Xperia 1 IV

Hastighet betyr alt

Med Xperias signaturhastighet har Xperia 1 IV et trippelobjektivkamera som kan ta opp 4K HDR 120 bps på alle objektiver. Den kan ta bilder i serier på 20 bps med AE/AF i HDR og har en ny ekte optisk zoom på 85–125 mm. Du kan også dele opplevelsene dine når du er på farten, med livestrømming av video og spill.

ALLE SMARTTELEFONER

Xperia 1 IV | 4K HDR 120 fps videoopptak med en 4K HDR OLED-skjerm

Xperia 1 IV
Xperia 1 IV i svart sett forfra og bakfra

purplewhiteblack

Prisvinner
Mer enn hastighet

Xperia 1 IV leverer det beste fra Sony til alle brukere og skapere. Det er enestående funksjoner for videografer og fotografer, og til stor hjelp for mobilspillere, enten de er eSport-spillere eller streamere. Hi-fi-entusiaster drar nytte av flere tiår med Sonys lyd- og musikkekspertise sammen med nye Music Pro for sangopptak i studiostil. Og filmelskere vil sette pris på den mest lyssterke 4K HDR 120 Hz-skjermen noensinne på en smarttelefon.   

Her er Xperia 1 IV

Godta YouTube-informasjonskapsler for å se denne videoen

Gå til innstillingene for informasjonskapsler nedenfor, og slå på YouTube-informasjonskapsler i «Functional»-delen.

Design

Den superflate, supermatte signaturdesignen kombinerer minimalistisk stil med førsteklasses materialer og håndverk.

Kamera

Vår første smarttelefon som kan ta opp 4K HDR 120 bps-video på alle objektiver med AF på øye- og motivsporingsteknologi og livevideostrømming. Den har Alpha-bildeteknologi som AF på øye i sanntid, opptil 20 bps AF/AE HDR-seriefotografering og ekte optisk zoom på 85–125 mm.

Mobilspilling

Xperia 1 IV er utviklet i samarbeid med eSport-spillere og tilbyr en rekke vellykkede spillfunksjoner i tillegg til ny livestreaming for spillstreamere.

Lyd

Få en akustisk opplevelse av høy kvalitet med en 3,5 mm lydkontakt, trådløse hodetelefoner eller stereohøyttalere med konsertkvalitet, og ta opp dine egne låter med den nye Music Pro.

Skjerm

Den lyseste 4K HDR OLED-skjermen med 120 Hz oppdateringsfrekvens , med uovertruffen fargenøyaktighet takket være Skaper-modus «powered by CineAlta».

Ytelse

Ytelsen er eksepsjonell, og kombinerer den nyeste Snapdragon® 8 Gen 1-mobilplattformen med et kraftig 5000 mAh-batteri med lang levetid.


Videografi
Lag fantastisk videoinnhold

Xperia 1 IV har enestående videofunksjoner for å skape og dele innhold. Vår første smarttelefon som kan ta opp 4K HDR 120 fps-video på alle objektiver . Med denne kan du sette kreativiteten i sving med eksepsjonell kvalitet. Øye-AF- og objektsporing garanterer at motivet ditt alltid er i fokus, mens Videography Pro-funksjonen tilbyr manuelle kontroller for flere kreative muligheter. I mellomtiden kan du bruke direkteavspilling til å dele innhold med publikum når du er på farten.

Ta opp video i 4K HDR 120 fps på alle objektiver

Uansett hvilket objektiv du bruker , kan du med Xperia 1 IV ta video av høy kvalitet i 4K HDR 120 fps . Deretter kan du spille av 120 fps-innholdet på oppdateringsfrekvensskjermen 4K HDR 120 Hz med jevne og vakre detaljer. Du kan også velge bildefrekvensinnstillinger for å ta klipp i sakte film opptil 5 ganger.

Godta YouTube-informasjonskapsler for å se denne videoen

Gå til innstillingene for informasjonskapsler nedenfor, og slå på YouTube-informasjonskapsler i «Functional»-delen.

Øye-AF gir liv til videoer

Sony er anerkjent av bransjen for sin fremragende AF-kapasitet. Fordi Øye-AF gjenkjenner menneskeøyne og dyreøyne og beholder fokuset mens motivet beveger seg, gjør den videoene levende på helt nye måter.

En kvinne som surfer på et bibliotek – en hvit firkant indikerer objektsporing for video
Bevar fokuset med objektsporing for video

Med objektsporing kan man automatisk spore et bevegelig motiv og fokusere skarpt på det også når det ikke har øyne eller øynene ikke er synlige.

