FE 100mm F2.8 STF GM OSS

Fullstendige spesifikasjoner og funksjoner

SEL100F28GM

Veil. pris

kr 21 500,00

(inkl. MVA)

Objektivspesifikasjoner

Montering
E-typen fra Sony
Format
35 mm fullformat
Fokallengde (mm)
100
Fokallengde tilsvarende 35 mm (APS-C)
150
Objektivgrupper/elementer
10–13 *uten APD-element
Visningsvinkel (35 mm)
24°
Visningsvinkel (APS-C)
16°
Maksimal blenderåpning (F)
F2.8 (T5.6)
Minste blenderåpning (F)
F20 (T22)
Blenderblad
11
Sirkulær blenderåpning
Ja
Minste fokusavstand
0,85 m (i 0,85 m-∞-posisjon); 0,57 m (i 0,57 m–1,0 m-posisjon)
Største forstørrelsesforhold (x)
0,14 (i 0,85 m-∞-posisjon), 0,25 (i 0,57 m–1,0 m-posisjon)
Filterdiameter (mm)
72
Bildestabilisering (SteadyShot)
Optisk SteadyShot
Kompatibilitet med telekonverterer (x1,4)
-
Kompatibilitet med telekonverterer (x2,0)
-
Hettetype
Rund form, bajonettfeste

Størrelse og vekt

Mål (B x H x D)
85,2 x 118,1 mm
Vekt
700 g (24,7 oz)

Hva finnes i esken?

  • Hette (modell): ALC-SH147
  • Frontobjektivdeksel: ALC-F72S
  • Bakre objektivdeksel: ALC-R1EM
  • Veske
Placeholder

Funksjoner

Bilde av FE 100mm F2.8 STF GM OSS

Eksemplarisk G Master-oppløsning og -bokeh

Dette objektivet er et godt tillegg til G Master-serien og kombinerer en enestående oppløsning med en utrolig myk og jevn bokeh som fremhever motivet på en svært god måte. Den optiske utformingen med et nyskapende optisk, apodiserende element og en ny blenderåpning med elleve blader gir deg jevn og god ytelse i hele bildet. 

Bilde av FE 100mm F2.8 STF GM OSS

Oppløsning som er trofast mot G Master-navnet

Dette objektivet har sfærisk aberrasjonskompensasjon, ED-glass (ekstra lav brytningsindeks) og asfæriske elementer. Dette gir deg en ekstremt god oppløsning og skarphet over hele bildet som oppfyller det strenge MTF-kravet på 50 linjer per millimeter, og som er grunnlaget for den optiske utformingen av G Master. Denne skarpheten går igjen i hele bildet.

Finn ut mer

Bilde av FE 100mm F2.8 STF GM OSS

Utmerket klarhet og kontrast

Det originale antireflekterende nanobelegget fra Sony undertrykker strølys som kan føre til gjenskinn og dobbeltkonturer, spesielt i situasjoner med baklys. Resultatet er jevnt over bedre kontrast og klarhet og mørkere svarte områder i de fleste fotograferingssituasjoner. (1. Antireflekterende nanobelegg / 2. Glass / 3. Overført lys)

Finn ut mer

Bilde av FE 100mm F2.8 STF GM OSS

Bokeh blir ikke bedre enn dette

Dette objektivet er spesielt utformet for å gi en enestående jevn og naturlig bokeh. Det har et unikt optisk, apodiserende element (APD), en nyutviklet sirkulær blenderåpning med elleve blader, og minimal lysforvrengning i ytterkanten på bildet. Hvert objektiv har blitt finjustert for å sikre at de er i samsvar med de strengeste G Master-standardene.

Bilde av FE 100mm F2.8 STF GM OSS

Apotisering gir en uslåelig bokeh

Det optiske APD-elementet er et spesialfilter som gir en gradvis synkende lysgjennomstrømming mot ytterkanten. Det demper kantene på punktbilder, noe som resulterer i en enestående jevn og vakker bokeh både i bakgrunnen og i forgrunnen med et absolutt minimum av dobbelkantet effekt.

