FR7

Filmkunst møter robotteknikk

FR7-kameraet gir jevn PTZ-kontroll (panorering, vipping og zoom) kombinert med en fullformats bildesensor og en serie kvalitetsobjektiver av E-typen. Brennvidde og grunn dybdeskarphet gir kreativ frihet og kombineres med ekstern PTZ-kontroll som åpner opp for en rekke kreative muligheter. 

Bilde av lenkekobling
Fang inn verden fra nye vinkler
Bilde av lenkekobling
Suverene kinobilder
Bilde av lenkekobling
Utforsk mulighetene med ekstern PTZ 
Bilde av lenkekobling
Tilkobling for kreativ arbeidsflyt
Bilde av lenkekobling
Sony og miljøet 
Fang inn verden fra nye vinkler
Fjernkontroll for kreativ kameraplassering 

Med den integrerte, fjernstyrte panorerings- og vippemekanismen kan FR7-kameraet monteres i taket eller på andre steder der det ikke er i veien. Følg motivene eller hent frem forhåndskomponerte opptaksrammer for å oppnå ditt fulle kreative potensial. 

Nyskapende fjernkontroll 

Med en nyutviklet nettapp som gir enkel tilgang via mosaikkode (QR) eller nettadresse, kan du konfigurere FR7-kameraet fra nettleseren på et nettbrett eller en datamaskin. Du kan også bruke RM-IP500 (tilleggsutstyr) for presis panorering, vipping og zoom med styrespak

Avansert teknologi for filmlignende uttrykk

FR7-kameraet er tildelt Cinema Line-navnet og har funksjoner som støtter filmlignende uttrykk. FR7-kameraet er det første PTZ-kameraet (panorering, vipping og zoom) med en 35 mm fullformats CMOS-bildesensor med bakgrunnsbelysning. BIONZ XR™ bidrar til fantastisk bildekvalitet med høy følsomhet, jevne graderinger og naturtro farger. 

Ubegrenset kreativitet med objektiver av E-typen

FR7-kameraet har E-fatningen til Sony og kan brukes med alle objektiver av E-typen. Dette omfatter den fantastiske G Master-serien som er kjent for slående oppløsning og vakker bokeh. Et utvalg brennvidder på mellom 12 mm og 1200 mm gir deg stor kreativ kontroll.

Suverene kinobilder 
Cinema Line-bildekvalitet

FR7-kameraets "Cinema Line"-navn betyr at det inngår i en anerkjent serie av kreative verktøy som er utviklet for virkningsfull visuell historiefortelling. Det har egendefinert modus og Cine EI-modus som justerer kamerabetjeningen etter arbeidsflyten din, og sikrer at kameraet samsvarer med andre Cinema Line-kameraer. 

Cinema Line

Illustrasjon av breddegraden
Utrolige muligheter til kraftige uttrykk

FR7-kameraet har en eksponeringstoleranse med mer enn 15 trinn som hindrer over- og undereksponering. I Cine EI-modus kan grunnfølsomheten innstilles på enten ISO 800 eller 12800 for stabil visning uavhengig av lysforholdene. 

Bilde av en mann og en kvinne som snakker ansikt til ansikt
Utrolig bildekvalitet i dårlig belysning 

FR7-kameraet gir rene bilder i svakt lys ved å utnytte sensorens størrelse og høye følsomhet fullt ut. ISO kan strekkes til ISO 409 600 ved opptak i omgivelser med ekstremt svakt lys, for eksempel på konserter. 

Bilde av en kvinne med en by i bakgrunnen
Sakte film for uendelige kreative muligheter 

Jevn 5 x sakte film byr på uendelige kreative muligheter og gjør hvert øyeblikk klarere og mer dramatisk. FR7-kameraet gjør det mulig å spille inn sakte film internt ved opptil 120 bps i 4K-oppløsning, og opptil 240 bps i full-HD. 

Bilde av en kvinne som sover
4K 60p 4:2:2 10-bits utgang 

FR7 støtter ren utgang i høy kvalitet via HDMI- og SDI OUT-kontakter. Dette gjør det mulig med opptak i Apple ProRes 422 eller Avid DNxHR® i 4K 60p 4:2:2 10-bit format med kompatible eksterne opptakere via en HDMI- eller SDI-kabel.