Tre objektiver for å skape videoinnhold

Xperia 1 IV gir videografer et mangfold av kreative muligheter med fire valgbare fokallengder, inkludert ultravid på 16 mm, vidvinkel på 24 mm og 85–125 mm telefoto med ekte optisk zoom på 85–125 mm. Alle disse tilbyr 4K HDR 120 bps videoopptak, AF på øye og motivsporing

Nærbilde av Xperia 1 IVs trippelobjektivkamera med kommentarer for 16 mm F2.2 12 MP, 24 mm F1.7 12 MP og 85 mm – 125 mm F2.3-F2.8 12 MP

Godta YouTube-informasjonskapsler for å se denne videoen

Gå til innstillingene for informasjonskapsler nedenfor, og slå på YouTube-informasjonskapsler i «Functional»-delen.

Sømløs zoom gjør at du kan filme mer fritt

Med sømløs zoom, fra en ultra-vidvinkel på 16 mm opptil 375 mm , får du med Xperia 1 IV den kreative friheten med en veske med objektiver, selv under opptak.

Bredere dynamisk område

Med den nye måten å ta bilder på, med flere rammer for videoer, kan du ta opp videoer med et bredere dynamisk område uten å miste oppløsning.

Utendørs bilde i svakt lys av en kvinne som kikker ut over et bylandskap
Dobbelt bilde av et bylandskap om kvelden – bildet til venstre er uskarpt, det til høyre er skarpt
Optical SteadyShot™ med FlawlessEye™

Xperia 1 IV har Optical SteadyShot™ med FlawlessEye™ , som sammenkobler bildesensorens økte lesehastighet med Sonys opprinnelige algoritme for optisk bildestabilisering. Resultatet er svært stødige videobilder som ikke rister.

Ta opp klar lyd, uten vindstøy

Xperia 1 IV har vår bransjeledende lydseparasjonsteknologi for svært effektiv vindfiltrering.

.Intelligent vindfilter [1] AV [2] PÅ.

Sammenligning av vindstøynivåer med Intelligent vindfilter på og av
Videography Pro gir deg kreativ kontroll

Videography Pro-grensesnittet bygger videre på Sonys ekspertise på tvers av en hel serie video- og filmkameraer. Du kan skreddersy manuelle kontroller etter eget behov eller bruke automatisk modus.


Andre funksjoner for videofotografer
Kommentert bilde av Xperia 1 IV i liggende posisjon med Bluetooth-selfiegrep ved siden av Xperia 1 IV i liggende posisjon
Strøm video direkte til videostrømmingstjenester med Videography Pro

Du trenger ikke lenger å vente på å dele fabelaktig innhold – med Xperia 1 IV kan du strømme video direkte til videostrømmingstjenester fra telefonen din ved hjelp av Videography Pro. Med Bluetooth-selfiegrep GP-VPT2BT og utholdenhetsmodus kan du strømme enda lenger.

[1] Videoopptak
[2] Direkteavspilling
[3] Følgere 

Bruk Xperia som en 4K-skjerm og direkteavspillingsenhet for Alfa-kameraet

Bruk Xperia 1 IV som en ekstern 4K-skjerm eller søker med et utvalg nyttige innstillinger som lysstyrke, zoom og rutenett. Og få livestrømming- til videostrømmetjenester med Alpha-bildekvalitet via den eksterne skjermfunksjonen. Bare koble til et kamera som støtter USB-videoklassen (UVC).

[1] Alpha
[2] Xperia
[3] Livestrømming
[4] Seere

Kommentert bilde av Xperia 1 IV i liggende posisjon koblet til et Alpha-kamera sammen med en Xperia 1 IV i stående posisjon
Bilde av en hånd som holder en Xperia 1 IV og tar en video-selfie
Nytt 12 MP-frontkamera for bedre video-selfies

Et nytt frontkamera med stor sensorkan lar deg ta opp 4K HDR-video-selfier og tilbyr direkteavspilling for umiddelbar deling. Manuelle kontroller hjelper deg med å oppnå utseendet du ønsker, hver gang.

Enkel vlogging

Enten du er en vlogger, strømmer direkte eller bare deler med venner, kan du bruke Xperia 1 IV til å filme deg selv med enestående bildekvalitet. Du kan også få enda mer kreativ kontroll og frihet ved å bruke Vlog Monitor og et Bluetooth-opptaksgrep, for eksempel GP-VPT2BT.

