FE 20MM F1.8 G

Fullstendige spesifikasjoner og funksjoner

SEL20F18G

Veil. pris

kr 12 000,00

(inkl. MVA)

Objektivspesifikasjoner

Montering
E-typen fra Sony
Format
35 mm fullformat
Fokallengde (mm)
20
Fokallengde tilsvarende 35 mm (APS-C)
30
Objektivgrupper/elementer
12-14
Visningsvinkel (35 mm)
94
Visningsvinkel (APS-C)
70
Maksimal blenderåpning (F)
1,8
Minste blenderåpning (F)
22
Blenderblad
9
Sirkulær blenderåpning
Ja
Minste fokusavstand
0,19 m (AF) / 0,18 m (MF)
Største forstørrelsesforhold (x)
0,20 (AF), 0,22 (MF)
Filterdiameter (mm)
67
Bildestabilisering (SteadyShot)
– (hus integrert)
Kompatibilitet med telekonverterer (x1,4)
-
Kompatibilitet med telekonverterer (x2,0)
-
Hettetype
Bladformet, bajonettfeste

Størrelse og vekt

Mål (D x L)
73,5 x 84,7 mm
Vekt
373 g

Hva finnes i esken?

  • Hette (modell): ALC-SH162
  • Frontobjektivdeksel: ALC-F67S
  • Bakre objektivdeksel: ALC-R1EM
  • Myk bæreveske
Placeholder

Funksjoner

Bilde av FE 20mm F1.8 G

Kompakt, høyoppløselig 20 mm F1.8 primeobjektiv

Den nyeste optiske teknologien til Sony oppnår imponerende oppløsning fra hjørne til hjørne med en maksimal blenderåpning på F1.8 på et vidvinkelprimeobjektiv med stor blenderåpning. Det er også svært kompakt. Sammen med et hus av E-typen utgjør dette objektivet et mobilt system med enestående AF-ytelse, kontroll og pålitelighet for en rekke bruksområder.

Bilde av FE 20mm F1.8 G

Enestående oppløsning fra hjørne til hjørne med F1.8

To avanserte asfæriske elementer i et innovativt optisk design minimerer aberrasjon for utrolig hjørne-til-hjørne-oppløsning rett fra objektivets videste F1.8-blenderåpning.

Les mer

Bilde av FE 20mm F1.8 G

Jevn, naturlig bokeh

I tillegg til presis kontroll over sfærisk aberrasjon, som har en stor innflytelse på bokeh-kvalitet, har FE 20mm F1.8 G et 9-blads sirkulær blenderåpning som bidrar til en jevn, myk bokeh og naturlige fremhevede punkter, som er kjennetegnet til G-objektiv-serien.

Les mer

Bilde av FE 20mm F1.8 G

Realistisk gjengitte lyspunkter

To avanserte asfæriske elementer og tre glasselementer med ekstra lav brytningsindeks brukes for å minimere sagittalt gjenskinn, slik at lyspunktkilder blir gjengitt presist, uten at farger blandes sammen.

Les mer

Bilde av FE 20mm F1.8 G

Overlegen AF-hastighet, -dekning og -sporing

To lineære XD-motorer (ekstremt dynamiske) holder enkelt følge med de raske kamerahusene til Sony og benytter seg fullt ut av deres AF-hastighet, presisjon og sporingspotensial. Nye kontrollalgoritmer gjør det mulig å drive objektivets store fokusgruppe jevnt og uten forsinkelse for responsivt, stillegående autofokus med lite vibrasjoner.

Les mer

Bilde av FE 20mm F1.8 G

Kompakt og lett for å være enkelt å flytte på og betjene

Et avansert optisk design med to AA-elementer støttes av et raffinert mekanisk system i et G-objektiv som kun veier 373 g. Det er lite og lett, som gjør det lett å ta med seg når det blir brukt med kompakte hus av E-typen, og er et balansert system ideelt for bruk på slingrebøyler eller tilbehørsgrep. FE 20 mm F1.8 G er et allsidig objektiv som passer til et bredt utvalg av situasjoner med stillbilder og filmopptak.

