FE 85 mm F1.4 GM

Fullstendige spesifikasjoner og funksjoner

SEL85F14GM

Veil. pris

kr 23 000,00

(inkl. MVA)

Objektivspesifikasjoner

Montering
E-typen fra Sony
Format
35 mm fullformat
Fokallengde (mm)
85 mm
Fokallengde tilsvarende 35 mm (APS-C)
127,5 mm
Objektivgrupper/elementer
8/11
Visningsvinkel (35 mm)
29°
Visningsvinkel (APS-C)
19°
Maksimal blenderåpning (F)
1,4
Minste blenderåpning (F)
16
Blenderblad
11
Sirkulær blenderåpning
Ja
Minste fokusavstand
AF 0,85 m, MF 0,8 m
Største forstørrelsesforhold (x)
0,12 x
Filterdiameter (mm)
77 mm

Størrelse og vekt

Mål (D x L)
89,5 x 107,5 mm
Vekt
820 g

Hva finnes i esken?

  • Hette (ALC-SH142)
  • Objektivdeksel foran (ALC-F77S)
  • Objektivdeksel bak (ALC-R1EM)
  • Veske
Placeholder

Funksjoner

En ny dimensjon innen portrettfoto

En ny dimensjon innen portrettfoto

Den mest avanserte tilgjengelige teknologien har blitt brukt i G Master-serien, som forbedrer Sony G-objektivenes ytelse. Denne modellen kombinerer raffinert G-objektivbokeh med enda bedre oppløsning i et enestående portrettobjektiv som får mest mulig ut av gjeldende og fremtidige høyoppløselige kamerahus.

Enestående oppløsning og bokeh

Enestående oppløsning og bokeh

Enestående oppløsning, selv på maksimal blenderåpning på F1.4, slik at motivet står ekstra godt frem. Og en jevn og vakker bokeh sørger for at bakgrunnen forsvinner i et kunstnerisk bakteppe med naturlige farger og lyse partier. Denne sjeldne kombinasjonen, som vi delvis kan takke XA-elementteknologien for, åpner for nye muligheter.

Finn ut mer

Naturlige bilder uten regnbueeffekt

Naturlige bilder uten regnbueeffekt

Kromatisk aberrasjon kan ødelegge for oppløsningen og kvaliteten på bokehen. Tre ED-glasselementer (ekstra lav brytningsindeks) er en viktig del av objektivets enestående optiske ytelse. De håndterer den aksiale kromatisk aberrasjonen samtidig som de gjør bildene klarere og forbedrer den vakre bokehen.

Finn ut mer

Svært presis autofokus med to sensorer

Svært presis autofokus med to sensorer

I tillegg til den vanlige rotasjonssensoren er det en ekstra sensor som sporer posisjonen til fokuslinsegruppen. Dette doble sensorsystemet står bak den ekstremt presise fokuseringen som er nødvendig for å få mest mulig ut av den høye oppløsningen man får med avanserte kamerahus. En RDSSM-driver (supersonisk ringdriverbølgemotor) sørger for den nødvendige kraften og hastigheten.

Finn ut mer

Elleve blader for flott bokeh

Elleve blader for flott bokeh

Vanligvis har designen med sirkulær blenderåpning fra Sony opptil ni blader. Dette er det første α-objektivet som har elleve blader i en sirkulær blenderåpning. Dermed blir bokehen enda vakrere og jevnere, og bildene får naturlige lyse partier.

Finn ut mer

Illustrasjon som forklarer strukturen til det antireflekterende nanobelegget

Utmerket klarhet og kontrast

Avansert antireflekterende nanoteknologi gir et belegg med en presist definert og jevn nanostruktur som effektivt undertrykker refleksjonene som forårsaker gjenskinn og dobbeltkonturer, for betydelig forbedret klarhet, kontrast og helhetlig bildekvalitet. (1. Antireflekterende nanobelegg / 2. Glass / 3. Overført lys)

Finn ut mer

Allsidig fokuskontroll med fingrene

Allsidig fokuskontroll med fingrene

Muligheten til å reagere kjapt i fotograferingssituasjoner som raskt endrer seg, kan utgjøre forskjellen for om du får tatt bildet eller ikke. Knappene for manuell/automatisk fokus og fokuslås er enkle å nå, slik at du får allsidig og profesjonell kontroll med en lang rekke motiver og miljøer.

Slå av klikkene for videoopptak

Slå av klikkene for videoopptak

Fotografer fortrekker ofte den taktile tilbakemeldingen de får fra en blenderring med klikk, mens filmskapere vil ha jevn og kontinuerlig blenderbetjening. Du kan enkelt slå klikkene på dette objektivets blenderring av eller på, alt etter som hva du foretrekker.

Finn ut mer

Hettelås og hetteutløser

Hettelås og hetteutløser

En hettelåsemekanisme hindrer at hetten faller av når du beveger deg fra sted til sted, mens en hetteutløser gjør det enkelt å fjerne og erstatte hetten når du har behov for det.

Svært pålitelig under krevende forhold

Svært pålitelig under krevende forhold

I tillegg til den vanlige støv- og fuktforseglingen har vi også lagt til en forsegling der objektivet og huset møtes, slik at systemet er enda bedre beskyttet og kan yte i utfordrende situasjoner. Fotografer uten problemer i lett regn eller mye vind.

Finn ut mer