Objektiv sett ovenfra fra venstre
Produktbilde av objektiv sett fra venstre
Produktbilde av objektiv sett fra venstre
Produktbilde av objektiv sett ovenfra
Produktbilde av objektiv sett fra høyre
Produktbilde av objektiv sett forfra fra venstre med objektivhette
Produktbilde av objektiv montert på α7R V
Produktbilde av objektiv montert på FX6 med en mikrofon
G Master
Les mer om G Master
Verdens letteste F2.8 zoomobjektiv med vidvinkel

FE 16–35 mm F2.8 GM II leverer dynamiske vidvinkelperspektiver med ekstraordinær oppløsning og bokeh, samtidig som det maksimerer hastigheten og ytelsen til avanserte kamerahus. Uovertruffen AF-ytelse gir betydelige fordeler for bilder og filmer i et allsidig objektiv som også er det minste og letteste i sitt slag.

Godta YouTube-informasjonskapsler for å se denne videoen

Gå til innstillingene for informasjonskapsler nedenfor, og slå på YouTube-informasjonskapsler i «Functional»-delen.

Oppdag vår FE 16–35 mm F2.8 GM II

Se video

FE 16–35 mm F2.8 GM II – Fotogalleri
Et høyoppløselig eksempelbilde av landskap.
Enestående G Master-oppløsning

Høy romlig oppløsning resulterer i detaljert gjengivelse helt ut i bildekantene, i hele zoomområdet på 16–35 mm, selv når objektivet er helt åpent. Fem asfæriske elementer, inkludert tre XA-elementer (ekstremt asfæriske) og aberrasjon, blir effektivt kontrollert for en utmerket kombinasjon av høy oppløsning og vakker bokeh.

Eksempelbilde av en kvinne i fokus med vidvinkelbakgrunn i dybde med bokeh, som viser at både vidvinkel og bokeh er mulig.
Enestående oppløsning og bokeh

Jevn, vakker bokeh muliggjøres av en stor maksimal blenderåpning på F2.8, innovativ optisk design og en avansert blenderåpningsenhet med 11 blader. FE 16–35 mm F2.8 GM II har også enestående nærbildeegenskaper med min. fokusavstand på 0,22 m (0,73 ft) gjennom hele zoomområdet og maksimal forstørrelse på 0,32 x. Gå tett på for dynamiske perspektiver, samtidig som dyp bokeh gir ekstra uttrykksfulle bilder.

Bruksbilde med FX3 på slingrebøyle, med FE 16–35 mm F2.8 GM II-objektivet påmontert
Forbedret for å få enestående videobilder

Redusert fokusvariasjon, fokusforskyvning og akseskifte ved zooming gir jevnere videobilder, mens lineære XD-motorer (ekstremt dynamiske) og en avansert blenderåpningsenhet reduserer støy og vibrasjoner. Et svært stabilt tyngdepunkt bidrar til smidig og stabil manøvrering når man tar håndholdte bilder, og fjerner behovet for tilpasninger etter å ha endret zoominnstillingene ved bruk av en slingrebøyle.

Diagram av plasseringen til de innvendige utløserne som brukes for FE 16-35mm F2.8 GM, med fire grupper og to elementer
AF som er jevn, presis, stille og lynrask

FE 16–35 mm F2.8 GM II bruker en flytende fokuseringsmekanisme med fire originale XD-lineærmotorer og presis objektivkontroll for opp til ca. 2 x høyere AF-hastighet. Kontinuerlig fotografering med opptil 30 bps er mulig med α1-huset til Sony. Det oppnår pålitelig fokus, følger motivene stødig og oppnår enkelt en presis fokusering for sakte film og 4K/8K-filmer.

Nærbilde av en person som går opp en trapp og bærer et kamera i høyre hånd, med FE 16–35 mm F2.8 GM-objektivet påmontert
Verdens minste og letteste i sin klasse

Selv om det er verdens minste og letteste F2.8 6–35 mm zoom, leverer FE 16–35 mm F2.8 GM II ekstraordinær bildekvalitet takket være XA-elementer og Super ED-glasselementer (Extra-low Dispersion) i et avansert optisk design. Lette, høyeffektive XD-lineærmotorer bidrar ytterligere til en lav totalvekt på bare 547 gram (19,3 oz.). Det er omtrent 20 % lettere enn E 16–35 mm F2.8 GM. Totallengde er kun 111,5 mm (4–1/2 tommer).

