Ren geometri

En symfoni av audiovisuelle elementer og interiørelementer

Hvordan kan TV-er og hjemmekinoprodukter fremdeles passe inn i stuen etter hvert som hjemmeunderholdning blir stadig mer underholdende? Svaret ligger i måten de ulike produktene gjenspeiler hverandre på.

Harmoni som spenner over flere produktkategorier

Vi begynte å jobbe mot en BRAVIA®-design som gir en fantastisk seeropplevelse, med Monolithic Design i 2010 og fortsatte i 2013 med Sense of Quartz. Neste fase startet i 2014 med ren geometri. De viktigste egenskapene til TV-en fikk rene, minimalistiske geometriske former. Design som har latt seg inspirere av denne retningen, har tatt seeropplevelsen til nye høyder samtidig som den passer inn med møbler og andre former i et rom.

Hjemmeunderholdning fra Sony blir enda mer spennende i 2015, siden denne estetikken videreføres fra TV-er til soundbarer, Blu-ray Disc™-spillere og andre produkter som sammen utgjør et underholdningssystem. Produktene hører sammen, og koordinert utstyr er bare begynnelsen. Disse produktene går også godt overens med møbler, og de gjør at rommet ser gjennomført ut. Egenskapene til hver enhet er tydelig, og funksjonene deres vises i de rene geometriske formene. Formene snakker sammen, til tross for at produktene kommer fra ulike kategorier. Produktene ser ut som de hører sammen, uansett hvordan eller hvor du plasserer dem, og de knytter sammen hele rommet.

Gjør funksjonene synlig
Gjør funksjonene synlig,
på en måte som ser bra ut

Det som tydeliggjør de praktiske rollene til skjermer, høyttalere, stativer og andre elementer, er de ulike teksturene, slik som børstet metall og skinn. Disse distinkte materialene er en del av designspråket produktene deler, som blant annet består av en felles kantbuer. Det er derfor produktene ser så bra ut sammen, hvor som helst i rommet.

Design viser hensikten

Tako, sjefsdesigner

Design er meningsløst hvis den ikke formidler det elementene i produktet er designet for – hensikten deres. Det er ikke behov for overdrevne designtillegg. Ta vekk alt det som ikke er nødvendig, la hvert element utfylle sin rolle, og så får du uunngåelig geometriske former. Siden disse geometriske formene er så rene, ser selv forskjellige former ut som om de hører sammen ved siden av hverandre, og sammen skaper de en visuell harmoni.

Ren og lett design

Ren geometri er nå tydeligere i BRAVIA®-serien, som viser frem de viktigste TV-egenskapene. Vi introduserer den nye BRAVIA®-designen. Det binder sammen stuen uten å tynge den.

Form fra funksjon

BRAVIA® 4K-TV-er fra 2015 passer enda bedre inn i stuen. Fremtoningen til ethvert element har blitt perfeksjonert slik at den passer til elementets rolle, noe som gjør at TV-ene ser enda mer strømlinjeformet ut. Dette ser du veldig tydelig på skjermen, som er slankere og ser ut som en enkel tavle. Stativet har også blitt slankere, men det er like solid. Bukkstativet i aluminium gir støtte til store skjermer, men berører knapt nok underlaget. Strømlinjeformingen er tydelig i andre detaljer også, som i den svevende Intelligent Core under skjermen, som er slankere og mer kompakt. Disse forbedringene gjør at hele TV-en fremstår som lett.

Innholdet svever i luften på utrolig slanke skjermer

X900C-serien

Den store skjermen er slående enkel, og den fortjener like minimale og elegante geometriske former, og det er nettopp det X900C-serien har fått. Innfatningen er nesten ikke til å få øye på, og skjermen er bare 4,9 mm på sitt slankeste – noe som er mulig ved å kombinere en ny struktur og kantbeleggteknologi fra Sony. Det du ser på, ser ut til å sveve i luften. TV-en bæres av et like slankt, men svært stabilt stativ i ekstrudert aluminium. Det er passe luftig for en skjerm som fremstår som vektløs. Hvis du vil montere skjermen på veggen, ligger den helt inntil veggen og fremstår nærmest som innebygget. Skjermen stikker omtrent 40 mm ut fra veggen. Strukturene på baksiden er plassbesparende og praktiske, fra effektiv kabelhåndtering og ventilasjon til smart plassering av stativfestet. Og den stilige, skinnaktige utførelsen bak på TV-en gjør at skjermen ser bra ut fra alle vinkler.

Flott bildekvalitet som hviler på solid lyd

X930C-serien

Formene du finner her, inkluderer det store rektanglet som er 4K-skjermen, og det trekantformede stativet som har plass til formidable høyttalere. I X930C er det som om den vakre skjermen lener seg på et hus som er skapt for solid lyd. Fra siden fremhever designen skjermen, og den speilblanke utførelsen på kilen har en mørkere og mer dempet farge. Den skinnlignende utførelsen på baksiden hinter om luksuriøse sofaer og gjør at TV-en passer enda bedre inn i stuen. Og nederst sørger et aluminiumsstativ for stabilitet. Det løfter skjermen og høyttalerne i stedet for å tynge dem. En nøye planlagt balanse forener de ulike formene til skjermen og høyttalerne.

Et forbilde for ekte enkelhet

X850C-serien

X850C har den enkleste formen av de nye BRAVIA®-modellene, og den setter en ny standard for 4K-TV-design. Den består kun av de mest grunnleggende elementene – en skjerm og et stativ – som passer perfekt inn i så godt som alle stuer. En børstet utførelse står til de rene kantene og gjør at den slanke skjermen og aluminiumen ser enda bedre ut. Et stativ i massiv aluminium støtter TV-en. Det er solid, men ser fjærlett ut. Stativet har en reflekterende utførelse som gjør at det går mer i ett med omgivelsene.

