Med BRAVIA får du bærekraft i alle ledd

Med stadig økende etterspørsel etter større TV-skjermer øker også risikoen før høyere ressurs- og strømforbruk.  Sony har imidlertid bærekraftsforpliktelser som sparer energi helt fra utviklingsfasen til du ser på TV.

En oppslukende opplevelse møter miljøhensyn

Skaper stor underholdning med færre ikke-fornybare deler

Med BRAVIA får du de mest oppslukende TV-opplevelsene og enestående design, samt nyskapninger som bidrar til å redusere bruken av ikke-fornybare kilder og innvirkningen på miljøet.

Reduksjon i bruk av ny plast og det totale plastforbruket

Avansert teknologi for bærekraft fra Sony

Vi jobber med å redusere bruken av ny plast fra emballasjen til store deler som bakdekselet på TV-en.

Et diagram som viser 50 % reduksjon i bruk av ny plast sammenlignet med 2018-modellen
Høyt innhold av resirkulert plast med SORPLAS™ fra Sony

Gjennom vurdering av hvert eneste designaspekt, fra materialutvikling til estetikk, fortsetter vi å øke bruken av resirkulerte materialer uten å ofre design. Sony har utviklet den resirkulerte plasten SORPLAS™ som brukes til deksler i A80-serien – 55 tommer for å redusere bruken av ny plast med omkring 50 % og oppnå høy kvalitet.

Ekstern luftinnsprøyting

Bruk av nøyaktige støpeteknikker produserer sterke og vakre paneler samtidig som vekten blir betydelig redusert. Vanlig støping krever overfylling for å unngå ujevne overflater, men ved bruk av ekstern luftinnsprøyting kan harpiksdeler presses med luft for å unngå både bøying og avfall.

[1] Fordypninger forårsaket av ujevnt trykk ved normal støping  [2] Ingen fordypninger med støping med ekstern luftinnsprøyting  [3] Utsiden  [4] Innsiden  [5] I stedet for å overfylle plasten, påføres lufttrykk fra baksiden for å unngå ujevnt trykk.

Illustrasjon av støpeprosess med ekstern luftinnsprøyting sammenlignet med den normale støpeprosessen.
Illustrasjon som viser redusert vekt og forbedret emballasjestruktur sammenlignet med 2018-modellen.
Emballasje for miljøet

Vanligvis kreves det emballasje over og under BRAVIA TV-er, samt på venstre og høyre side. Men etter flere simuleringer og erfaring med logistikk over flere år har Sony funnet en måte å forbedre emballasjen over og under på, slik at den beskytter TV-en uten behov for mer emballasje – noe som reduserer vekten med 25 %.

Leverer både høy bildekvalitet og strømbesparelser
Bilde som viser at lysstyrken på skjermen justeres i forhold til omgivelsene
Styring av lysstyrken for optimal visning og strømforbruk

Når sensoren for omgivelseslys er aktivert, optimaliseres lysstyrken på skjermen i forhold til lyset i rommet, og strømforbruket kan reduseres.   

[1] Mørkere omgivelser  [2] Lysere omgivelser

Bilde som viser at strømforbruket kontrolleres avhengig av lysstyrken på skjermen.
Effektivt strømforbruk i henhold til lysstyrken til hver bildeplassering

Få rene og livaktige bilder med unik signalbehandling som optimaliserer hver eneste del av bildet.

[1] Mørk  [2] Vanlig lysstyrke  [3] Lys

Ny bruk av plast for miljøet

Shusuke Tomonaga

Sony Home Entertainment & Sound Products Inc.
TV Business Div. Product Design Dept 2, Product Design Div

Portrett av høyttaleren som vises i intervjuet

Siden 2010 har TV-avdelingen vår brukt SORPLAS™ aktivt. Det er resirkulert plast med en høy andel resirkulert innhold som er laget for å designe produkter på en miljøvennlig måte.

Etter hvert som TV-ene blir større og antallet enheter som sendes øker, øker også innvirkningen på miljøet. For å kunne produsere større TV-er samtidig som vi prøver å redusere miljøpåvirkningen, har vi utviklet materialet sammen med konsernselskaper siden 2018. Vi har ikke bare brukt SORPLAS™ til interne deler, men også til utsiden, som består av en stor andel plast.

For å kunne bruke SORPLAS™ på utvendige deler kreves det gode kunnskaper om design, men etter flere prototyper og oppskriftsforbedringer, utviklet vi en SORPLAS™ som kan brukes til bakdekselet, som har den største overflaten. Den vil brukes på noen av BRAVIA XR-modellene fra 2021 og dermed redusere bruken av ny plast med 50 % sammenlignet med tidligere modeller.

TV-gruppen i Sony vil, i tillegg til SORPLAS™, introdusere andre resirkulerte materialer i fabrikkene og fortsette å jobbe for å redusere miljøpåvirkningen over hele verden.