FX3

Ny filmatisk frihet

FX3 Cinema Line-kameraet fra Sony realiserer visjonene til lidenskapelige innholdsskapere. Filmuttrykk kombineres med pålitelig ytelse og strømlinjeformet betjening for å imøtekomme behovene til dagens kreative samfunn. Kompakt, lett og enkelt å ha med seg og bruke. 

Få tilgang til profesjonelle filmfunksjoner
Bildeeksempel
I filmuttrykkets tjeneste
Bildeeksempel
Designet for komfortable soloopptak
Bildeeksempel
Utvidbarhet og brukervennlighet for innholdsskapere
I filmuttrykkets tjeneste
Bildeopptak i fullformat selv i svakt lys

FX3s bildesensor i fullformat blir kombinert med innovative lysinnsamlingsteknikker som lar deg ta klare og brukbare bilder selv i svakt lys. Standard ISO-følsomhet på 80–102400 for filmer kan utvides helt opp til 409600. 

Stor dynamisk rekkevidde, større kreativitet

FX3 tilbyr eksepsjonelle 15+ stopp med dynamisk rekkevidde for å håndtere innstillinger fra godt opplyst interiør og utendørs midt på dagen til morgen- og kveldsbilder. Fang alle nyanser, og få enestående filmatisk frihet i fargegradering.

Enestående bokeh og fullformatskreativitet

Fang scenen i 4K-filmoppløsning, med lav dybdeskarphet, imponerende bokeh og filmatisk frihet som er mulig med en fullformatsensor.

Filmaktige farger med S-Cinetone™

S-Cinetone-farge, utviklet for anerkjente FX9 fra Sony, er standardutseendet på FX3 for filmuttrykk. Det er nøyaktig innstilt for å oppfylle kravene til dagens innholdsskapere, med rike farger og naturlige hudfarger som matcher andre Cinema Line-kameraer uten gradering. 

4K 120bps med hvert eneste bilde i fokus 

Selv med høye bildefrekvenser tas det opp detaljerte 4K-bilder takket være FX3s AF med høy presisjon og avlesningsfunksjoner med høy hastighet. Sakte og rask (S&Q)-modus gir deg full kontroll over bildehastigheten, for vakre bevegelsessekvenser med opptil 5 ganger sakte film (med 24p-utgang). 

Bildeeksempel
10-biters S-Log3 og HDR-opptak for jevne graderinger

S-Log3 gammakurve og S-Gamut3.Cine muliggjør opptak med fargegjengivelse av høy kvalitet over et bredt dynamisk område, og de gjør det enkelt å matche opptak med bilder fra andre Cinema Line-kameraer under etterproduksjonen. I tillegg muliggjør en HLG (Hybrid Log-Gamma) HDR-bildeprofil direkte HDR (HLG)-avspilling på kompatible TV-er uten etterproduksjon. 

16-biters RAW HDMI-utgang 

For krevende arbeidsflyt under etterproduksjon fås 16-biters RAW-utgang med HDMI-kobling til kompatible eksterne opptakere, mens XAVC HS 4K, XAVC S 4K eller XAVC S-I 4K og hjelpefiler fanges opp i kameraet samtidig. RAW-videoutgang har 4264 x 2408 [16:9] oppløsning, som overstiger DCI-4K-oppløsning.

Bilde av montering av tredjeparts skjerm på FX3
Bilder av filstrukturene for All-intra, Long GOP og Gruppe med bilder
Nyt rike detaljer og realistiske farger

FX3 har internt 4K-opptak med 10-biters dybde og 4:2:2-fargesampling med All Intra og Long GOP-komprimering. Dette gjør det mulig å presse fargegradene enda lenger, samtidig som naturlig gradering bevares, for virkelig grenseløs redigering.   

[1] All-Intra (All-I)   [2] Long-GOP   [3] Gruppe med bilder 

Designet for komfortable soloopptak
Pålitelig, svært nøyaktig autofokus

Det brede AF-området med intelligent sporing bruker fasedeteksjon av fokalplanet for stødig motivsporing over nesten hele rammen. Fast Hybrid AF-systemet gir presis fokusering, selv når du fotograferer med en lav dybdeskarphet og med høy bildefrekvens på 120p i 4K (QFHD)

Avansert sporings-AF for jevnt fokus

Avanserte sporingsfunksjoner holder motivet i jevnt fokus, slik at du kan konsentrere deg om komposisjonen. AF på øye i sanntid gir presist fokus på ansikt og øyne, og sanntidssporingen drives av de unike AI-baserte algoritmene for motivgjenkjenning fra Sony. 