Finn ut mer

Bilde av FE 100mm F2.8 STF GM OSS

Vakre lyse områder i ytterkantene

Dette objektivet har fokus på bokeh, og derfor har det blitt utformet for å redusere vignettering som kan forstyrre lysgeometrien i ytterkanten på bildet. Lyspunkter gjengis med en jevn og rund bokeh gjennom hele bildet, slik at for eksempel sollys som trenger gjennom eller reflekteres av løv, gjengis med ren eleganse.

Bilde av FE 100mm F2.8 STF GM OSS

Elleve blader gjør bokehen enda vakrere

Den originale utformingen med sirkulær blenderåpning fra Sony har blitt forbedret med elleve blader som gir en enda bedre sirkelform. Utformingen og materialene har blitt fornyet for å opprettholde en nesten helt rund form på blenderåpningen, uavhengig om den er åpen eller blendes ned. I tillegg har strenge sirkelformstandarder blitt tatt i bruk, slik at du kan få frem den vakre STF-bokehen uten problemer.

Finn ut mer

Bilde av FE 100mm F2.8 STF GM OSS

Kom nærmere og utforsk detaljene

Ettersom en av hovedfunksjonene til dette objektivet er bokeh, har det blitt laget med en makrovekslingsbryter som utvider rekkevidden til objektivet i makroområdet. På denne måten kan du få bokeh med svært god effekt. Makromodusen gir en minste fokusavstand på 0,57 m og en største forstørrelse på 0,25 x, uten at oppløsningen kompromitteres.

Bilde av FE 100mm F2.8 STF GM OSS

AF som gjør at du kan konsentrere deg om å skape

Et DDSSM-driversystem (Direct Drive SSM) sørger for en kjapp, presis og stillegående autofokus. Den raske og diskré AF-ytelsen gjør at brukeren kan konsentrere seg fullt og helt om å fange inn enestående stillbilder og videoer. Dette objektivet støtter både kontrast-AF og fasegjenkjennende AF i fokalplanet, noe som gjør det perfekt til moderne kamerahus med høy ytelse fra Sony.

Bilde av FE 100mm F2.8 STF GM OSS

Avanserte utløsere gir deg fart og presisjon

DDSSM (Direct Drive SSM) har en original piezoelektrisk motor som driver fokusringen. Den gode bremsepresisjonen gjør at fokusringen kan kontrolleres presist, slik at du får et så nøyaktig fokus som mulig. Den er også stillegående, noe som gjør den perfekt hvis du skal ta naturbilder eller spille inn videoer. Det manuelle fokuset er også jevnt og responsivt.

Finn ut mer

Klare og skarpe bilder uten stativ

Objektivet har innebygd Optical SteadyShot-bildestabilisering, noe som gjør det mulig å oppnå svært god skarphet på motiver ved lavere lukkertider. Bildestabilisering i et 100 mm telefotoobjektiv for mellomdistanse er en fordel for både profesjonelle og amatører. Andre generasjon α7-hus gir deg femakset bildestabilisering i tillegg.

Bilde av FE 100mm F2.8 STF GM OSS

Profesjonell håndtering og kontroll

Andre funksjoner som gjør det enklere å ta stillbilder og videoer, er blant annet en blenderring , en bryter for blenderklikk, en fokusknapp, en AF/MF-fokusbryter og en bred fokusring for sikker og komfortabel kontroll.

Finn ut mer

Bilde av FE 100mm F2.8 STF GM OSS

Svært pålitelig under krevende forhold

I tillegg til en gummiring ved monteringen, er utformingen av dette objektivet fukt- og støvbestandig, noe som gir økt beskyttelse og pålitelig bruk i utfordrende forhold. Fotografer uten problemer i lett regn eller mye vind.

Finn ut mer