Bybilde med halvdeler med lite kontrast og høy kontrast
Støtte for S-Log3/S-Gamut3

Med den valgfrie S-Log3-gammekurven og S-Gamut3.Cine kan du fange inn hele fargespekteret og det dynamiske omfanget som er tilgjengelig for sensoren. Disse gjør det mulig å beholde informasjon i både høylys og skygger for fleksibel etterbehandling.

Illustrasjon av forskjellen mellom All-Intra- og Long-GOP-komprimering
All-Intra-opptak for presis filming av bevegelser 

FR7-kameraet har kapasitet for internt 4K-opptak med 10-biters dybde og 4:2:2-fargesampling med All-Intra og Long-GOP-komprimering. Dette gjør det mulig å presse fargegradene enda lenger, samtidig som naturlig gradering bevares, for virkelig grenseløs redigering.     

[1] All-Intra (All-I)  [2] Long-GOP  [3] Bildegruppe

Bilde av en kvinne med en by i bakgrunnen
S-Cinetone™ gir et umiddelbart filmlignede preg

S-Cinetone gir naturlige mellomtoner som er viktige for at huden skal se sunn ut, samt myke farger og nydelig høylys. Du kan skape vakre filmlignende bilder på kameraet uten ekstra fargegradering.

Uttrykk visjonen din med objektiver av E-typen
Et stort utvalg objektiver som muliggjør visjonen din

FR7-kameraet har E-fatningen fra Sony og kan brukes med kvalitetsobjektiver av E-typen, som den fantastiske G Master-serien som er kjent for slående oppløsning og bokeh med myke overganger. Et utvalg brennvidder på mellom 12 og 1200 mm gir deg full kreativ kontroll.

Produktbilde av objektiver av E-typen
Utsøkt, imponerende bokeh

Med kameraets fullformatssensor og det eksepsjonelle utvalget av objektiver fra Sony kan du skape uttrykksfulle bokeheffekter med grunn dybdeskarphet, noe som ikke er mulig med andre PTZ-kameraet. Ved å bruke et primeobjektiv som F1.2-objektivet kan du oppnå filmlignende visuelle effekter der motivet skiller seg dramatisk ut fra bakgrunnen. 

Bilde tatt gjennom et vindu av en kvinne som snakker i telefonen
Fordelene med objektiver fra Sony til videoopptak 

Det beste kameraet fortjener de beste objektivene. Oppdag fire unike fordeler med å bruke objektiver av E-typen fra Sony til videoopptak. Kombinasjonen av objektiver fra Sony og FR7-kameraet vil løfte videoproduksjonen din til et nytt nivå. 

Støttestenger for objektiv

To objektivstenger under kamerahodet gjør det mulig å montere standard 15 mm tilbehør på kameraet.

Produktbilde av FR7 med to objektivstenger
Utforsk mulighetene med ekstern PTZ 
Jevn panorering, vipping og zoom 
Illustrasjon av panorerings-/vippevinkelen
Illustrasjon av panorerings-/vippevinkelen

Fang inn motivet fra enhver vinkel

FR7-kameraet har funksjoner for jevn panorering, vipping og zoom som kan fjernstyres, eller hentes til forhåndsinnstilte posisjoner. Panoreringsvinkelområdet er fra –170° til +170°, og vippevinkelområdet er fra –30° til +195° ved bruk i normal stående retning. 

Bilde av en person som betjener FR7 via nettappen
En dedikert nettapp med alle funksjoner

Med en ny nettapp kan du panorere, vippe, zoome, ta opp og justere alle kamerainnstillinger via nettleseren på et nettbrett eller en datamaskin. Hvert kamera har en unik QR-kode som gir deg tilgang til kameraet på steder som er vanskelige å nå, med enkelt oppsett. Nettappen bruker samme intuitive menyformat som FX6.

Bilde av en person som bruker RM-IP500
RM-IP500-fjernkontroll med høy ytelse

FR7-kameraet kan kombineres med RM-IP500-fjernkontrollen for PTZ-kameraet, noe som gir presis panorering, vipping og zoom med styrespak. Knotter for hastighetsjustering gjør det mulig å angi passende panorerings-, vippe- og fokushastighet for motivet og omgivelsene. Zoom kan kontrolleres med styrespaken eller vippespaken. 

