende rett fra kameraet. Funksjoner som Dual Base ISO og Cine EI er designet for å gi flotte bilder ved filmopptak.

Arven fra Cinema Line

Erfaring fra filmbransjen sammen med ledende bildeteknologi

Den enestående Cinema Line-serien med filmkameraer er bygget på tiår med erfaring fra filmbransjen og støttes av avansert ny teknologi og nyskapninger innen digitale bilder fra Sony.

Kamerasensorbilde
Vakre bilder

Avansert teknologi for enestående oppløsning

Den bakbelyste Exmor™ R APS-C CMOS-sensoren på FX30 foreviger minneverdige opptak med enestående oppløsning og grunn feltdybde. Oversampling i 6K komprimerer en stor mengde informasjon i 4K-opptak, og behandlingsmotoren BIONZ XR™ muliggjør naturlige graderinger, realistisk fargegjengivelse, lite støy og andre forbedringer i bildekvalitet.

Kvinne som sitter ved et spisebord
S-Cinetone gir deg filmatisk utseende uten gradering

Bildeprofilen S-Cinetone gir filmatisk farge, hudtone og andre visuelle aspekter rett fra kameraet, uten at det trengs fargegradering i etterbehandlingen.

Kvinne som sitter i en hage
Uendelige uttrykksmuligheter med S-Log3

For fargetilpasning i produksjonen og tilgang til alle mulighetene i sensoren, kan FX30 gjøre opptak med en S-Log3-gammakurve. Dette gir deg tilgang til det omfattende fargespekteret i FX30 og 14+ stopp, for virkelig filmaktig bildekvalitet under fargegradering i etterbehandlingen.

Tre bilder av kvinner, som hver bruker en forskjellig LUT
Bruker-LUT-er gir en nøyaktig forhåndsvisning

Tilpassbare LUT-er, både forhåndsinnstilte og brukerdefinerte, kan brukes på LCD-skjermen og HDMI-kontakten på FX30 for å gi deg en bedre og mer nøyaktig følelse av hvordan det endelige bildet vil se ut.

Trær med gjerde
10-bit 4:2:2-opptak for bedre redigering

FX30 kan ta opp 10-bit 4:2:2-video internt ved bruk av Long GOP- eller All-Intra-komprimering, noe som gir mer fargeinformasjon, slik at du kan få frem rikere, mer naturlige graderinger i etterbehandlingen.

Cine EI-, Cine EI Quick- og Flexible ISO-moduser

Fleksibel eksponeringsmodus

Cine EI tilbyr mange stopp og høyest mulig bildekvalitet, mens Cine EI Quick forenkler oppsettet ved å endre kameraets grunnleggende ISO automatisk. Flexible ISO gir den største fleksibiliteten for eksponeringsinnstillinger.

Kvinne som går ned trapper
Dual Base ISO (ISO800 / ISO2500)

Med denne funksjonen kan du sette grunnleggende ISO-verdi til 2500 i stedet for 800 i situasjoner med lite lys. Støynivåene i begge innstillingene er omtrent de samme, så dette gir deg renere bilder i lite lys.

Kvinne som sykler, vist i høyhastighetsbilder
Sakte film-bilder med opptil 120 bilder per sekund

Med 4K-opptak med opptil 120 bilder per sekund med autofokus, kan du skape utrolig jevne 5x (maks.) sakte film-bilder for å utvide mulighetene for historiefortelling.

Pålitelig AF sørger for stødig fokus

Med avanserte sporingsfunksjoner kan du konsentrere deg om opptaket

FX30 har stabil AF og fleksibel fokusering for en rekke opptakssituasjoner. Et stort AF-område gir god motivsporing i hele bildefeltet, med sporing i sanntid basert på AI-basert motivgjenkjenning fra Sony. AF på øye i sanntid sørger for nøyaktig fokusering på ansiktet og øynene, skreddersydd for mennesker, fugler og dyr.

