Artikkel-ID : 00198030 / Sist endret : 27.06.2019

Sikkerhetsvarsel for den bærbare, trådløse serveren WG-C20

Kjære kunde

Den bærbare, trådløse serveren WG-C20, som ble lansert i oktober 2013, bruker programvaren DNSmasq med åpen kildekode og den trådløse nettverkskrypteringsstandarden WPA2. Det har blitt oppdaget at disse to teknologiene har, basert på nye bransjerapporter, følgende sikkerhetsproblemer.*

*CERT-database med sikkerhetsvarsler (engelsk)

For å ivareta sikkerheten og beskytte enhetene mot ondsinnede angripere som utnytter disse sikkerhetsproblemene, må du følge instruksjonene som beskrives nedenfor:

1. Opprett en direkte tilkobling til enhetene dine
      Når du kobler WG-C20 til smarttelefonen eller nettbrettet, kan du bruke en direkte trådløs tilkobling uten å bruke et tilgangspunkt for trådløst nettverk.

1. Konfigurer sikkerheten
      For å kunne bruke WG-C20 trygt bør du konfigurere sikkerhetsinnstillingene på den i henhold til informasjonen i hjelpeveiledningen (se koblingen nedenfor). Hvis du oppgir det trådløse nettverkspassordet til andre for å kunne dele filer, anbefaler vi at du endrer passordet umiddelbart etterpå.

1. Velg et trygt sted når du kobler til Internett
      Du kan koble WG-C20 til Internett via en trådløs nettverksruter. Hvis du bruker denne funksjonen for å koble til Internett fra smarttelefonen eller nettbrettet, må du velge et trygt sted (for eksempel hjemme hos deg selv), der det er vanskelig for andre å få tilgang til Internett-tilkoblingen.

1. Unngå å bruke åpne trådløse nettverkstjenester
      Enkelte åpne nettverkstjenester er ikke trygge nok og tillater at et ubestemt antall brukere kobler seg til. For din egen sikkerhet anbefaler vi at du unngår å koble WG-C20 til åpne trådløse nettverkstjenester.