Bruk av flere kameraer

Få flere muligheter

FR7-kameraet støtter produksjon med flere kameraet og en liten stab. Det kan monteres på et stativ, i taket eller på steder med begrenset tilgang, slik at motiver kan følges uten forstyrrelser og filmes fra en rekke synsvinkler. Én enkelt RM-IP500-fjernkontroll kan brukes i et oppsett med opptil 100 FR7-kameraer (10 grupper med 10 kameraer)

Illustrasjon av det grafiske grensesnittet til nettappen
Finjustert kontroll over kamerabevegelser 

Hastigheten for panorering og vipping kan varieres kontinuerlig fra 0,02 grader per sekund til 60 grader per sekund, for fleksibel motivsporing og produksjonsscenarioer.

Bilde av to menn som snakker sammen ansikt til ansikt
Opptil 100 forhåndsinnstilte posisjoner

Den medfølgende fjernkontrollen, den dedikerte nettappen for FR7-kameraet og RM-IP500 kan huske opptil 100 kameraforhåndsinnstillinger (kameraretning, zoom og fokus). Forhåndsinnstillinger kan hentes frem med et knappetrykk. 

Bilde av en smilende mann
Clear Image Zoom finjusterer visningsvinkelen 

FR7-kameraet har Clear Image Zoom-funksjonen fra Sony som gjør det mulig å zoome inn på motivet med minimal reduksjon av bildekvaliteten, selv når du bruker et zoomobjektiv eller primeobjektiv

Bilde av en kvinne som ligger på en seng
Pålitelig autofokus for eksternt opptak

For ekstern betjening låses FR7-kameraet raskt på motiver i bevegelse og sporer dem stabilt, selv i svakt lys, ved hjelp av 627 valgbare fasegjenkjennende AF-punkter og den kraftige BIONZ XR-prosessoren.

[1] Dekningsområde for fasegjenkjennende AF

Bilde av en kvinne som går bort og en kvinne som sitter og ser etter henne
Sanntidssporing for eksternt opptak

Konsentrer deg om komposisjonen og overlat fokuseringen til kameraet. Berøringssporing i nettappen for FR7-kameraet starter autofokus for det valgte motivet, komplett med sanntidssporing for en profesjonell og effektiv produksjon

Bilde der øye-AF i sanntid er aktivert
Øye-AF i sanntid for videoopptak 

FR7-kameraet støttes av BIONZ XR-prosessoren og gir pålitelig AF-ytelse, noe som er helt uunnværlig for eksternt opptak. Sylskarpt øyefokus sporer et øye selv om motivet ser opp eller ned i en steil vinkel. 

Elektronisk variabelt ND-filter for ekstern betjening 

Det innebygde elektroniske variable ND-filteret (nøytralfilter) gjør det mulig å fjernstyre eksponeringen for praktisk betjening i et eksternt oppsett. Filteret gir sømløs ND-justering fra 1/4 til 1/128, slik at eksponeringen kan fjernstyres, og dybdeskarpheten kan kontrolleres samtidig som eksponeringen holdes stabil.

Pustekompensering

FR7-kameraet har en pustekompenseringsfunksjon som minimerer uønskede endringer av synsvinkelen, og gir penere fokusoverganger. Med kompatible objektiver holdes visningsvinkelen automatisk stabil, også ved fokusering, slik at du kan oppnå jevne og dramatiske fokuseffekter

Produktbilde av FR7
Opptakslampe for produksjon med flere kameraer

FR7-kameraets røde og grønne opptakssignallampe gjør det enkelt å identifisere hvilket kamera som er aktivt i et oppsett med flere kameraer. Et rødt lys identifiserer det aktive kameraet, og et grønt lys identifiserer forhåndsvisningskameraet. 

Produktbilde av fjernkontrollen som følger med
Medfølgende infrarød fjernkontroll 

Den infrarøde fjernkontrollen som følger med FR7-kameraet, styrer panorering, vipping, zoom og fokusering (med tilgjengelige forhåndsinnstillinger) samt opptak og avspilling. 

Produktbilde av CIB-PCM1
Dedikert CIB-PCM1-brakett for takmontering

FR7-kameraet er kompatibelt med CIB-PCM1-braketten for takmontering som gjør det enkelt å henge det opp. "Ceiling"-alternativet (tak) i nettappen snur styreretningen, slik at du kan betjene kameraet naturlig når det er montert opp-ned. 

Tilkobling for kreativ arbeidsflyt 
Ypperlige tilkoblingsmuligheter 

Grensesnitt og IP-overføringsmetoder for mange ulike bruksmåter

FR7-kameraet gir ypperlige tilkoblingsmuligheter for videoutdata, IP-strømming og synkronisering med andre enheter. HDMI-videodata kan brukes til overvåking i sanntid, mens SDI-videodata leverer et RAW-signal til en ekstern opptaksenhet. Kamerakontroll, video- og lydoverføring og strømtilførsel krever bare én enkelt LAN-kabel.