Les mer

Bilde av FE 20mm F1.8 G

Enestående ytelse for nærbilder, selv selfier

I tillegg til at 20 mm er en flott fokallengde for selfier, har dette objektivet en minimum fokusavstand på bare 0,19 meter når det blir brukt i AF-modus, og enda kortere minimum fokusavstand på 0,18 meter når det fokuserer manuelt. Det er et godt valg for slingrebøyle-/grepmontering, uansett om du skal ta selfier eller fange inn andre motiver.

Bilde av FE 20mm F1.8 G

Antireflekterende nanobelegg for skarp kontrast

Det originale antireflekterende nanobelegget til Sony skaper en presis, jevn nanostruktur på objektivoverflater som ikke forstyrrer lysgjennomstrømming, og som undertrykker refleksjoner som kan føre til gjenskinn og dobbeltkonturer. Interne refleksjoner reduseres til et absolutt minimum, noe som gir god klarhet og kontrast. (1. Antireflekterende nanobelegg / 2. Glass / 3. Lysgjennomstrømming)

Les mer

Bilde av FE 20mm F1.8 G

Tåler støv og fuktighet

Et støv- og fuktbestandig design sørger for pålitelig bruk utendørs under utfordrende forhold.

Les mer

Bilde av FE 20mm F1.8 G

Naturlig og lineær manuell fokus

Linear Response MF gjør at fokusringen responderer direkte og lineært på subtil kontroll under manuell fokusering. Når fokusringen roteres, endres fokuset tilsvarende, noe som gjør at kontrollen føles umiddelbar og presis.

Les mer

Bilde av FE 20mm F1.8 G

Justerbar fokusknapp

En praktisk plassert fokusknapp gir ikke bare enkel fokuskontroll, den kan også tilordnes en rekke andre funksjoner fra en meny via kamerahuset.

Les mer

Bilde av FE 20mm F1.8 G

Frontelement med fluorbelegg

Objektivets elementer foran har fluorbelegg som er motstandsdyktig mot vann, olje og annen forurensning. Dette gjør det enklere å tørke bort dette og fingeravtrykk hvis det skulle feste seg på objektivets overflate.

Les mer

Bilde av FE 20mm F1.8 G

Enkel veksling mellom manuell/automatisk fokus

En bryter for fokusmodus som gjør at du umiddelbart kan veksle mellom automatisk og manuell fokus, kan være en stor fordel når du tar bilder av motiver eller scener som krever finjustert manuell fokus.

Bilde av FE 20mm F1.8 G

Bryter på blenderåpningsring for klikkstopp

I tillegg til den raske responsen som kreves av profesjonelle brukere, har blenderåpningsringen også en bryter som slår klikkstopp av eller på. Bruk ON for å få følbare tilbakemeldinger når du tar stillbilder, eller OFF for enkel, stillegående kontroll når du filmer.

Les mer

Bilde av FE 20mm F1.8 G

Tilsvarende 30 mm på APS-C-hus

Dette objektivet kan også brukes på mindre APS-C-hus for en svært nyttig vidvinkelfokallengde på 30 mm (tilsvarende fullformat). 30 mm passer perfekt til urbane bybilder, landskapsbilder på tur og mye annet. SEL20F18G anbefales på det sterkeste for APS-C- og fullformatbrukere.

Bilde av FE 20mm F1.8 G

Videoteknologien til Sony støtter avanserte videoer

Noen av de mange gode opptaksegenskapene er blant annet raskt, presist AF og sporing med objektivets lineære XD-motorer, en svært bred visningsvinkel på 20 mm på fullformatshus (30 mm på APS-C-hus eller med Super 35-visningsvinkelinnstillinger), en klar maksimal blenderåpning på F1.8, et kompakt og lett design, enestående nærbilder med mer. I tillegg til objektivets lille størrelse og beskjedne vekt gjør det interne fokusdesignet det enkelt å bruke på kompakte slingrebøyler eller grep for vlogging og andre bruksområder.

Les mer

Kompatibelt med en rekke filtre

I motsetning til andre vidvinkelobjektiv er objektivet kompatibelt med runde polariseringsfiltre for landskapsbilder, gråfiltre for videoer og andre filtertyper som gir brukeren full kreativ kontroll.

Les mer