Xperia 1 IV koblet til vlog-skjermen og Bluetooth-selfiehåndtak

Kinematografi
Gled deg over 21:9-filmopptak med Cinematography Pro – «powered by CineAlta»

Spill inn filmer med parametere og fargeinnstillinger nær de proffene bruker. Ekspertise fra våre Digital Cinema-kameraingeniører, forhåndsinnstillinger for Look-fargebehandling, 21:9­forhold, 4K HDR, sakte film med 120 bps, og 24, 25, 30 og 60 bps gir deg alle verktøy du trenger. Bare tilordne Cinematography Pro til snarveitasten for å starte raskt og begynne å ta bilder.Realiser din visjon med fargeinnstillinger for filmopptak

Med åtte forskjellige Look-fargeinnstillinger kan du gjenskape ulike kinofølelser for videoene dine. Blant disse er VENICE CS, inspirert av vårt profesjonelle kamera CineAlta VENICE, som har jevn fargegradering og en mykere, lavere kontrastkurve for et klassisk filmutseende som er perfekt for dramaproduksjoner.

Andre funksjoner for filmfotografer
Regn som faller på en rød parasoll
Film i 4K HDR 120 fps

Xperia 1 IV gir deg større kreativ fleksibilitet til å ta video av høy kvalitet i 4K HDR 120 fps på alle objektiver . Du kan også velge bildefrekvensinnstillinger for å ta klipp i sakte film opptil 5 ganger.

Filtrer bort vindstøy og få klarere lyd

Når du filmer utendørs, kommer vår bransjeledende lydseparasjonsteknologi inn i bildet, og filtrerer ut vindstøy for klarere lyd og dialog.

Intelligent vindfilter [1] AV [2] PÅ.

Sammenligning av vindstøynivåer med Intelligent vindfilter på og av

Foto
Profesjonell teknologi fra Alpha-kameraer

Xperia 1 IV ble utviklet sammen med ingeniørene bak de nyeste kameraene i Alpha 1-serien, kjent for sin bransjeledende autofokusteknologi, og med innspill fra profesjonelle fotografer som hjalp til med å stille inn teknologien samt foredle fotograferingsopplevelsen og resultatene. Og akkurat som Alpha-fotografer forventer samme ytelse i alle objektiver, tilbyr Xperia 1 IV de samme AF-funksjonene på tvers av alle objektivene.

Øye-AF i sanntid på alle objektiver 

Øye-AF i sanntid på alle objektiver lar deg ta fantastiske portretter enten du fotograferer mennesker eller dyr. Selv om motivet ditt er i bevegelse eller det ene øyet er dekket, får du minneverdige bilder fulle av energi og uttrykk. 

Opptil 20 fps AF/AE HDR-seriebilder, uansett hvilket objektiv du velger

Xperia 1 IV gir samme utrolig raske ytelse på tvers av alle objektiver. Uansett hvilken du velger, kan du ta opp opptil 20 bps kontinuerlige seriebilder, med autofokus og automatisk eksponering. Og du kan ta fantastiske bilder under alle lysforhold med HDR (utvidet dynamisk område), slik at du får rike farger og kontraster.

Bilde i svakt lys av en kvinne i en rød kjole med et bylandskap i bakgrunnen
Hva er det som gjør Xperia 1 IV så rask?

Tre viktige funksjoner bidrar til den fantastiske hastigheten til Xperia 1 IV-kameraet – en 120 bps read-out-sensor, opptil 60 bps AF/AE-beregninger og AI-motivgjenkjenning.


Sanntidssporing på alle objektiver

Når du prøver å fotografere et motiv som ikke kan holdes stille, er det alltid fint med litt hjelp – så Xperia 1 IV har sanntidssporing på alle objektiver.  

Ekte optisk zoomobjektiv uten svekket bildekvalitet

Med ekte optisk zoom på 85–125 mm gir Xperia 1 IV bilder uten digital svekkelse på mellom 85 og 125 mm. Kombinert med optisk stabilisering og øye-AF i sanntid og sporing er den ideell for portretter med optisk bokeh. 

Godta YouTube-informasjonskapsler for å se denne videoen

Gå til innstillingene for informasjonskapsler nedenfor, og slå på YouTube-informasjonskapsler i «Functional»-delen.

Tre allsidige objektiver, inkludert nytt telefoto med ekte optisk zoom

Xperia 1 IV gir deg valget mellom tre objektiver – 16 mm ultravid, 24 mm vid og 85–125 mm telefoto med ekte optisk zoom – med samme raske hastighet og AF-kapasitet i alle objektiver . Som på et Alpha-kamera forblir AF-hastigheten den samme når du skifter objektiv.

Nærbilde av trippelobjektivkamera på Xperia 1 IV som viser logoen for ZEISS T*-belegg
Enestående ZEISS-kvalitet i din Xperia

ZEISS-optikk kalibrert spesielt for din Xperia-smarttelefon. ZEISS T*-belegget bidrar til utmerket rendering og kontrast ved å redusere refleksjoner.


