FE 600MM F4 GM OSS

Fullstendige spesifikasjoner og funksjoner

SEL600F40GM

Veil. pris

kr 160 000,00

(inkl. MVA)

Objektivspesifikasjoner

Montering
E-typen fra Sony
Format
35 mm fullformat
Fokallengde (mm)
600
Fokallengde tilsvarende 35 mm (APS-C)
900
Objektivgrupper/elementer
18-24 *Inkludert ett filter
Visningsvinkel (35 mm)
4°10'
Visningsvinkel (APS-C)
2°40'
Maksimal blenderåpning (F)
4
Minste blenderåpning (F)
22
Blenderblad
11
Sirkulær blenderåpning
Ja
Minste fokusavstand
4,5 m
Største forstørrelsesforhold (x)
0,14
Filterdiameter (mm)
40,5
Bildestabilisering (SteadyShot)
Optisk SteadyShot
Kompatibilitet med telekonverterer (x1,4)
SEL14TC
Kompatibilitet med telekonverterer (x2,0)
SEL20TC
Hettetype
Rund form

Størrelse og vekt

Mål (D x L)
163,6 x 449 mm
Vekt
3040 g

Hva finnes i esken?

  • Hette (modell): ALC-SH158
  • Frontobjektivdeksel
  • Bakre objektivdeksel: ALC-R1EM
  • Hard veske
  • Objektivrem
  • Veskerem
Placeholder

Funksjoner

Bilde av FE 600mm F4 GM OSS

600 mm F4 G Master-supertelefotoobjektiv

Rask autofokus, enestående G Master-oppløsning og flott bokeh i et lett og godt balansert mobilt objektiv. De originale XA-objektivene og XD-motorene fra Sony bidrar til god optisk og mekanisk ytelse, noe som gjør det mulig å fange inn dynamiske og iøynefallende bilder på lang avstand. Perfekt til sports-, nyhets- og naturfotografi.

Bilde av FE 600mm F4 GM OSS

XD-motorer for raskt, presist og stødig AF

To lineære XD-motorer (ekstremt dynamiske) gir rask og presis AF og pålitelig sporing, slik at du får det beste ut av det moderne kamerahuset og enkelt kan opprettholde nøyaktig fokus når du tar bilder av idrett og natur. Den nye kontrollalgoritmen bidrar til rask og stillegående posisjonering av den store fokusgruppen med svært lite forsinkelse og vibrasjon.

Les mer

Bilde av FE 600mm F4 GM OSS

Stort XA-element forbedrer bildekvaliteten

Det optiske G Master-designet opprettholder svært god kontrast helt ut i bildets ytterkanter. Et nyutviklet og stort XA-element (ekstremt asfærisk) og tre fluorittelementer forhindrer kromatisk aberrasjon, noe som kan være et problem på telefotoobjektiv, slik at du får enestående oppløsning og detaljer gjennom hele bildet.

Les mer

Bilde av FE 600mm F4 GM OSS

Flott G Master-bokeh

I tillegg til et nytt XA-element (ekstremt asfærisk) med stor blenderåpning og ekstremt høy overflatepresisjon er hvert objektiv kalibrert for å kontrollere sfærisk aberrasjon, slik at den flotte G Master-bokehen balanseres godt med høy oppløsning. En sirkulær blenderåpning med 11 blader gjør objektivets bokeh enda flottere.

Les mer

Bilde av FE 600mm F4 GM OSS

Ekstra rekkevidde med 1.4x-/2.0x-telekonverterere

1.4x- og 2.0x-telekonverterere kan fås som tilleggsutstyr. 2.0x-telekonvertereren utvider objektivets fokallengde til 1200 mm (1800 mm på et APS-C-hus) med en maksimal blenderåpning på F8, samtidig som den enestående optiske kvaliteten, AF-hastigheten og presisjonen opprettholdes.

Bilde av FE 600mm F4 GM OSS

Motstandsdyktig mot gjenskinn for enestående klarhet

Det antireflekterende nanobelegget fra Sony, tekstur på viktige innvendige overflater og andre designdetaljer reduserer intern refleksjon, noe som gjør objektivet svært motstandsdyktig mot gjenskinn og dobbeltkonturer som kan forringe bildeklarheten. Alle bilder blir klare og tydelige, selv i vanskelige lysforhold. (1. Antireflekterende nanobelegg / 2. Glass / 3. Overført lys)

Les mer

Bilde av FE 600mm F4 GM OSS

Lett og godt balansert for enkel fotografering

En lav vekt på kun 3040 gram og god balanse, takket være teknologien fra SEL400F28GM, gjør det mulig å dra full nytte av den enestående optiske ytelsen, selv når du fotograferer håndholdt eller med et ettbensstativ. Med et kompakt og lett hus av E-typen kan du enkelt finne tyngdepunktet for å panorere jevnt og presist. 

Bilde av FE 600mm F4 GM OSS

Designen tåler støv og fuktighet

Et støv- og fuktbestandig design sørger for pålitelig bruk utendørs under utfordrende forhold.

Les mer

Bilde av FE 600mm F4 GM OSS

Robuste rørkomponenter av magnesiumlegering

En svært robust magnesiumlegering på objektivrøret, stativet og viktige innvendige komponenter gir enestående holdbarhet og redusert vekt. Det er nyttig når du skal fotografere i utfordrende situasjoner og omgivelser.