Designkunst som passer perfekt inn i rommet

Yokota, designer

De nye BRAVIA®-TV-ene har enda slankere skjermer – og ser enda bedre ut i stuen din. Men det ligger mye innsats bak dette fantastisk lette og luftige utseendet. Vi utviklet avansert kantbeleggteknologi til X900C og viser frem håndtverkskunsten vår i aluminiumsstativet som er sterkt og svært slankt. X930C-serien har også et nøye utviklet stativ. Det er eksperter som står bak designet og utførelsen.

Design som binder sammen produkter og skaper harmoni

Design som går på tvers av kategoriene, gir deg fantastisk underholdning via de koordinerte bildene og lydene fra TV-er, soundbarer og Blu-ray Disc™-spillere fra Sony. Det er et helt nytt perspektiv som setter en ny standard for hjemmekino.

Stil som forenes av geometri

Jakten på en ny design til hjemmekinoprodukter som ville stå i stil med møbler og stuer – for ikke å nevnte BRAVIA®-TV-er – førte til ren geometri for soundbarer og Blu-ray Disc™-spillere. De grunnleggende kvalitetene ble finslipt, og funksjonene ble fremhevet av minimalistiske, geometriske former. Produktene har et uniformt utseende som passer godt inn i ethvert rom, til tross for at de kommer fra ulike produktkategorier.

Hver grunnleggende rolle – for eksempel avspilling av fyldig lyd eller visning av flotte bilder – er satt sammen med den perfekte geometriske formen og en distinkt utførelse. I soundbarer representerer disse enkle geometriske formene elementene som sørger for overlegen lyd, som høyttalere og forsterkere. I Blu-ray Disc™-spillere representerer de elementer som er knyttet til det å lese og kontrollere plater, som plateskuffen og kontroller. Disse hovedfunksjonene fremheves ytterligere takket være utførelser som er matte, skinnende eller distinkte på andre vis. De konsekvente detaljene på tvers av alle produktkategoriene – for eksempel den spesielle kantbuen for bedre lyd eller en skinnutførelse på enkelte overflater – fremhever sammenhengen mellom systemene.

Klar og solid,
akkurat som lyden den gir

HT-ST9

HT-ST9

Den høye lydstandarden reflekteres i designen til HT-ST9, en førsteklasses soundbar med høy oppløsning. Det forlengede, sekskantede kabinettet gir uttrykk for enhetens imponerende lydbilde. Fasettene på begge sidene gir et solid uttrykk samtidig som soundbaren fremstår som slank og elegant. Siden den sekskantede formen gir færre parallelle overflater, har soundbaren bedre akustikk enn klumpete stereoanlegg. Og konstruksjonen i ekstrudert aluminium fremhever både den solide følelsen og luksusfølelsen man forventer fra førsteklasses komponenter. Sidene har skinnutførelse. Ikke bare matcher den BRAVIA®-TV-er, men dette er også et tegn på kvalitet. En praktisk, teknologisk fordel med denne utførelsen er at den gir bedre Wi-Fi®-overføring.

Formet av anvendeligheten i toveis installasjon

HT-CT780 / HT-CT380

Parallellogrammet som disse soundbarene danner når de ses fra siden, er umiskjennelig. Du kan enten plassere dem på en benk eller feste dem på veggen – HT-CT780 og HT-CT380 gir uansett en flott lytteopplevelse. Siden soundbarer ofte plasseres foran TV-en, har vi gitt disse rombeform slik at de er vendt mot deg i vinkel, men ikke hindrer utsynet til TV-en. Når soundbaren monteres på veggen, tar den opp svært lite plass, samtidig som den sørger for at lyden rettes mot deg. Ikke bare gir denne designen den optimale lytteopplevelse når du ser på TV, men den gjør det enkelt å ta i bruk en soundbar i enhver stue.

Vakre, stablede kuber

BDP-S6500 / BDP-S5500

BDP-S6500 / BDP-S5500

Blu-ray Disc™-spillere plasseres vanligvis ved siden av TV-er og høyttalere. Den solide rektangulære formen er en perfekt balanse til disse komponentene. BDP-S6500 og BDP-S5500 har en minimalistisk stil hvor hver funksjonelle enhet på spilleren selv består av en rektangulær form på kabinettet. De ulike utførelsene skiller disse flotte og enkle kubene fra hverandre – for eksempel gjennom børstet metall rundt plateskuffen, blanke kontroller og en matt utførelse på basen. Sammen er de vakre. Former som kombinerer enkle geometriske fasonger – i dette tilfellet stablede kuber – representerer ren geometri.

Design som understreker produktfunksjonene

Oikawa, designsjef

Ren geometri-designen representerer mer enn bare overfladisk stil. Konseptet bygger på selve produktfunksjonene. I soundbarer kom vi nærmere de geometriske formene da vi forsøkte å finne det virkelige akustiske idealet. Vi ville ha den beste underholdningsopplevelsen, og vi utviklet en design som kunne få frem det fulle potensialet i produktfunksjonene. TV-er og hjemmekinoprodukter fra Sony deler denne estetikken, slik at de ulike produkttypene utfyller hverandre i stuen din.

Design som går på tvers av kategoriene, og som passer perfekt inn i stuen din. Du ser designen i BRAVIA®-TV-er og hjemmekinoprodukter fra Sony. Bildene og lyden strømmer inn i rommet og gir en oppslukende underholdningsopplevelse.

Design fra Sony Negativt rom

Vi viser hva som ligger til grunn for førsteklasses lyd. Les insiderhistorier om designinspirasjon.