Nærbilde av en person som fotograferer ved vannet.
Profesjonell kontroll og pålitelighet

En PÅ/AV-bryter og låsebryter gir fleksibel styring av blenderåpningen, mens to fokusknapper gir praktisk tilgang til horisontal eller vertikal fotografering. Fokusknappene kan tilordnes en funksjon fra kamerahusets meny. Alle sømmer har strukturell forsegling. Knapper og brytere er festet med pakninger i silikongummi, og en gummiring forsegler objektivfatningen, for beskyttelse mot støv og fuktighet.

Konfigurasjonsdiagram som viser plassering av XA-objektiv, asfæriske linser, asfæriske ED-linser, Super ED-glass og ED-glasselementer
Linsekonfigurasjon

Objektiver i G Master-serien har en praktfull blanding av ekstremt høy oppløsning og pen bokeh, som tar fotograferingen til nye høyder

[1] Ekstremt asfærisk linse (XA)  [2] Asfærisk linse  [3] Asfærisk ED-linse (ekstra lav brytningsindeks)  [4] Super ED-glass  [5] ED-glass (ekstra lav brytningsindeks)

Diagrammer for MTF (modulation transfer function)
MTF-diagram 

MTF (Modulation Transfer Function) beskriver hvordan et objektiv gjengir detaljer, som er graden av kontrast mellom linjer med små mellomrom.

[1] Kontrast (%)   [2] Avstand fra optisk senter (mm)   [3] Ved 16 mm / maks blenderåpning [4] Ved 16 mm / F8-blenderåpning   [5] Ved 35 mm / maks blenderåpning   [6] Ved 35 mm / F8-blenderåpning

[7] Spatial frekvens   [8] 10 linjepar / mm   [9] 30 linjepar / mm   [10] Stråleverdier   [11]Tangentialverdier

Godta YouTube-informasjonskapsler for å se denne videoen

Gå til innstillingene for informasjonskapsler nedenfor, og slå på YouTube-informasjonskapsler i «Functional»-delen.

Fordeler med objektiver fra Sony til videoopptak

Finn ut mer om fire unike fordeler ved å bruke objektiver av E-typen fra Sony til videoopptak. Kombinasjonen av objektiver og kameraer fra Sony kommer til å forbedre videoene dine.

Objektivkontroller
Produktbilde som viser høyre og venstre side av objektivet med etiketter som viser (1) Fokusring, (2) Bryter for fokusmodus, (3) Fokusknapper, (4) Zoomring, (5) Blenderåpningsring, (6) Irislåsbryter

1. Fokusring   2. Bryter for fokusmodus   3. Fokusknapp   4. Zoomring   
5. Blenderåpningsring    6. Irislåsbryter

(7) Bryter for blenderåpningsklikk

7. Bryter for blenderåpningsklikk

FE 16-35 mm F2.8 GM II-kompatibilitet

Følg koblingen nedenfor for å få mer informasjon om objektiv-/kamerahuskompatibilitet.

Spesifikasjoner og funksjoner

  • Førsteklasses zoomobjektiv med vidvinkel i G Master-serien

  • XA- og ED-glasselementer gir høy oppløsning over hele bildeområdet

  • Antireflekterende nanobelegg II reduserer gjenskinn og dobbeltkontur

  • Fire XD Linear-motorer med enestående respons og lite vibrasjon gir rask, presis og stillegående AF

  • Irislås, fokusknapper og andre funksjoner støtter profesjonelle fotograferingsbehov

Minste fokusavstand
0,22(W,T) m
Største forstørrelsesforhold (x)
0,32
Filterdiameter (mm)
82
Vekt
547 g
Sony har som mål å levere produkter, tjenester og innhold som gir spennende opplevelser, og vi jobber også mot målet vårt om å bli en nullutslippsbedrift Finn ut mer om Sony og miljøet

Omtaler

Dette mener andre brukere