Produktbilde
Produktbilde
Produktbilde
Produktbilde
Produktbilde
Bilder av FE 14 mm F1.8 GM
G Master
Les mer om G Master
Nye visninger fra et mesterverk på 14 mm og F1.8

Primeobjektivet med stor blenderåpning og svært bred vidvinkel gir G Master-kvalitet i et nyskapende og kompakt design. Den avanserte teknologien gir god oppløsning og flott bokeh, selv ved den maksimale F1.8-blenderåpningen. Hvis du legger til raskt, presist AF og god mobilitet, får du et objektiv som fanger inn nye perspektiver av hverdagen.

Uovertruffent 14 mm F1.8 G Master-primeobjektiv

Godta YouTube-informasjonskapsler for å se denne videoen

Gå til innstillingene for informasjonskapsler nedenfor, og slå på YouTube-informasjonskapsler i «Functional»-delen.

FE 14mm F1.8 GM – bildegalleri
Bilde av innsiden av et stort bibliotek med et detaljrikt design og mange rette treplanker i taket, med oppløsning ut i alle hjørner av skjermen
Spektakulær oppløsning av hele bildet helt opp til F1.8

To XA-elementer (ekstremt asfæriske) i et design som oppfyller strenge G Master-krav, oppnår fremragende oppløsning fra hjørne til hjørne, helt opp til den maksimale blenderåpningen på F1.8. Ett Super ED- (ekstra lav brytningsindeks) og to ED-glasselementer reduserer fargeblødning for enestående skarphet og klarhet, og det antireflekterende nanobelegget II fra Sony minimerer gjenskinn og dobbeltkontur.

Bilde av SEL14F18GM holdt i høyre hånd
Perspektiver med stor blenderåpning og svært bred vidvinkel i et utrolig kompakt objektiv

Presise asfæriske elementer, inkludert to svært presise XA-elementer i et nyskapende optisk G Master-design, samarbeider med to moderne, lineære XD-motorer fra Sony for å oppnå enestående ytelse i et utrolig kompakt objektiv som bare veier 460 gram. Dette objektivet med stor blenderåpning og svært bred vidvinkel kan du ta med overalt og skape en ny verden med kreative, nye perspektiver.

Bilde av en stjernehimmel som viser melkeveien over havet
Oppløsning og kompakt bekvemmelighet for vakre kveldshimler

Stor blenderåpning og svært bred vidvinkel gir allsidighet, og den avanserte optikken med ett XA-frontelement med høy kurve reduserer gjenskinn sagittalt når du fotograferer stjernehimler og andre nattmotiver. Med den store maksimale blenderåpningen på F1.8 kan du fotografere i lite lys uten svært langsomme lukkerhastigheter, og med den kompakte størrelsen kan du ta bilder overalt.

Bilde av en liten blomst på en stein i skogen, i fokus, med uskarphet foran og bak
Utsøkt jevn bokeh i svært brede visninger

Med presise XA-elementer, en nibladers sirkulær blenderåpning og optimalt håndtert aberrasjon er dette unike og svært brede objektivet i stand til å skape utsøkt bakgrunnsbokeh, uten uønskede «løkring»-effekter. En minste fokusavstand på bare 0,25 m gjør at du kan komme tett på og kombinere dynamiske nærbilder med vakker bokeh i vidstrakte bakgrunner.

Bilde av en person som hopper fra en svært nær vinkel, ned på bakken
Rask, presis, stillegående AF støtter stillbilder og videoer

To lineære XD-motorer (ekstremt dynamiske) gir drivkraft og effektivitet for presis plassering av objektivets fokusgrupper, og rask, presis, stillegående AF-ytelse som maksimerer hastighetspotensialet til kamerahus av E-typen. Stillegående AF med lite vibrasjon er en uovertruffen fordel når du filmer med svært brede vinkler, mens mobilitet og rask respons gir skapere friheten til å jobbe effektivt med ethvert motiv.

Kombinert produktbilde som viser den støv- og fuktbestandige konstruksjonen og fluorbelegget
Enestående pålitelighet for ethvert bruksområde

I tillegg til et fluorbelegg på frontelementet som er motstandsdyktig mot vann, olje og annen forurensning, er det bakre elementet fluorbelagt for å holde overflaten ren når det bakre filtret byttes ut. Den støv- og fuktbestandige utformingen gjør kameraet svært pålitelig når objektivet med stor blenderåpning og svært bred vidvinkel brukes i utfordrende forhold utendørs.

Illustrasjon av objektivkonfigurasjon
Linsekonfigurasjon

Objektiver i G Master-serien har en praktfull blanding av ekstremt høy oppløsning og pen bokeh, som tar fotograferingen til nye høyder.

[1] Ekstremt asfærisk objektiv (XA-objektiv)  [2] Asfærisk objektiv  [3] Super ED-glass  [4] ED-glass (med ekstra lav brytningsindeks)

Modulation Transfer Function på SEL14G18GM
MTF-diagram

MTF (Modulation Transfer Function) beskriver hvor godt et objektiv gjengir detaljer. Dette måles som graden av kontrast mellom linjer med små mellomrom.

[1] Kontrast (%) [2] Avstand fra objektivets optiske senter (mm) [3] Maks blenderåpning [4] F8-blenderåpning [5] Spatial frekvens [6] 10 linjepar / mm [7] 30 linjepar / mm [8] Stråleverdier [9] Tangentialverdier

Nærbilde av FX6 som brukes til å filme
Fordeler med objektiver fra Sony til videoopptak

Finn ut mer om fire unike fordeler ved å bruke objektiver av E-typen fra Sony til videoopptak. Kombinasjonen av objektiver og kameraer fra Sony kommer til å forbedre videoene dine.

Objektivkontroller

1. Fokusring / 2. Fokusknapp / 3. Blenderåpningsring / 4. Bryter for fokusmodus / 5. Blenderåpningsindeks / 6. Bryter for blenderåpningsklikk

Kompatibilitet med FE 14 mm F1.8 GM

Følg koblingen nedenfor for å få mer informasjon om objektiv-/kamerahuskompatibilitet.

Det kan hende at noen kamerahus trenger en programvareoppdatering for full funksjonalitet.

Spesifikasjoner og funksjoner

  • Førsteklasses primeobjektiv i G Master-serien med svært bred vidvinkel

  • XA-elementer og ett Super ED-glass og to ED-glass gir høy oppløsning gjennom hele bildeområdet.

  • Perspektiver med stor blenderåpning og svært bred vidvinkel i et utrolig kompakt objektiv

  • Lineære XD-motorer med enestående respons og lite vibrasjon gir raskt, presist og stillegående AF

  • En fokusknapp og andre funksjoner støtter profesjonelle fotograferingsbehov

Minste fokusavstand
0,25 m
Største forstørrelsesforhold (x)
0,1
Filterdiameter (mm)
-
Vekt
460 g

Hva finnes i esken?

Objektivdeksel foran: følger med, Objektivdeksel bak: ALC-R1EM, Myk bæreveske, Filtermal

Sony har som mål å levere produkter, tjenester og innhold som gir spennende opplevelser, og vi jobber også mot målet vårt om å bli en nullutslippsbedrift Finn ut mer om Sony og miljøet

Omtaler og priser

Dette mener andre brukere