Tilkobling av eksterne enheter

Du kan enkelt koble til eksterne enheter for å synkronisere tidskoder, kontrollere opptakslampesignaler og koordinere synkroniseringssignaler i oppsett med flere kameraer. 

Produktbilde av FR7 med TC IN-kontakten
TC IN-kontakt

Mottar tidskoden fra en ekstern enhet til bruk for synkronisering. 

Produktbilde av FR7 med "Options"-kontakten
"Option"-kontakt

Kobler opptakslampesignaler til en ekstern enhet. 

Produktbilde av FR7 med GENLOCK-kontakten
GENLOCK-kontakt

Mottar synkroniseringssignaler fra en ekstern enhet for bruk i oppsett med flere kameraer.

Strømtilførsel 
Illustrasjon av PoE++
LAN- og PoE++-kontakt

FR7 kan drives av en ekstern PoE++ (Power over Ethernet Plus Plus)-enhet via en standard nettverkskabel (CAT5e eller høyere), noe som fjerner behovet for en egen strømtilførsel.

[1] Nettverksveksler  [2] FR7  [3] Data  [4] Strøm

Produktbilde av FR7 med DC IN-kontakten
DC IN-kontakt 

Hvis du ikke bruker PoE++, kan den medfølgende strømadapteren kobles til "DC IN"-kontakten på FR7-kameraet for å gi strøm til enheten. Ledningsklemmen på FR7-kameraets bakpanel kan brukes til å forhindre at kabelen kobles fra ved et uhell. 

Logoer for strømmeprotokoller
Enkel IP-strømming

Støtte for flere protokoller som oppfyller strømmebehovene dine 

RTSP-strømming gjør det mulig å distribuere video fra ett kamera til opptil fem seere samtidig. SRT gir video av høy kvalitet og lav forsinkelse, også ved ustabile nettverksforhold. NDI|HX kan kobles til NDI-kompatible enheter som vekslere og medieservere, og støtter effektiv produksjon av direktesendt video med internettprotokoller.

Deler

1. Opptakslampe / 2. POWER-lampe / 3. Infrarød fjernkontrollsensor / 4. NETWORK-lampe / 5. Luftinntak / 6. LAN-kontakt (nettverk) (RJ-45) / 7. Jordforbindelse / 8. Ledningsklemme / 9. RESET-bryter / 10. SETUP-brytere / 11. Infrarød fjernkontrollsensor / 12. Vifte-/luftutløp

Sony og miljøet 
Bilde av Road to Zero
Målet vårt er null utslipp 

På vei mot et bærekraftig produktøkosystem 

Sony er inspirert av verdens skjønnhet, og vi gjør det vi kan for å bevare kloden, samtidig som vi sørger for at skapere kan ta enda vakrere og mer kreative bilder. Med et mål om null utslipp i hele Sony Group innen 2040 iverksetter vi en rekke tiltak for å ta vare på miljøet. 

Spesifikasjoner og funksjoner

En sensor med full bilderamme, en bred serie av utskiftbare objektiver, og utseendet og funksjonene til de kvalitetsstemplede digitale kinokameraene fra Sony – FR7 leverer enestående profesjonell ytelse til PTZ (panorer-vipp-zoom)-formatet. Med unikt perspektiv og unike muligheter vil det forandre måten visuelt innhold lages på.
  • Verdens første utskiftbare kameraobjektiv med full bilderamme og fjernstyrt panorering, vipping og zoom (PTZ)

  • Bakbelyst CMOS-sensor med full bilderamme på 35 mm og BIONZ XR™-behandling

  • Innovativ full fjernstyring via Web App, eller maskinvarekontroll via RM-IP500

  • Kraftig uttrykk fra en eksponeringstoleranse på 15+ stopp, pluss fargematching med andre Cinema Line-kameraer

  • Opptil 100 forhåndsinnstilte kameraposisjoner kan memoriseres med Web App og tilleggsutstyret RM-IP500

Sony har som mål å levere produkter, tjenester og innhold som gir spennende opplevelser, og vi jobber også mot målet vårt om å bli en nullutslippsbedrift Finn ut mer om Sony og miljøet