Artikkel-ID : 00195557 / Sist endret : 08.02.2018

VAIO-nyheter – Sikkerhetsproblem med WPA2 på trådløse nettverk (Wi-Fi) på Sony VAIO

8. februar 2018
    Sony Corporation

Vi har funnet flere sikkerhetsproblemer med Wi-Fi Protected Access 2 (CERT: Merknad om sikkerhetsproblem). WPA 2 er en trådløs nettverkskommunikasjonsstandard (Wi-Fi). Disse sikkerhetsproblemene kan blant annet gjøre hackere i stand til å få tilgang til dekryptert informasjon som sendes over Wi-Fi-nettverk.

Vi oppfordrer derfor kundene våre til å iverksette følgende mottiltak for å unngå dette problemet på sine VAIO-datamaskiner fra Sony.

Vi beklager eventuelle problemer dette måtte medføre og takker deg for din forståelse og ditt samarbeid.

Gjelder følgende modeller

Alle VAIO-modeller fra Sony som er utstyrt med et trådløst nettverk som er kompatibelt med WPA 2-kommunikasjonsstandarden.

Løsning

Du kan unngå dette problemet ved å oppdatere Windows’ operativsystem(*) med Windows Update mens operativsystemet kjører.

Iverksett en av følgende løsninger dersom operativsystemet ikke kjører.

1. Deaktiver Wake-on-Wi-Fi-funksjonen.
    2. Deaktiver dvalemodusen.
    3. Ikke bruk et trådløst nettverk (Wi-Fi). Bruk en kablet nettverkstilkobling.

Windows Update(*): Støttes ikke for Windows Vista eller tidligere versjoner. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du lese meldingen om at støtten for Windows Vista avsluttes.

Slik deaktiverer du Wake-on-Wi-fi

1. Gå til Kontrollpanel

2. Velg Nettverk og Internett

3. Gå til Nettverks- og delingssenter

4. Velg Endre innstillinger for nettverkskort (venstre kolonne)

5. Høyreklikk på Trådløs nettverkstilkobling og velg Egenskaper

6. Velg Konfigurasjon (knapp)

7. Gå til fanen Strømtilførselsbehandling

VAIO-forklarende skjermbilder

8. Når alternativet [Allow this device to wake the computer (Tillat denne enheten å vekke datamaskinen)
      ] er markert i grått, er Wake-on-Wi-Fi-funksjonen deaktivert, og løsningen har blitt iverksatt.

Bilde

9. Hvis du har merket av for dette alternativet, må du deaktivere Wake-on-Wi-Fi-funksjonen ved å avmerke det.

Bilde