Fotograf som filmer en kvinne
Bildestabilisering i huset for håndholdt opptak

Aktiv modus er en femakset bildestabiliseringsmodus som bruker en presisjonsgyroskopsensor og optisk kompensasjon, noe som muliggjør håndholdt opptak i 4K uten gimbal.

Ungt par tar opp video foran veggmaleri
Kompensasjon for fokuspusting

Kompensasjon for fokuspusting gir mer stabile bilder når det brukes med kompatible objektiver. Det gjøres ved å minimere synsfeltjusteringen som kan oppstå ved rackfokusering. Mer pustekompensasjon er også tilgjengelig i etterbehandlingsprogramvare, støttet av metadata i kameraet.

En kreativ partner du kan stole på
Klar når du er det

FX30 er kompakt og lett, og kan betjenes sammen med en rekke gimbaler og droner, eller med et stort utvalg festet tilbehør. Den er laget for å brukes under lange opptak, med robust konstruksjon egnet for tøffe forhold.

Kompakt og lett hus

Designet for mobilitet og behagelig betjening

FX30 veier 646 g med batteri og minnekort (951 g med XLR-håndtaksenheten), og har en distinktiv flat utforming oppå som egner seg for både håndholdt opptak og montering på gimbal. Kameragrepet er designet for å gi optimal fleksibilitet, stabilitet og komfort ved lange opptak.

Fotograf som gjør opptak av gressområde med håndtak og skjerm
Tre hull i XLR-håndtaksenheten for tilbehør

Eksterne skjermer, opptakere, batterier, videolys, grepsforlengere, trådløse mikrofoner eller annet tilbehør kan festes sikkert og enkelt til XLR-håndtaksenheten på FX30.

Fotograf som gjør opptak i skog
Pålitelig betjening for lange opptak i 4K

Med svært effektivt kjølesystem og stabil strømtilførsel (fra Z-batteri med høy kapasitet eller via USB PD ), er FX30 laget for å fungere pålitelig gjennom lange opptak.

Bilde av hus i magnesiumlegering
Slitesterkt chassis i magnesiumlegering

Hoveddelen og dekslene på FX30 er laget av en lett magnesiumlegering for å forbedre holdbarheten og ytelsen selv i utfordrende miljøer.

Effektivisert betjening
Ny hovedmeny

Rask tilgang til mye brukte funksjoner

Under opptak kan du få tilgang til bildehastighet, lukkerhastighet og andre viktige opptaksparametere via en hovedmeny med listeoppsett. Visning av hovedmenyen kan tilordnes en egendefinert knapp, slik at parametere kan kontrolleres raskt og endres etter behov før opptaket. Det finnes adskilte hovedmenyer optimalisert for filmer og stillbilder.

Kamera med SD-kort og CFexpress-kort
To CFexpress Type A- og SD-kortkompatible mediespor

CFexpress Type A er den neste standarden for kompakt lagring med raske skrive-/lesehastigheter som er egnet for 4K-filmopptak ved høye bithastigheter. To spor muliggjør enten reléopptak eller samtidig opptak.

Kameraoperatør som holder skjerm
LCD-skjerm med høy oppløsning og berøringspanel

Vinklet skjerm med sideåpning gir stor frihet for plassering og innramming. Den er lyssterk nok for å se på skjermen uten i dagslys og har en funksjonsmeny med sveipetilgang.

Fotograf som holder kamera med mikrofon og skjerm
Mange tilkoblingsmuligheter i et kompakt hus

En HDMI Type-A-kontakt kan brukes for eksterne opptakere og visningsenheter. Andre kontakter omfatter USB Type-C®, Multi/Micro-USB, mikrofon, hodetelefoner og en sko for flere grensesnitt med innebygd digitalt lydgrensesnitt.

