Sju undervurderte musikkfestivaler

som du bør dra på

Hvis du er hekta på musikkfestivaler, har du garantert hørt om Coachella, festivalen over alle festivaler, som finner sted i den brennhete ørkenen i Indio. Og du er sikkert også kjent med den mer avslappede Sasquatch Festival i Washington. Her finner du ikke bare fantastisk musikk, men også spektakulære solnedganger.

Men nå som sommeren er på hell, betyr det at festivalsesongen er over? Neida!

Det er flere høstfestivaler som fortjener din oppmerksomhet. Hvis du er på jakt etter noe nytt (som ikke er fullt så opphauset), kan du sjekke ut disse sju mindre kjente høstfestivalene som foregår rundt omkring i verden i 2015.

1. The Social Festival

Hovedattraksjoner:

Richie Hawtin, Seth Troxler, Jackmaster, Jamie Jones, Marco Carola, Monika Kruse, Joris Voorn, Nic Fanciulli.

Sted:

Kent i Storbritannia

Datoer:

12. september 2015

Pris:

GBP 45 for enkeltbillett

Denne lille festivalen finner sted kun en time unna London, og her får du en mer intim atmosfære enn på de fleste megafestivaler. Her er det mulig å stå et par meter unna favorittartisten heller enn å ha et par hundre mennesker mellom deg og musikken. Og det er klart– når du betaler for å se livemusikk, er det alltid fint å faktisk kunne se artisten.

The Social Festival samarbeider med lokalområdet i Kent og skal servere lokalprodusert mat (fordi ingenting passer bedre sammen enn god musikk og god mat). Og det er ikke bare musikken som står for underholdningen på denne festivalen. Her kan du også more deg med karuseller og markedsboder mellom konsertene.

2. Life is Beautiful

Hovedattraksjoner:

Stevie Wonder, Imagine Dragons, Kendrick Lamar, Duran Duran, Hozier, Weezer, Major Lazer, Death Cab for Cutie, Brandon Flowers, Kygo

Sted:

Las Vegas

Datoer:

25.–27. september 2015

Pris:

USD 255 for vanlig tredagerspass

Life is Beautiful går av stabelen i sentrum av Las Vegas og har noen av de største listetoppene for tiden på plakaten (hallo, Stevie Wonder og Imagine Dragons!). Festivalen er spredd ut over elleve kvartaler og har fire enorme scener, så det kommer til å bli litt av en fest. Men festivalen har mer å skilte med enn de hotteste artistene nå for tiden. Matelskere kan bare begynne å glede seg! I Culinary Village finner du smakfulle retter fra gode kokker og populære spisesteder. Og hvis du er tørst, bør du ta turen innom Alchemy Garden og smake på cocktailer, vin og øl.

Flott musikk og herlig mat er ganske standard på musikkfestivaler, men det som gjør denne festivalen unik, er The Learning Series. Her får sosiale innovatører, ledere, aktivister, teknologer og artister komme til orde og fortelle om hvordan de forsøker å leve et vakkert liv.

3. Landmark Music Festival

Hovedattraksjoner:

Drake, The Strokes, alt-J, CHVRCHES, Ben Howard, Chromeo, Band of Horses, Miguel, The War on Drugs, TV on the Radio, George Ezra

Sted:

Washington D.C.

Datoer:

26.–27. september 2015

Pris:

USD 200 for vanlig todagerspass

Landmark Music Festival, som finner sted i West Potomac Park i Washington D.C., er en del av en nasjonal kampanje i USA for å vekke oppmerksomhet rundt og samle inn penger til restaureringen av National Mall. Snakk om festival med en hensikt!

Så mens du danser til The Strokes, kan du kjenne på godfølelsen over at du har bidratt til å restaurere National Mall, som ikke har fått en real oppussing på over 40 år.

