FE 90 mm F2,8 MAKRO G OSS

Fullstendige spesifikasjoner og funksjoner

SEL90M28G

Veil. pris

kr 12 528,00

(inkl. MVA)

Objektivspesifikasjoner

Montering
E-typen fra Sony
Format
35 mm fullformat
Fokallengde (mm)
90 mm
Fokallengde tilsvarende 35 mm (APS-C)
135 mm
Objektivgrupper/elementer
11/15
Visningsvinkel (35 mm)
27°
Visningsvinkel (APS-C)
17°
Maksimal blenderåpning (F)
2,8
Minste blenderåpning (F)
22
Blenderblad
9
Sirkulær blenderåpning
Ja
Minste fokusavstand
0,28 m
Største forstørrelsesforhold (x)
1,0x
Filterdiameter (mm)
62 mm
Bildestabilisering (SteadyShot)
Optisk SteadyShot

Størrelse og vekt

Mål (D x L)
79 x 130,5 mm
Vekt
602 g

Fotnoter

*
Fokallengde tilsvarende 35 mm (APS-C) og Visningsvinkel (APS-C) er med digitalkameraer med utskiftbart objektiv og bildesensor av APS-C-typen.

Hva finnes i esken?

  • Objektivhette (ALC-SH138: rund form, bajonettfeste)
  • Frontobjektivdeksel
  • Bakre objektivdeksel
  • Veske
Placeholder

Funksjoner

Bilde av FE 90 mm F2,8 Makro G OSS

Anerkjent bokeh med G-objektiv

Vakker bokeh er synonymt med G-objektivet, og det kan virkelig gjøre at motivet skiller seg ut. Individuell kalibrering av hver linse sikrer optimal kompensasjon for sfæriske aberrasjoner. Det gir en jevn gjengivelsen av kanter uten et spor av stygg "nisen bokeh". En sirkulær blenderåpning med ni blader bidrar også til flott bokeh.

Bilde av FE 90 mm F2,8 Makro G OSS

Fullstendig klart bilde fra makro til uendelig

Makroobjektiver brukes ofte på mange ulike fokuseringsavstander, så vi har brukt en flytende fokuseringsmekanisme, for optimal demping av aberrasjon ved nærfokus. Flytsystemet reduserer størrelsen på objektivet, samtidig som det sørger for at bildet blir klart, fra uendelig fokus ned til fokusgrensen.

Les mer

Bilde av FE 90 mm F2,8 Makro G OSS

Nøyaktig, stille fokus for stillbilder og filmer

To fokusgrupper i en flytende fokuskonfigurasjon drives av en nyskapende DDSSM (direktedrevet supersonisk bølgemotor), for jevn og nøyaktig posisjonering av relativt tunge linser som gjør makroforstørrelse i fullformat mulig. Dette systemet er utrolig stillegående, og er ideelt for fotografering av dyr eller insekter i tillegg til videoopptak.

Les mer

Bilde av FE 90 mm F2,8 Makro G OSS

Skarpe og klare uten stativ

Selv man vanligvis trenger stativ for å få skarpe makrobilder, gjør innebygd OSS-bildestabilisering (optisk SteadyShot) det mulig å ta skarpe makrobilder uten stativ. Det tunge stabiliserende objektivet drives av en responsiv lineær motor for rask og nøyaktig stabilisering.

Les mer

Bilde av FE 90 mm F2,8 Makro G OSS

Rask veksling mellom automatisk/manuell fokus

Hvis du må fjerne blikket fra søkeren for å skifte mellom automatisk og manuell fokus, kommer du sannsynligvis til å gå glipp av bildet. Med dette objektivet skyves fokusringen, som er plassert der du normalt sett har hånden når du fotograferer, ganske enkelt frem og tilbake for å veksle mellom manuell og automatisk fokus. En sklisikker overflate gir godt grep.

Bilde av FE 90 mm F2,8 Makro G OSS

Fokuslås når du virkelig trenger det

Hvis du trykker på fokusknappen, som er praktisk plassert på objektiver, låses umiddelbart fokus på den gjeldende innstillingen, og den holdes der til knappen løses ut. Fokusknappen kan brukes til å låse fokus selv når du tar bilder i kontinuerlig AF-modus.

Les mer

Bilde av FE 90 mm F2,8 Makro G OSS

Velg fokusområde for raskere AF

Fokusrekkeviddebegrensningen kan konfigureres for nærfokus og/eller fjernt fokus, avhengig av motivet, noe som begrenser fokuseringsområdet og dermed maksimerer autofokushastigheten. Valgene er ∞ ~ 0,5 meter for fjernfokus, 0,5 ~ 0,28 meter for nærfokus og FULL for fokusering på hele området.

Les mer

Bilde av FE 90 mm F2,8 Makro G OSS

Innvendig fokus for bedre håndtering

I en innvendig fokusdesign beveger bare interne linseelementer seg når du fokuserer, slik at den totale lengden på objektivet ikke endres. I tillegg til å gjøre håndteringen enklere, betyr det også raskere autofokus og at minste fokusavstand blir kortere. Filtertråden foran på objektivet beveger seg ikke, noe som er en fordel når du bruker polariseringsfilter.

Les mer

Kom tett innpå mens du holder avstand

Dette objektivet har middels tele, noe som gir det en ideell arbeidsavstand ved makroforstørrelse og gjør det enklere å ta imponerende makrobilder av insekter og andre motiver som du ikke kan komme så tett innpå.

Ypperlig for videoer og stillbilder

Objektivkravene for videoer er på mange måter mer krevende enn for stillbilder. Sony går ekstra langt for å sikre at objektiver som skal brukes for videokompatible kameraer, leverer den nødvendige ytelsen. For eksempel er minimal fokusvariasjon og stillegående drift viktig for videoopptak.

Bilde av FE 90 mm F2,8 Makro G OSS

Pålitelig og enkel under alle forhold

Du kan regne med pålitelig funksjon under en rekke forhold takket være en design som hindrer at støv og fuktighet slipper inn i objektivet.

Les mer