Bilder med mindre støy i svakt lys

Selv i situasjoner hvor du tar bilder i svakt lys, får du resultater av høy kvalitet med Xperia 1 IV.

Nøyaktige farger og kvalitet

Med Xperia 1 IV er hvitbalanse og digital zoom forsterket av beregningsfotografering for å forbedre kvaliteten og levere flotte resultater.


Oppdag Pro fotografering – inspirert av Alpha 

Med Photography Pro på Xperia 1 IV får du kontroller som vanligvis finnes på profesjonelle kameraer. Med et grensesnitt inspirert av Alpha-kameraer kan du velge manuelle kontroller eller automatiske innstillinger og ta bilder i RAW. Du kan også bruke den nye grunnleggende modusen for enkel fotografering. 


Dedikert lukkerknapp

En egen ergonomisk utløserknapp, med en preget overflate for forbedret brukervennlighet, gir Xperia 1 IV følelsen av å bruke et profesjonelt kamera.

Detalj som viser lukkeknappen på Xperia 1 IV
Et vidstrakt landskap med steinete elvedyp – et Sony Alpha-kamera og en Xperia 1 IV-smarttelefon er kopiert inn i forgrunnen
Bruk Xperia til å styre Alpha-kameraet

Xperia 1 IV er den perfekte følgesvennen til Sonys Alpha-kameraer. Bruk den både som en egen skjerm og som en fjernkontroll for å justere innstillingene og ta bilder trådløst ved hjelp av mobilappen Imaging Edge™.


Forbedret 12 MP-frontkamera

Et forbedret frontkamera med større bildesensor gir deg enda flere kreative alternativer.

Xperia 1 IV med vanndråper på
Fortsett å ta bilder under tøffe forhold

Xperia 1 IV har IP65/68 vann- og støvbestandighet, , slik at du kan ta bilder en rekke steder og under varierte værforhold, uten bekymringer.


Mobilspilling
Spill for å vinne med Xperia 1 IV

Xperia 1 IV er utviklet i samarbeid med elite-eSports-spillere, og er designet med ett mål i tankene: å vinne. Xperia brukes som offisielt utstyr på den profesjonelle spillkretsen og tilbyr en hastighet, ytelse og pålitelighet som kreves for mobilspill på høyeste nivå.


Spillforbedring gir deg det lille ekstra

Spillforbedring inneholder et spillkontrollsenter der du kan tilpasse funksjoner og innstillinger for å skape den perfekte spilleropplevelsen og maksimere sjansene for å vinne. Noe som er avgjørende for eSports-spillere og -strømmere, er at de kan endre innstillinger som lyd, skjerm og berøring uten å forstyrre spillet og bryte konsentrasjonen.

Av profesjonelle spillere, for profesjonelle spillere

Xperia 1 IV har en rekke funksjoner som er utviklet med profesjonelle eSports-spillere, og er designet for å oppfylle kravene til mobilspilling på toppnivå. 6,5-tommer-skjermen med oppdateringsfrekvens på 120 Hz, gir for eksempel utrolig jevnt spill, mens L-γ-økning (lav gammaøkning) gjør det enklere å se motstanderne dine i mørket. Andre høydepunkter inkluderer 240 Hz berøringsskanningshastighet for utrolig raske, presise bevegelser og berøringsblokkering for å unngå feil.

Laget for strømmere

Enten du er en profesjonell strømmer eller bare liker å dele spillinnhold med venner, har Xperia 1 IV det du trenger.

Kommentert bilde av en Xperia 1 IV i liggende posisjon og et annet bilde i stående posisjon – begge viser spillopplevelsen
Strøm spillopplevelsen direkte til videostrømmingstjenester med spillforbedring

Med spillforbedring på Xperia 1 IV kan du strømme handlingen direkte til sosiale nettverk, samt kommunisere med seerne dine og se kommentarene deres på chat mens du spiller spillet.

[1] Videoopptak
[2] Direkteavspilling [3] Følgere

Enkel strømming via PC-en

Strømming via PC-en kunne ikke vært enklere – bare koble Xperia-enheten til PC-en ved å bruke en skjermport (USB-C), til HDMI-kabelen, så kan du strømme stemme- og spillyd og kommunisere med lagkamerater.

Nærbilde av noen som plugger en kabel inn i Xperia 1 IV
Graf som sammenligner to smarttelefoner – den med høy temperatur er oransje, den med lav temperatur er grønn
Overopphetingsvern

Når du bruker en ladekabel til spill, driver strømreguleringen med varmeundertrykkelse telefonsystemene direkte i stedet for å lade batteriet. Dette reduserer termisk stress, bidrar til å opprettholde spillytelsen og gjør at batteriet holder lenger.

