Sikkerhetsvarsel for den bærbare, trådløse serveren WG-C10
Kjære kunde
Den bærbare, trådløse serveren WG-C10, som ble lansert i april 2013, bruker programvaren DNSmasq med åpen kildekode og den trådløse nettverkskrypteringsstandarden WPA2 (Wi-Fi Protected Access II). Det har blitt oppdaget at disse to teknologiene har, basert på nye bransjerapporter, følgende sikkerhetsproblemer.*
*CERT-database med sikkerhetsvarsler (engelsk)
- Dnsmasq har flere sikkerhetsproblemer
- WPA-håndtrykkstrafikk (WiFi Protected Access) kan bli manipulert for å forårsake gjenbruk av engangsnøkler og øktsnøkler
For å ivareta sikkerheten og beskytte enhetene mot ondsinnede angripere som utnytter disse sikkerhetsproblemene, må du følge instruksjonene som beskrives nedenfor:
1. Opprett en direkte tilkobling til enhetene dine
Når du kobler WG-C10 til smarttelefonen eller nettbrettet, kan du bruke en direkte trådløs tilkobling uten å bruke et tilgangspunkt for trådløst nettverk.
- Hjelpeveiledning
2. Angi et trådløst nettverkspassord og tilgangspassord
For å kunne bruke WG-C10 trygt bør du konfigurere sikkerhetsinnstillingene på den i henhold til informasjonen i hjelpeveiledningen (se koblingen nedenfor). Hvis du oppgir det trådløse nettverkspassordet eller tilgangspassordet til andre for å kunne dele filer, anbefaler vi at du endrer passordet umiddelbart etterpå.
- Hjelpeveiledning
3. Velg et trygt sted når du kobler til Internett
Du kan koble WG-C10 til Internett via en trådløs nettverksruter. Hvis du bruker denne funksjonen for å koble til Internett fra smarttelefonen eller nettbrettet, må du velge et trygt sted (for eksempel i hjemmet), der det er vanskelig for andre å få tilgang til Internett-tilkoblingen.
4. Unngå å bruke åpne trådløse nettverkstjenester
Enkelte åpne nettverkstjenester er ikke trygge nok og tillater at et ubestemt antall brukere kobler seg til. For din egen sikkerhet anbefaler vi at du unngår å koble WG-C10 til åpne trådløse nettverkstjenester.