VARIO-SONNAR® T* 16–35 MM F2,8 ZA SSM II

Fullstendige spesifikasjoner og funksjoner

SAL1635Z2

Veil. pris

kr 34 000,00

(inkl. MVA)

Objektivspesifikasjoner

Montering
A-typen fra Sony
Format
35 mm fullformat
Fokallengde (mm)
16–35 mm
Fokallengde tilsvarende 35 mm (APS-C)
24–52,5 mm
Objektivgrupper/elementer
13/17
Visningsvinkel (35 mm)
107°–63°
Visningsvinkel (APS-C)
83°–44°
Maksimal blenderåpning (F)
2,8
Minste blenderåpning (F)
22
Blenderblad
9
Sirkulær blenderåpning
Ja
Minste fokusavstand
0,28 m
Største forstørrelsesforhold (x)
0,24x
Filterdiameter (mm)
77 mm
Bildestabilisering (SteadyShot)
– (hus integrert)

Størrelse og vekt

Mål (D x L)
83 x 114 mm
Vekt
872 g

Fotnoter

*
Fokallengde tilsvarende 35 mm (APS-C) og Visningsvinkel (APS-C) er med digitalkameraer med utskiftbart objektiv og bildesensor av APS-C-typen.

Hva finnes i esken?

  • Objektivhette (ALC-SH106: bladformet, bajonettfeste)
  • Frontobjektivdeksel
  • Bakre objektivdeksel
  • Veske
Placeholder

Funksjoner

Bilde av Vario-Sonnar T* 16–35 mm F2,8 ZA SSM II

Kvalitet som kan fange opp nyanser

Tre asfæriske elementer, et Super ED-element (ekstra lav brytningsindeks) og et ED-glasselement i en presis optisk design oppnår oppløsning og kontrast på primeobjektivnivå. Den grunnleggende optiske designen er uendret fra den opprinnelige versjonen, noe som gir førsteklasses bildekvalitet på vidvinkelbilder og et absolutt minimum av forvrengninger.

Asfæriske elementer øker ytelsen

Asfæriske linseelementer er vanskeligere å produsere enn enkle sfæriske linser, men når de er riktig utformet, kan de redusere mange ulike typer optiske aberrasjoner til svært lave nivåer. Dette objektivet inneholder tre asfæriske elementer som bidrar til førsteklasses optisk ytelse.

Bilde av Vario-Sonnar T* 16–35 mm F2,8 ZA SSM II

Super ED- og ED-glass minimerer fargeaberrasjon

Dette objektivet har ett Super ED-glasselement (ekstra lav brytningsindeks) og ett ED-glasselement som reduserer kromatisk aberrasjon, spesielt ved lengre fokallengder. Super ED-glass gir bedre kompensasjon for kromatisk aberrasjon, spesielt ved lengre fokallengder.

Bilde av Vario-Sonnar T* 16–35 mm F2,8 ZA SSM II

Skarpt og raskt for allsidig vidvinkel

En lyssterk konstant maksimal blenderåpning på F2,8 i hele vidvinkelzoomområdet gir konsekvente eksponeringsinnstillinger ved alle fokallengder samt bedre ytelse i lite lys. Du trenger ikke å bekymre deg for blenderåpningsrelaterte variasjoner i eksponeringen når du zoomer, og du kan få flotte resultater når du fotograferer håndholdt innendørs eller i situasjoner med lite lys.

Bilde av Vario-Sonnar T* 16–35 mm F2,8 ZA SSM II

Jevn og stille SSM-fokusering

SSM (supersonisk bølgemotor) er et piezoelektrisk driversystem som fungerer med en intern fokusmekanisme i Vario-Sonnar® T* 16–35 mm F2,8 ZA SSM II, for jevn og stillegående autofokus uten rotasjon i frontelementet. Kapasitet for høyt dreiemoment ved sakte rotasjon bidrar til rask start- og stopprespons samt presis posisjonering.

Bilde av Vario-Sonnar T* 16–35 mm F2,8 ZA SSM II

Bryter for fokusmodus og fokusknapp

I tillegg til at kontrollene generelt sett er praktisk plassert og gode å betjene, har dette objektivet en bryter for fokusmodus og en fokusknapp på røret for ekstra fleksibilitet og kontroll.

Bilde av Vario-Sonnar T* 16–35 mm F2,8 ZA SSM II

Reduserte dobbeltkonturer gir bedre bildekvalitet

ZEISS® T*-belegg (T-star) bidrar til at dobbeltkontur blir enda mer redusert, noe som gjør at allerede utmerket bildekvalitet blir enda bedre.

Bilde av Vario-Sonnar T* 16–35 mm F2,8 ZA SSM II

Vakker bokeh

En nibladers sirkulær blenderåpning jobber sammen med objektivets maksimale blenderåpning på F2,8 for å skape vakker og jevn bokeh med naturlige lyse partier når du ønsker det. Jevn bakgrunnsuskarphet kan bidra til at det som er i fokus, virkelig står frem fra bakgrunnen, og gir bilder med nesten tredimensjonal dybde.

Bilde av Vario-Sonnar T* 16–35 mm F2,8 ZA SSM II

Tåler støv og fuktighet

Noen av de mest spennende bildene blir tatt i utfordrende miljøer. Takket være en støv- og fuktbestandig design kan dette objektivet fortsette å yte i moderat våte eller støvete forhold, slik at du trygt kan fotografere – uansett hvor du finner de beste bildene.