[A] AV = høy temperatur
[B] PÅ = lav temperatur

Optimalisert ytelse for spill

Xperia 1 IV er optimalisert med Snapdragon Elite Gaming™ for overlegen spillytelse. 

Logo for Qualcomm® Snapdragon Elite Gaming

Lyd
Autentisk lytting møter opptak i studiokvalitet

Med lyd som har blitt finjustert i samarbeid med Sony Music Entertainment, har Xperia 1 IV blitt utviklet for å levere en helt autentisk akustisk opplevelse. Enten du bruker hodetelefoner eller de innebygde stereohøyttalerne med konsertkvalitet, skinner Sonys lydteknologiarv gjennom i alle noter. Du kan til og med bruke Xperia 1 IV til å ta opp musikk med profesjonell lyd ved hjelp av den nye Music Pro.

Spill inn musikk som en proff

Med Music Pro-funksjonen kan du spille inn og redigere stemmer på Xperia uten ekstern mikrofon. I tillegg har Music Pro studio tuning-funksjon som vil få musikken din til å høres ut som den ble spilt inn i et studio med en kondensatormikrofon, der støyen er redusert og gjenklangen fjernet. Å ta opp din egen musikk på smarttelefonen har aldri vært så enkelt eller hørtes så bra ut som nå.

Godta YouTube-informasjonskapsler for å se denne videoen

Gå til innstillingene for informasjonskapsler nedenfor, og slå på YouTube-informasjonskapsler i «Functional»-delen.

Opplev 360 Reality Audio – som om du er der med artisten

Føl deg omgitt av lyd, like ekte som om du er på en konsert eller sammen med artisten som spiller inn i et studio. Musikk har aldri vært så oppslukende og ekte som med 360 Reality Audio. Og med Xperia 1 IV kan du nyte opplevelsen gjennom kablede eller trådløse hodetelefoner eller de innebygde stereohøyttalere med konsertkvalitet.


Maksimer musikken din

Uansett hvilken musikk du liker, og uansett hvordan du liker å lytte, vil Xperia 1 IV hjelpe deg med å få mest mulig ut av alle sporene.

Logoer for 360 Reality Audio og TIDAL
Få 3 måneder med TIDAL gratis med Xperia 1 IV 

Xperia 1 IV er laget for 360 Reality Audio med unik maskinvaredekoding for å optimalisere lydkvaliteten når man lytter til musikk på TIDAL. Og nye TIDAL-abonnenter får tre måneder TIDAL Hi-Fi gratis når de kjøper en Xperia 1 IV, inkludert opplevelsen av 360 Reality Audio.

3,5 mm-lydkontakt for ultimat lydkvalitet

3,5 mm-jackpluggen på Xperia 1 IV er ikke bare praktisk, den leverer også lydkvalitet med naturtro gjengivelse og har materiale og elektroniske komponenter med overlegen kvalitet. 

Stereohøyttalere med konsertkvalitet for overlegen lyd

Xperia 1 IV har stereohøyttalere med konsertkvalitet plassert foran på telefonen for å gjengi lydfeltet på en effektiv måte. Og takket være den oppdaterte høyttalerdriveren og kabinettstrukturen gjengis lyden kraftigere. Forvrengning er redusert, spesielt mellom middels høyt og maks volum. Resultatet er mer realistisk lyd med tydelig samspill, glatte og kraftige stemmer og dype basslinjer. Enten du ser på videoer eller spiller musikk, vil lyden være av høy kvalitet.

Ny høyttalerdriver med enda mer kraft

Xperia 1 IV har en ny høyttalerdriver med en ny kabinettstruktur, som er designet for å øke lydens klarhet og lydstyrken, samt forbedre lavfrekvenskapasiteten slik at du får en dyp, rik bass. 

Perspektivsnitt av høyttalerdriveren med illustrerte blå lydbølger
Graf som viser effekten av DSEE Ultimate på komprimert digital musikk
Ta all musikken din i nærheten av høyoppløselig lyd med AI

DSEE Ultimate forbedrer kvaliteten på all digital musikk og bruker kunstig intelligens for å forbedre lydfrekvens og dynamisk rekkevidde i sanntid. Både høy- og lavfrekvensen forbedres, slik at hvert spor nærmer seg kvaliteten til høyoppløselig lyd. Du kan bruke hodetelefoner som både har ledning og er trådløse, på lokale filer eller til og med strømmetjenester.