Bilde av FE 600mm F4 GM OSS

Frontelement med fluorbelegg

Objektivets elementer foran har fluorbelegg som er motstandsdyktig mot vann, olje og annen forurensning. Dette gjør det enklere å tørke bort dette og fingeravtrykk hvis det skulle feste seg på objektivets overflate.

Les mer

Bilde av FE 600mm F4 GM OSS

Lett objektivhette i karbonfiber

Denne lette og robuste objektivhetten i karbonfiber har også en innvendig tekstur som gjør at kameraet svært effektivt blokkerer uønsket lys som kan forringe bildekvaliteten.

Bilde av FE 600mm F4 GM OSS

Robust og holdbart stativdesign

Antall skruer som har blitt brukt for å feste stativet, har økt for å tåle profesjonell bruk. Det har også blitt gjort flere justeringer som sikrer maksimal robusthet og pålitelighet.

Bilde av FE 600mm F4 GM OSS

Koffertlignende bæreveske

En spesialdesignet og koffertlignende bæreveske beskytter objektivet mot støt og vibrasjoner under transport.

Bilde av FE 600mm F4 GM OSS

Fulltids DMF

Når FULL TIME DMF-bryteren er på, aktiveres manuell fokus automatisk når fokusringen betjenes, selv i AF-C-modus. Denne funksjonen kan for eksempel brukes til å korrigere fokus når autofokus rettes mot feil motiv. Det er også en flott måte å justere fokus etter første autofokus på når autofokus med et halvt trykk på lukkerknappen deaktiveres.

Bilde av FE 600mm F4 GM OSS

Optisk SteadyShot med tre moduser

Optisk bildestabilisering gjør det enklere å ta skarpe bilder håndholdt ved supertelefotofokallengder. Bruk MODE 2 for å få ideell stabilisering i panoramabilder. MODE 3 gir forbedret søkerstabilisering, noe som gjør det enklere å ramme inn dynamiske idretts- eller naturbilder. Femakset stabilisering er tilgjengelig på kompatible α-hus.

Les mer

Bilde av FE 600mm F4 GM OSS

Naturlig og lineær manuell fokus

Linear Response MF gjør at fokusringen responderer direkte og lineært på subtil kontroll under manuell fokusering. Når fokusringen roteres, endres fokuset tilsvarende, noe som gjør at kontrollen føles umiddelbar og presis.

Les mer

Bilde av FE 600mm F4 GM OSS

Fire justerbare fokusknapper

Kameraet har fire justerbare fokusknapper på fire posisjoner, noe som gir deg enkel tilgang når du fotograferer i en hvilken som helst retning. Fokusknappene kan også tilpasses via en kamerameny, der også andre funksjoner, som AF på øye, kan tilordnes.

Les mer

Allsidig funksjonsring

Du kan bruke den allsidige og praktiske funksjonsringen til å veksle mellom forhåndsinnstilt fokus, en tilordnet funksjonskontroll eller ingen funksjon via modusvelgeren.

Fokuser øyeblikkelig på et forhåndsinnstilt punkt

Når et forhåndsinnstilt fokus har blitt lagret via SET-knappen, kan det hentes frem igjen ved å rotere funksjonsringen og aktivere PRESET-modusen. Dette er en ideell måte å forhåndsinnstille fokuspunkter i idrettsbilder på. Dette fungerer i AF- og MF-modusene og påvirkes ikke av innstillingene for fokusrekkeviddebegrensning.

Bilde av FE 600mm F4 GM OSS

Jevnt og kraftig fokus

Hvis funksjonsringen stilles inn på FUNCTION og Power Focus-funksjonen tilordnes, kan du fokusere jevnt ved å rotere ringen i en bestemt retning med en hastighet som avgjøres av roteringen. Power Focus er nyttig når du vil ha oppsiktsvekkende fokuseffekter i videoopptak.

Bytt raskt fra fullformat til APS-C 

Hvis funksjonsringen stilles inn på FUNCTION og APS-C-/fullformatvekslefunksjonen tilordnes, kan funksjonsringen roteres for umiddelbart å veksle mellom APS-C- og fullformatvisningsvinkler (støttet av den nyeste α9-programvareversjonen).

Bilde av FE 600mm F4 GM OSS

Filter med innskyvningsspor

Filtersporet er kompatibelt med standard 40,5 mm gråfiltre og andre filtertyper samt det runde polariseringsfilteret VF-DCPL1 (tilleggsutstyr). Det runde polariseringsfilteret VF-DCPL1 kan roteres for å få optimale effekter når det er montert på objektivet.

Bilde av FE 600mm F4 GM OSS

Holdbart og allsidig stativfeste

Objektivets stativfeste er utstyrt med støtter som forbedrer holdbarheten og gjør det enkelt å rotere det. Det har også 90° klikkstopp som kan slås av eller på i henhold til brukerens egne ønsker. Bruk ON til trygg, rask 90° posisjonering eller OFF til redusert motstand og enkel rotering.

Bilde av FE 600mm F4 GM OSS

Fokusrekkeviddebegrensning for raskere fokus

Bryteren for fokusrekkeviddebegrensning gjør det mulig å begrense objektivets autofokusrekkevidde til 4,5 til 15 meter, 15 meter til uendelig, eller tillate autofokus uten noen begrensninger. Dette kan gjøre det raskere å stille inn autofokus i enkelte situasjoner ved å forhindre objektivet i å fokusere på motiver utenfor rekkevidde.

Les mer