En klar visjon for miljøet

Objektivene fra Sony er kjent for sin ytelse – som gjør at du enkelt kan fange ethvert øyeblikk. Men det er innovasjonen som gjenspeiler vår miljøbevissthet, som virkelig gjør dem unike.

Miljøbevissthet og ressursbevaring hos Sony

Samtidig som vi produserer fine produkter, fortsetter Sony å jobbe mot å ha null innvirkning på miljøet når det gjelder alle produkter og forretningsaktiviteter, i samsvar med vår miljøplan, Veien til null. I tillegg til de utallige fordelene som brukerne kan dra nytte av med lettere og mer brukervennlige produkter, fortsetter vi vårt innovasjonsarbeid for redusere energi- og råmaterialforbruket og, i særdeleshet, avfallet.

Funksjon, estetikk og miljøbevissthet. 

FE 600 mm F4 GM OSS er mer enn 10 % lettere enn 500 mm F4 G SSM.   

[1] 500mm F4 G SSM [2] DSLR-A900 [3] FE 600mm F4 GM OSS [4] ILCE-9

Utviklet for å redusere avfallet

Endring av rørkomponentene

En endring av oppbyggingen og optimaliseringen av objektivrørets form har gitt et design der ressursbruken er redusert til et minimum og bidratt til vår miljøplan, Veien til null. Vi vil også redusere bruken av råmaterialer.

Reduserer bruken av ny plast

Bruken av ny (ikke resirkulert) plast har blitt redusert med omtrent 34 % i forhold til tidligere utskiftbare objektiver.

Bildet er kun ment som illustrasjon.

En svært effektiv objektivkonstruksjon

En betydelig reduksjon av vekten er oppnådd, uten at det har gått ut over kvaliteten, takket være den enestående presisjonen til de unike XA-elementene (ekstremt asfæriske) til Sony, og bruken av lett fluoritt i stedet for optisk glass.

Bilde av 500 mm F4 G SSM
500 mm F4 G SSM

[1] ED-glass (ekstra lav brytningsindeks)

Bilde FE 600 mm F4 GM OSS
FE 600 mm F4 GM OSS

[1] Objektiv av fluoritt [2] Ekstremt asfærisk objektiv (XA-objektiv) [3] ED-glass (ekstra lav brytningsindeks)

Ytelse for profesjonelle

Med den førsteklasses bildekvaliteten til objektivene fra Sony kan du fange en verden av imponerende inntrykk og øyeblikk. Du har ubegrenset med kreative muligheter i rekkevidden, størrelsen og dybden som bare et ultratelefotoobjektiv kan gi. 

Bilde av En åpenbaring for profesjonelle kameraer
En åpenbaring for profesjonelle kameraer

Ved å benytte magnesiumlegering blir bruken av kameraer med supertelefotoobjektiv mindre utmattende. Den totale vektreduksjonen og en bedre fordeling av vekten sørger for at du alltid er klar for å ta det perfekte bildet.

Bilde av Asfæriske XA-objektivelementer av høy kvalitet
Asfæriske XA-objektivelementer av høy kvalitet

XA-objektivelementer (ekstremt asfæriske) produseres i en unik prosess for å få enestående overflatepresisjon og imponerende oppløsning. Dette gir en jevn bokeh som gjør dem perfekte til å ta vakre bilder med ultratelefoto.

Bransjeledende innovasjon med fokus på miljøet

Shuhei Kaneko

Prosjektleder for FE 400 mm F2.8 GM OSS / FE 600 mm F4.0 GM OSS

Bilde av Shuhei Kaneko

Etter å ha vært på mange opptakssteder i utviklingsprosessen, er jeg ute etter presis motivgjengivelse, enkel innramming for å følge motivet og mindre vekt for bærbarhetens skyld, for å kunne fange det perfekte øyeblikket med motiver i bevegelse langt fra fotografen.

I tillegg til et nytt optisk design og vektreduksjon ved bruk av en lett magnesiumlegering, har vi også tenkt på miljøet ved å redusere ressursbruken blant annet i objektivelementer og ny plast.

Bransjeledende teknologi fra Sony er også forbundet med vår miljøbevissthet, og som ingeniør vil jeg gjerne fortelle folk at disse gjennomslagskraftige, kreative bildene som fotografer sender ut over hele verden, bærer i seg vår miljøbevissthet gjennom våre utskiftbare objektiver.

Se flere produkter fra Sony med miljømessige funksjoner
Bilde av Full av gode ideer
Full av gode ideer

Sony utviklet CMOS-bildesensoren i fullformat med integrert minne for α9-kameraet med høy ytelse. Dette har resultert i et mindre og lettere profesjonelt kamera med bruk av færre miljøressurser.

Bilde av produkt
Bærekraftig? Det høres bra ut

I henhold til «Road to Zero»- og Green Management 2025-planene våre, har Sony et mål om å redusere ny plast per produkt med 10 % (ikke inkludert emballasje) sammenlignet med regnskapsåret 2018. I mer enn ti år i lydbransjen, har vi forbedret ytelsen til de resirkulerte materialene våre og brukt dem i designene våre.

Bilde av aibo
aibo

En ny, revolusjonerende emballasje har sett dagens lys. aibo kommer mykt innpakket og beskyttet mot skade, i en filtemballasje som er fremstilt fra 50 % resirkulerte PET-plastflasker (polyetylentereftalat).