Logo for høyoppløselig lyd
Høyoppløselig lyd + 3,5 mm jackplugg

Med høyoppløselig lyd kan du høre musikk som reproduserer hele lydområdet, med dynamikk og detaljer akkurat slik artistene hadde tenkt.

Logoer for høyoppløselig trådløs lyd og LDAC
Trådløs høyoppløselig lyd + LDAC

Xperia 1 IV støtter trådløs høyoppløselig lyd, takket være LDAC, vår bransjeinnførte lydkodingsteknologi. LDAC overfører omtrent tre ganger mer data (ved en maks overføringshastighet på 990 kbps) enn vanlig Bluetooth®-lyd, noe som gjør at du kan lytte til innhold i høyoppløselig lyd med enestående kvalitet, tilnærmet lyden fra en tilkobling med ledning.

Logo for Bluetooth®
Klar for Bluetooth® LE Audio

Sammenlignet med konvensjonelle tilkoblinger kan du med Bluetooth® LE Audio glede deg over den nyeste musikken, med kortere ventetid når du bruker trådløse hodetelefoner.


Skjerm
Smarttelefonvisning på sitt beste

Xperia 1 IV bygger videre på Sonys filmekspertise ved å levere en nervepirrende og fascinerende underholdningsopplevelse. Den refererer ikke bare til gjengivelsen til profesjonelle fargeskjermer fra Sony, men tilbyr også Dolby Atmos®-lyd innstilt i samarbeid med Sony Pictures Entertainment.

Få en fantastisk spillopplevelse med 4K HDR OLED-skjerm og 120 Hz oppdateringsfrekvens

Xperia 1 IV har en fantastisk 4K HDR OLED-skjerm med 120 Hz oppdateringsfrekvens, og tilbyr en unik, oppslukende visningsopplevelse. Og uten elementer som blokkerer visningen på den 6,5 tommers brede 21:9-skjermen, er det lettere enn noensinne å fordype seg i filmer eller TV-programmer.


Hender som holder Xperia 1 IV i liggende posisjon for å se innhold – den høyre halvdelen av skjermen er merkbart lysere enn den venstre
Lyseste 4K-skjerm noensinne 

Xperia 1 IV har vår lyseste 4K-skjerm noensinne, opptil 50 % lysere enn forrige modell, noe som gjør det enklere både å se og skape innhold under sterke lysforhold.

[1] Forrige modell
[2] Denne modellen

HDR-drift i sanntid 

HDR-drift i sanntid reproduserer graderingen av overeksponerte og undereksponerte områder og viser dem jevnt. Den forbedrer også synligheten ved å øke kontrasten i henhold til miljøet.

Et helikopter som flyr over en by i svakt lys

Annie er nå tilgjengelig på Digital.

Fargegjengivelse på profesjonelt nivå

Opplev enestående fargenøyaktighet med Skapermodus «drevet av CineAlta». Den refererer til fargegjengivelsen av profesjonelle Sony-fargeskjermer som brukes i ledende studioproduksjoner i Hollywood. Slik kan du nyte favorittunderholdningen din akkurat slik skaperne hadde til hensikt. For å unngå fargetone på skjermen går hver Xperia 1 IV gjennom en spesiell hvitbalansekalibrering på fabrikken for å tilfredsstille kravene til yrkespersoner.

To bilder som viser fire farger – 8-bit og 10-bit – og indikerer mindre forvrengning på 10-bit
Jevnere farger på skjermen

Xperia 1 IV har en skjerm som tilsvarer 10-bit (8-bit med 2 bits utjevning), og som kan vise et bredt spekter av farger uten forvrengning.

Graf som viser fargespekteret for Xperia 1 IV
Display med profesjonelt nivå

Med et høyt kontrastforhold på 1 000 000:1 kan Xperia 1 IV vise dypere nivåer av svart, samtidig som fargene ser mer naturlige ut. D65-hvitpunktet er spesialkalibrert for høyere nøyaktighet, og skjermen støtter også profesjonelle reproduksjonsstandarder, med bredt fargeområde ITU-R BT.2020 , samt DCI-P3 med Illuminant D65.

Nærbilde av noen som holder Xperia 1 IV for å vise innhold
Nyt innhold slik skaperne hadde til hensikt

Forhåndsinnstilt Skaper-modus «powered by CineAlta» er standard for visningsappene med favorittinnholdet ditt, slik at du kan glede deg over tv-serier og filmer med farger gjengitt nøyaktig slik skaperne hadde til hensikt.