Jevne overganger og berøringsfokuskontroll 

FX3 har syv innstillinger for AF-overgangshastighet, slik at brukere enkelt kan bruke rackfokusering, og fem innstillinger for AF-motivvekslingsfølsomhet, slik at brukere kan tilpasse hvor enkelt AF bytter fra eller forblir på motivet. Du kan også velge motivet du ønsker å fokusere på, ved å trykke på LCD-skjermen. 

Bilde av flere E-mount-objektiver fra Sony
E-monterte objektiver for filmer med høy ytelse

Opplev jevn, responsiv autofokus med objektiver av E-typen fra Sony, med førsteklasses optisk ytelse og brukervennlighet for krevende filmopptak. Den unike aktuatorteknologien med lineærdrift i E-mount-objektiver fra Sony gir jevnere, mer presis og seig AF-ytelse for å støtte dine kreative bestrebelser.

Ytelse med høy mobilitet uansett hvor du drar

Med sin kompakte størrelse og lette vekt er FX3 designet for høy mobilitet. Det monterte håndtaket og monteringshullene uten bur for tilbehør sørger for raskt oppsett, smidig fotografering og rask nedpakning. Hoveddelen og dekslene er laget av en lett magnesiumlegering for å forbedre holdbarheten og ytelsen selv i utfordrende miljøer.

Bilde av kamerastrukturen med magnesiumdeler
Bilde av XLR-håndtaket til FX3
Festbart XLR-håndtak 

Et håndtak utstyrt med en XLR-adapter med to XLR-terminaler i full størrelse kan festes til skoen for flere grensesnitt (MI) på kameraet for mer komfortabelt og stabilt kameraarbeid i vanskelige fotosituasjoner, for eksempel bilder fra lav posisjon. 

Innebygd bildestabilisering 

Aktiv modus er et optisk 5-akset bildestabiliseringssystem som gir økt stabilisering for filmopptak. For å bevare bildekvaliteten måler gyroskopsensoren nøyaktig kamerarystelse og kompenserer optisk. Dette gjør det mulig å få stabil video selv når du fotograferer håndholdt uten bruk av slingrebøyle, mens du går, og med 4K-oppløsning. 

[1, 2] vinkelrystelse (krenging og giring) [3, 4] forskyvningsrysting (X- og Y-akser), [5] rotasjonsrysting (rull på Z-aksen)

Bilde av strukturen til det optiske 5-aksede bildestabiliseringssystemet i huset
Bilde av redigering med Catalyst på PC
Bildestabilisering og enklere redigering med Catalyst

Metadata for kamerarystelser registreres av den innebygde gyroen, slik at håndholdte opptak jevnes ut og stabiliseres i etterproduksjonen. Med Catalyst Browse/Catalyst Prepare desktop-applikasjonen fra Sony kan du enkelt balansere automatisert ristekompensasjon og bildebeskjæring. Catalyst kan også bruke innspilte kamerarotasjonsdata effektivt. 

Utvidbarhet og brukervennlighet for innholdsskapere
Rødlys foran og bak 

Rødlys foran og bak på FX3 viser om kameraet tar opp på et gitt tidspunkt. De er klart synlige for både kameraoperatøren og personen foran kameraet.

LCD-skjerm med variabel vinkel

3.0-typen (1,44 M punkter) LCD-berøringsskjermpanel har en sideåpningsdesign som gir fleksibel posisjonering og bedre synlighet når kameraet er montert på slingrebøyler. Støtte for berøringspanel gir også intuitiv menykontroll for mange kamerainnstillinger. 

Viktige kontroller for effektive soloopptak

I tillegg til seks justerbare knapper er ofte brukte kontroller innen enkel enhånds rekkevidde, slik at den andre hånden kan brukes til objektivhåndtering eller balanse. Brukervennligheten forbedres av flere skruehull på kroppen og håndtaket, slik at tilbehør kan festes direkte. 