4. Austin City Limits

Hovedattraksjoner:

Foo Fighters, Drake, The Strokes, Florence + the Machine, The Weeknd, Disclosure, DeadMau5, Bassnectar, alt-J, Hozier

Sted:

Austin

Datoer:

2.–4.oktober 2015 (første helg) og 9.–11. oktober 2015 (andre helg)

Pris:

USD 250 for vanlig tredagerspass

Austin City Limits (eller ACL) er en av de største attraksjonene i Austin, og i år foregår det hele fordelt på to helger. Festivalen kan skilte med en eklektisk lineup med mer enn 140 ulike band fordelt på åtte scener.

Merk at de fleste bandene opptrer begge helgene, unntatt The Strokes og Alabama Shakes (kun den første uken) og Florence + the Machine og Modest Mouse (kun den andre uken).

5. Treasure Island

Hovedattraksjoner:

The National, DeadMau5, Robyn & La Bagatelle Magique, CHVRCHES, The War on Drugs, Azealia Banks, Father John Misty STS9, Run the Jewels, Panda Bear, Gorgon City

Sted:

San Francisco

Datoer:

17.–18. oktober 2015

Pris:

USD 169,50 for vanlig todagerspass

Hvis du er på jakt etter en mer intim festivalopplevelse, er Treasure Island Music Festival (TIMF) noe for deg. Her er det plass til maks 15 000 mennesker, og dermed er det en av USAs mindre festivaler – så det er færre besøkende, og du får mer kvalitetstid med favorittartistene dine.

De fleste festivalgjengere er enige om at det verste med musikkfestivaler, er når de to favorittene dine spiller samtidig. Det som er så bra med TIMF, er at de bare har to scener. Når den ene forestillingen er ferdig på Bridge Stage, er det bare å traske bort til Tunnel Stage for å få med seg neste band. Du trenger ikke gå glipp av en eneste tone.

6. Pitchfork Music Festival i Paris

Hovedattraksjoner:

Beach House, Björk, Deerhunter, Ratatat, Run the Jewels

Sted:

Paris i Frankrike

Datoer:

29.–31. oktober 2015

Pris:

EUR 120 for vanlig tredagerspass

Paris Pitchfork Music Festival er stedet hvis du vil høre alle de beste musikksjangrene, fra techno, til house, rock og til og med akustisk pop – her får ørene virkelig badet i deilig musikk. Denne festivalen huser en allsidig rekke indie- og undergrunnsartister fra hele verden. Pitchfork Paris er den europeiske motparten til magasinet fra Chicago, og festivalen er tro mot den kresne og kritiske musikksmaken som skribentene deres er kjent for.

Festivalen finner sted i Grande Halle de la Villette, et tidligere slaktehus som nå er gjort om til kulturhus. Så bli med og utvid musikkhorisonten din i en av de mest historiske områdene i Paris.

7. Voodoo Music + Arts Experience

Hovedattraksjoner:

Florence + the Machine, Jack Ü, Modest Mouse, Alesso, Girl Talk, Ozzy Osbourne (featuring Geezer Butler, Tom Morello og Slash), Jane’s Addiction, Santigold, Zac Brown Band, deadmau5

Sted:

New Orleans

Datoer:

30. oktober–1. november 2015

Pris:

USD 195 for vanlig tredagerspass

Hva får du når du kombinerer USAs mest hjemsøkte by med dødsgode band i Halloween-helgen? Jo, Voodoo Fest. Dette er en flott måte å oppleve den unike kulturen og de litt skumle vibbene i New Orleans på. Festivalen har tre forskjellige scener: Le Carnival – et rom for performancekunst med indiemusikk og burlesque- og sirkusnummer, Le Flambeau – som er dedikert til lokal musikk og Le Ritual – scenen som huset de største artistene.

Vi trenger vel ikke å nevne at Halloween-kostymer er hjertelig velkomne her. Du må nesten bare forvente flere spontane kostymeparader denne helgen.