Xperia 1 IV foran en Sony BRAVIA-TV, som begge viser et bilde av en dramatisk fjellformasjon
Alt du ser, remastret til perfeksjon

X1™ for mobil motor gir BRAVIA HDR remasterteknologi til alt du ser på. Selv strømmeinnhold vil få mer kontrast, farger og klarhet.

Dolby Atmos®-lyd innstilt i samarbeid med Sony Pictures Entertainment

Å se på film med Dolby Atmos® er en oppslukende opplevelse, med flerdimensjonal lyd som strømmer over og rundt deg. Nå kan du oppleve Dolby Atmos®-lyd justert i samarbeid med Sony Pictures Entertainment med hodetelefoner, eller stereohøyttalerne med konsertkvalitet.

Mann som har på seg hodetelefoner med ledning, ser på innhold på en Xperia 1 IV
Illustrasjon av to smarttelefoner – den ene viser «120 Hz» flere ganger i skarpt definert tekst, den andre viser 60 Hz i uklar tekst
Problemfri surfing

Takket være en oppdateringsfrekvens på 120 Hz gir skjermen utrolig jevn rulling og sømløse bildeoverganger når du surfer på internett eller navigerer i menyen.

Strøm de nyeste filmene med BRAVIA CORE

BRAVIA CORE for Xperia tilbyr eksepsjonell underholdning når du er på farten, og er mobilinnholdstjenesten du har ventet på. Med Xperia 1 IV og BRAVIA CORE for Xperia kan du glede deg over filmer i 4K av høy kvalitet, velge blant hundrevis av de nyeste utgivelsene og de klassiske storfilmene, gå bak kulissene med Studio Access, oppleve IMAX® Enhanced-titler og mer.

To Xperia-smarttelefoner, den ene viser et bilde fra Spider-Man: No Way Home, pluss logo for BRAVIA CORE for Xperia

Ytelse
Opplev den nyeste Snapdragon® 8 Gen 1-mobilplattformen

Snapdragon® 8 Gen 1-mobilplattformen leverer banebrytende ytelse og innovasjon innen AI, spilling og tilkobling – og gir de førsteklasses opplevelsene som enhetene dine fortjener. Qualcomm® Adreno™ GPU-en leverer 50 % raskere grafikk, og Qualcomm® Kryo™ CPU leverer klokkehastigheter på opptil 3,0 GHz, en 20 % forbedring av ytelsen sammenlignet med forrige generasjons mobilplattform.

Rask og pålitelig ytelse

Xperia 1 IV setter en ny standard innen smarttelefonytelse, og kombinerer den nyeste Qualcomm®-mobilplattformen med 5G og Wi-Fi 6E -tilkobling og innovative batteriteknologier. 

Logo for 5G
Neste generasjons 5G-tilkobling

For kompromissløse høykvalitetsnedlastinger og strømming av filmer i høyoppløsning – Xperia 1 IV har superrask 5G-tilkobling.

Logo for Wi-Fi 6 sertifisert
Wi-Fi 6E

Med Wi-Fi 6E oppnår du bedre tilkobling – med høyere hastighet, lavere ventetid og forbedret tilkoblingsstyring når flere enheter er koblet til samme nettverk. Og det er mulig å koble til 6 GHz frekvensbånd. 

Logo for smart tilkobling
Smart tilkobling

Den smarte tilkoblingen vil hele tiden analysere og vurdere kvaliteten på Wi-Fi-signalet. Hvis den predikerer en svak wifi-forbindelse, vil den bruke mobildataen din i stedet – slik at du alltid får den beste tilgjengelige forbindelsen.

Bilde som viser batteriet i Xperia 1 IV – 5000 mAh står skrevet over
Kraftig 5000 mAh-batteri og hurtiglading

Med et 5000 mAh-batteri har Xperia 1 IV rikelig med strøm, slik at du kan holde på hele dagen. Når du trenger å gi batteriet et løft, kan du hurtiglade opptil 50 % på bare 30 minutter med laderen XQZ-UC1.

Et batteri i god form, selv etter 3 års bruk

Med ladeteknologiene våre holder batteriet seg i god stand lenger. Batteripleie hindrer at telefonen lades opp for mye, mens Xperia Adaptive Charging overvåker telefonen under lading for at batteriet ikke skal overbelastes.

[A] Konvensjonell
[B] Nye Xperia
[1] Ved første gangs bruk
[2] Etter tre års bruk

Graf som sammenligner batteritilstanden til en konvensjonell smarttelefon med nye Xperia før og etter tre års bruk
Xperia 1 IV på en trådløs ladeplate – skjermen viser batteriladingsikonet
Praktisk trådløs lading og batteridelingsfunksjon

Bare sett Xperia 1 IV på en trådløs lader for å fylle på batteriet. Takket være batteridelingsfunksjonen kan Xperia 1 IV også fungere som en trådløs ladeplate for andre enheter.