Bilde av luftstrømmen for kjøling i kamerahuset
Uavbrutt opptak i 4K/60p

For å kunne ha uavbrutt opptak i 4K/60p er FX3 designet med et innovativt varmespredningssystem. Plassering av kjøleribbe, luftstrømningsstruktur og en stille kjølevifte jobber for å optimalisere kjølingen selv under lange opptak.

XLR-adapter og digital inngang for kvalitetslyd

I tillegg til kameraets praktiske innebygde mikrofon kan en rekke profesjonelle mikrofoner kobles til eksternt via XLR-kontaktene i full størrelse på håndtaket via et digitalt lydgrensesnitt til skoen for flere grensesnitt (MI). Tre opptaksformater kan velges, inkludert 24-biters 4-kanal. Det går også an å ta digitalt lydopptak ved å koble til en digital mikrofon som ECM-B1M selv når håndtaket ikke brukes.

Bilde av XLR-kontaktene på håndtaket
Bilde av doble mediespor
Doble høyhastighets mediespor 

CFexpress Type A-kort er designet for neste generasjons filmproduksjon og støtter opptak med høy bithastighet. Kameraets spor er klare for CFexpress Type A i tillegg til konvensjonelle SDXC UHS-I- og UHS-II-kort, og to identiske mediespor muliggjør relé- eller sikkerhetskopifotografering.

Ekstern kamerakontroll og nettverksoverføring

En nettverkstilkobling, via Wi-Fi® eller kablet med en USB type C-kontakt, gir støtte for fjernkontroll fra smarttelefoner eller nettbrett, med enten NFC one-touch eller manuell paring. Fjernopptak kan styres fra en PC med Imaging Edge Desktop™-applikasjonen fra Sony, eller fra en mobilenhet med Imaging Edge Mobile™. Stillbilder og filmfiler kan også overføres ved hjelp av rask FTP. 

Bilde av tilkoblet mobiltelefon via trådløst nettverk
Bilde av redigering med Imaging Edge på PC
Ekstern forhåndsvisning, fotografering og strømming

Både kablet/trådløs styring av opptak eller fotografering kan utføres via en PC eller mobilenhet med Imaging Edge Mobile, for mer effektiv arbeidsflyt og opptak i utfordrende omgivelser. Imaging Edge Webcam™ muliggjør videokommunikasjon på nettet med høy bildekvalitet. 

Spesifikasjoner og funksjoner

FX3 Cinema Line-kameraet gir høy følsomhet og filmuttrykk i fullformat i en utrolig kompakt design. Med forbedret mobilitet for enkle soloopptak, kombinert med proff brukervennlighet, er dette det ideelle kreative verktøyet for å ta opp en kinovisjon hvor som helst.
  • Fullformatytelse med høy følsomhet og bred dynamisk rekkevidde

  • Høyhastighets BIONZ XR-bildebehandlingsmotor

  • Opptak i 4K (QFHD) med høy bildehastighet ved 120 bps

  • Filmaktige farger med S-Cinetone™

  • Forbedret mobilitet for bruk alene

SENSORTYPE
35 mm fullformat Exmor R CMOS-sensor (35,6 × 23,8 mm)
Piksler
Ca. 10,2 megapiksler (effektivt) for filmer, ca. 12,1 megapiksler (effektivt) for stillbilder, ca. 12,9 megapiksler (totalt)
FØLSOMHET
[Movie] tilsvarende ISO 80-102400 (ISO-numre opptil ISO 409600 kan angis som utvidet ISO-område), AUTO (ISO 80-12800, kan velges med øvre og nedre grense), [Still image] ISO 80-102400 (ISO-numre fra ISO 40 til ISO 409600 kan angis som utvidet ISO-område), AUTO (ISO 80–12800, kan velges med øvre og nedre grense)
MEDIETYPE
CFexpress Type A-/SD-minnekort (x2), simult. opptak, sortering, automatisk medieskifting, kopiering
LCD
7,5 cm (3.0-type) type TFT, ca. 1,44 M prikker, åpningsvinkel: ca. 176 grader, rotasjonsvinkel: ca. 270 grader
Sony har som mål å levere produkter, tjenester og innhold som gir spennende opplevelser, og vi jobber også mot målet vårt om å bli en nullutslippsbedrift Finn ut mer om Sony og miljøet

Omtaler

Dette mener andre brukere