Kamera med skjerm som viser RAW-menyen
16-biters RAW-utgang via HDMI

For krevende arbeidsflyt er 16-bit RAW tilgjengelig via HDMI til kompatible eksterne opptakere. RAW-videoutgang har 4672 x 2628 [16:9] oppløsning, som overstiger DCI-4K-oppløsning.

Allsidig maskinvare og programvare
Utvidbar for å møte alle behovene dine

Uansett om du skal finne det perfekte objektivet for opptaket, velge den beste eksterne lydkilden eller legge til rette for etterbehandling, har FX30 det du trenger.

One Mount objektivsystem
One Mount: koble til sømløst via E-typen

One Mount-konseptet er basert på E-typen fra Sony for skiftbare objektiver. FX30 er kompatibel med alle objektiver av E-typen, slik at du kan velge riktig objektiv for enhver situasjon.

Lydanlegg fra Sony
Velg lydinngang

XLR-håndtaksenheten på FX30 har to XLR-lydinnganger, noe som legger til rette for rask og enkel tilkobling til en rekke eksterne XLR-mikrofoner for opptak av lydspor av høy kvalitet.

Kvinne som justerer fargen med Catalyst
Bedre bildestabilisering og enklere arbeidsflyt med Catalyst

FX30 tar opp en rekke metadata for bruk med Catalyst Browse Prepare-appen fra Sony, inkludert kameraristing, kamerarotering, putstekompensasjon, innebygde LUT-er og bildemarkører.

På vei mot et bærekraftig produktøkosystem

Tiltak for miljøet inkluderer bruk av resirkulerte materialer i produksjonen, begrense miljøpåvirkningen i forsyningskjeden, bruke fornybar energi i produksjonen og bruke resirkulerte materialer som ikke er av plast, i emballasjen.

Road to Zero-logo i skog
Jobber mot nullutslipp

Miljøtiltak i FX30

SORPLAS™-materialet som brukes i konstruksjonen av FX30 kan resirkuleres gjentatte ganger, er holdbart og av høy kvalitet. Andre resirkulerbare materialer brukes også i kamerahusene våre så mye som mulig, noe som reduserer belastningen på miljøet uten å at det går ut over ytelsen og funksjonaliteten.

Spesifikasjoner og funksjoner

Med det kompakte, svært brukervennlige FX30 trer kommende fortellere av visuelle historier inn i en verden av høyt anerkjente Cinema Line-kameraer fra Sony. Takket være kinoaktige farger med S-Cinetone™ og S-Log3 for gradering skaper det fantastiske kinoaktige bilder, samtidig som det har et komplett utvalg av funksjoner for en effektiv arbeidsflyt.
  • Enestående bilder fra et Super 35-format, bakbelyst Exmor R CMOS-sensor i APS-C-størrelse

  • BIONZ XR™-prosessorkraft for høy bildekvalitet og praktisk betjening

  • Pålitelig, nøyaktig autofokus

  • Filmaktige farger med S-Cinetone

  • Nye Log-opptaksmoduser for filmproduksjon

SENSORTYPE
APS-C-type (23,3 x 15,5 mm), Exmor R CMOS-sensor
Piksler
Ca. 20,1 megapiksler (effektivt) for filmer, ca. 26,0 megapiksler (effektivt) for stillbilder, ca. 27,0 megapiksler (totalt)
FØLSOMHET
[Movie] tilsvarende ISO 100–32 000, AUTO (ISO 100–6400, nedre og øvre grense kan velges), [Still image] ISO 100–32 000 (kan utvides til ISO 50–102 400), AUTO (ISO 100–6400), nedre og øvre grense kan velges)
LCD
7,5 cm (3,0-typen), ca. 2,36 millioner punkter, berøringspanel, åpningsvinkel: ca. 176 grader, rotasjonsvinkel: ca. 270 grader
Sony har som mål å levere produkter, tjenester og innhold som gir spennende opplevelser, og vi jobber også mot målet vårt om å bli en nullutslippsbedrift Finn ut mer om Sony og miljøet

Omtaler

Dette mener andre brukere