Mestret virkelighet

Å designe TV-er som gjengir filmskaperens budskap, er lidenskapen vår. MASTER Series-TV-er møter de strenge kravene til de ledende teknikerne våre og gjør flotte bilder til virkelighet. For første gang kan filmskapere utforske fantasien og se visjonene sine reprodusert i hjemmet. 

MASTER Series lanseres

Se denne videoen som ble filmet da Sony MASTER Series ble lansert. Den handler om hovedfunksjoner og produksjonen, fra objektiv til stuen, med intervjuer av ingeniørene og partnerne våre samt bransjeeksperter.

Vi gir liv til filmskaperens budskap

I over 50 år har vi har flyttet grensene for TV-bildekvalitet. Nå har vi kombinert ekspertisen vår i å skape innhold sammen med filmskapere og i å perfeksjonere skjermer som er tro mot filmskapernes budskap – i de velkjente MASTER Series-TV-ene.

Kinoopplevelsen kommer hjem

Filmproduksjon og utvikling av profesjonelt filmutstyr har gjort oss til filmpionerer, og vi har også utviklet TV-er som gir deg en kinoaktig opplevelse hjemme i stua. Målet vårt er å skape et optimalt TV-konsept som er tro mot filmskapernes budskap. 

Gjengir hele følelsesspekteret

Vi tar sikte på en TV-bildekvalitet med lysstyrke som kaster glans over hver eneste detalj, mørke som er dypt nok til å oppsluke seerne, og farger som er vakre nok til vekke følelser. Hver følelse gjengis for å oppnå størst mulig grad av realisme.

Vi utfordrer filmskaperne

Vi utfordrer filmskaperne til å dra full nytte av teknologien og utforske kreativiteten sin. Nå kan filmskapere utvikle nye filmideer og se dem perfekt reprodusert hjemme i stua.

Picture Processor X1™ Ultimate

Hver original tanke autentisk gjenskapt

For å flytte innhold fra film til TV må det komprimeres digitalt, og det påvirker bildekvaliteten. Da vi utviklet MASTER Series-TV-ene, ønsket vi å reprodusere det perfekte bildet til filmskaperen som et digitalt signal samtidig som vi reduserte forringelsen til et minimum. 

Konverteringsutfordringen

Det filmskaperen ser under opptaket, blir kodet før det sendes til TV-en, deretter dekodet og konvertert så det kan vises på skjermen. Vår Picture Processor X1™ Ultimate reduserer bildeforringelse under denne prosessen til et minimum.

Signalbehandling ved ultrahøye bithastigheter

Mens vi utviklet Picture Processor X1™ Ultimate, fulgte vi en filosofi om at ikke én bit skulle gå tapt. Signalene behandles ved ultrahøy bithastighet og gjenopprettes deretter til den opprinnelige kvaliteten. 

Fininnstilling av signaler for spesifikke skjermer

Picture Processor X1™ Ultimate gjenkjenner forskjeller i egenskaper mellom skjermer og skjermtyper og justerer signalet i henhold til det – den mest avanserte fininnstillingen vår noen gang. 

Bruk av de fineste komponentene

Høypresisjonskomponenter i signalprosessoren bidrar til å bevare detaljer over hele TV-bildet for maksimal realisme og visuelt uttrykk. 

Proffene våre, fra objektivet til stuen

I år 2000 begynte TV-teamet vårt å samarbeide med Sony Pictures Entertainment om Cinema Mode, den første TV-bildekvalitetsfunksjonen utviklet for en hjemmekinoopplevelse. Siden den gang har vi samarbeidet for å standardisere nye formater som 4K og HDR, som har brakt filmer i hjemmet nærmere filmskapernes intensjoner enn noen gang før.

OLED – en perfekt kombinasjon av lyd og bilde

En av nyvinningene som brukes på kino, er «skjermhøyttaleren», der lyd kommer direkte fra skjermoverflaten. «Skjermhøyttaleren» kombinerer lyd og bilde for en svært omsluttende opplevelse, i stedet for å skille lyd og bilde etter hvert som skjermstørrelsen øker. Bildekvaliteten til MASTER Series AF9 formidler det filmskaperne ønsker, mens Acoustic Surface Audio+™ gjenskaper «skjermhøyttaleren» og kombinerer bilder og lyd på en harmonisk måte for å gi deg en kinoopplevelse hjemme.