Multitasking på den enkle måten

Med en rekke praktiske flervindu-funksjoner er Xperia 1 IV skreddersydd for multitasking.


Design
Superflat, supermatt 

Xperia 1 IV kombinerer Sonys håndverk med elegant, diskré design. Minimering av kantformen gir et bedre grep som føles godt i hånden, mens det matte glasset på baksiden og metallrammen har en særegen, supermatt overflate som gir et vakkert utseende med høy presisjon.

Godta YouTube-informasjonskapsler for å se denne videoen

Gå til innstillingene for informasjonskapsler nedenfor, og slå på YouTube-informasjonskapsler i «Functional»-delen.

Flere farger

Xperia 1 IV er tilgjengelig i et utvalg av farger som passer din smak.

Xperia 1 IV som sprutes på med vann
Vann- og støvbestandig

For at du skal kunne slappe av, har Xperia 1 IV IP65/68 vannbestandighet og beskyttelse mot støv.

Bygd for å vare

Xperia 1 IV-skjermen bruker Corning® Gorilla® Glass Victus® på forsiden og baksiden. Det robuste Gorilla®-glasset på for- og baksiden gir forbedret dråpe- og ripeytelse.

Perspektivsnitt av Xperia 1 IV som viser Corning® Gorilla® Glass Victus® på forsiden og baksiden

Bærekraft
Vi gjør vårt for å gjøre ting bedre

Hos Sony ønsker vi å skape et bærekraftig samfunn og en lysere fremtid, så vi implementerer en rekke miljømessige og sosiale initiativer som bidrar til det.

Emballasje til Xperia 1 IV
Null plastemballasje

I tråd med Sonys satsing på bærekraft inneholder emballasjen til Xperia 1 IV ingen plast. De tradisjonelle komponentene i emballasjen er enten eliminert eller erstattet av papirmateriale.

Bygge et bærekraftig samfunn, sammen

Hos Sony er vi også klar over at papirressursene er begrenset, og vi jobber kontinuerlig for å redusere papirbruken. Ved å ekskludere laderen og kabelen fra esken har vi gjort den omtrent 50 % slankere enn tidligere modeller. Dette reduserer forsendelsesvekten, og reduserer CO₂ -utslippene med opptil 36 % per enhet  under transport. Siden de fleste Xperia-kunder allerede har kompatible ladere og kabler, ber vi dem om å bidra til bærekraft ved å bruke dem på nytt.

Illustrasjon av en USB-kabel med en grønn linje som krysser den ut, pluss et ikon for jordkloden og en Xperia-smarttelefon
Illustrasjon som viser et mangfoldig spekter av mennesker
Tilgjengelighet

Xperia 1 IV inkluderer en rekke tilgjengelighetsfunksjoner, fra aktivering av stemmestyring til økt tekststørrelse, slik at alle kan kommunisere fritt, uansett behov.

Alle bilder på skjermen er kun ment som illustrasjon.

5G-nettverk og tilgjengelighet kan variere avhengig av land, operatør, programvareversjon og brukermiljø.

Linsefremstilling er tilsvarende en fokallengde på 35 mm.

Spesifikasjoner og funksjoner

Xperia 1 IV handler om hastighet, enten det er 4K HDR 120 fps videoopptak på alle objektiver , trippelobjektivkameraet med opptil 20 fps AF/AE i HDR på alle objektiver eller direkteavspilling for videofotografer og mobilspillere . Et mengde andre funksjoner inkluderer vår lyseste 4K-skjerm noensinne og den nye Music Pro, som lar deg spille inn dine egne sanger.
  • 4K HDR 120 fps videoopptak , øye-AF og objektsporing på alle objektiver

  • Trippelobjektivkamera opptil 20 bps AF/AE i HDR, øye-AF i sanntid og sporing på alle objektiver

  • Teleobjektiv med ekte optisk zoom på 85–125 mm

  • Lys 6,5-tommers bred 21:9 4K HDR OLED-skjerm med oppdateringsfrekvens på 120 Hz

  • Direkteavspilling for video og spill

Dimensjoner
165 x 71 x 8,2 mm
Vannbestandig
Vannavstøtende (IPX5/IPX8), støvtett (IP6X)
Kapasitet
5000 mAh
Sony har som mål å levere produkter, tjenester og innhold som gir spennende opplevelser, og vi jobber også mot målet vårt om å bli en nullutslippsbedrift Finn ut mer om Sony og miljøet

Omtaler

Dette mener andre brukere