X1 Ultimate-logo
Acoustic Surface Pro-logo

LCD – flotte bilder fra alle vinkler

LCD-skjermer blir bare større og større, og da blir to egenskaper viktige: en etterbildeeffekt når motiver beveger seg raskt, og tap av fargegjengivelse når du ser på fra en vinkel. Begge disse problemene er løst i MASTER Series ZF9. Denne TV-en gjengir filmskapernes budskap ved hjelp av ny teknologi, slik at bildene forblir vakre, selv på store skjermer.

X1 Ultimate-logo
X-Wide Angle-logo
X-Motion Clarity-logo

Mot innovasjon av TV-titting.
Økosystemet til Sony og Netflix.

Med nyvinningene innen teknologi de siste årene er evnen TV-en har til å gjengi visjonene og inspirasjonene til filmskapere, bedre enn noen gang før. Som et resultat av dette kan seerne oppleve et enormt utvalg av underholdning fylt av spenning og medrivende bilder i sine egne hjem. Sony og Netflix har i mange år vært pådrivere i bransjen og formet TV-ens fremtid ved å samarbeide direkte med filmskapere for å bringe historiene deres til publikum verden over. Ved å levere banebrytende teknologi som 4K og HDR kan vi nå tilby forbrukerne en kinoopplevelse i deres egne stuer.

Medlemskap hos Netflix nødvendig

I tillegg har Netflix investert aktivt i produksjon av originalprogrammer som bruker de nyeste videobildestandardene, og har utviklet Netflix-kalibrert modus i samarbeid med Sony for å sikre at bildekvaliteten bevares. Denne modusen er spesialutviklet for å reprodusere samme bildekvalitet som en studiomaster for TV for å bevare visjonen og intensjonen til filmskaperen.

Netflix-kalibrert modus

Underholdning slik den var ment å være

Netflix-kalibrert modus sikrer at seeren har det beste alternativet for å se serier, filmer, dokumentarer og andre typer historier slik de opprinnelig ble laget og slik det var meningen at de skulle sees.

TV med studiostandard

TV med studiostandard 

MASTER Series har en bildekvalitet som er tilnærmet lik den på en mastermonitor som brukes i filmproduksjonsstudioer for standardreferanse, og kan vise underholdning som er laget for TV, i den ideelle tilstanden. 

Hjemmeunderholdningsopplevelse

Kinoopplevelse hjemme

Underholdningsentusiaster kan nå nyte denne opplevelsen hjemme i sin egen stue fordi MASTER Series sammen med Netflix-kalibrert modus nøyaktig reproduserer bildene som gir historiene liv.

Ekte partnerskap

Se hvordan Netflix og Sony har mestret farge, kontrast og bevegelse i stuen med Netflix Calibrated Mode, så du kan oppleve underholdningen slik skaperne hadde tenkt seg.

Mesterlig kalibrering er nøkkelen til perfekte farger

Hva er det som får folk til å like en film? Den kreative prosessen består av en rekke elementer som manuskripter, sceneblokking, klipping og fargegradering. Filmskaperens visjon blir til virkelighet når disse elementene gjengis på en TV-skjerm for en omsluttende, emosjonell og visuell opplevelse. Det er viktig med en presis fargegjengivelse som viser skuespilleres ansiktstrekk i skygger, små detaljer i et plutselig øyeblikk og fine graderinger fra mørke til lyse scener. MASTER Series kalibreres nøyaktig på fabrikken for hvitbalanse og imøtekommer også profesjonelle filmskaperes behov med en jevnt høy ytelse.

CalMAN-logo

Ivaretar lidenskapen til filmskapere

MASTER Series tar i bruk Portrait Displays’ CalMAN®-programvare for automatisk kalibrering for å håndtere fargevariasjoner fra produksjonsprosessen. Dette resulterer i et uovertruffent kalibreringsnivå og evnen til å finjustere, noe som ellers ikke ville vært mulig med vanlige bildeinnstillinger. Den gjengir svært nøyaktige farger som er tro mot det opprinnelige TV-signalet, og kan til og med tilpasse seg små fargeendringer som oppstår over tid. MASTER Series har CalMAN®-teknologi som gjør at kunder kan dra nytte av programvaren som brukes av filmskapere i etterproduksjonen og kvalitetskontrollprosesser, noe som viser hvor opptatt vi er av å skape bilder med kalibrert fargenøyaktighet av høy kvalitet hjemme i stuen.

Last ned brosjyre

Calibrating BRAVIA with CalMAN®