Slik forsterker du batteriet

De fleste av oss har smarttelefonene med hele dagen, og vi bruker dem til å gjøre mye forskjellig. Selvfølgelig ønsker vi at batteriet skal vare så lenge som mulig. Det finnes heldigvis et par enkle ting du kan gjøre for å skvise ut det siste av batteriet.

Det finnes alltid noe du kan gjøre

Du kan for eksempel deaktivere posisjonstjenester som sluker strøm, redusere lysstyrken på skjermen eller begrense enhetens tilkoblingsmuligheter ved å slå på Flymodus eller slå av Bluetooth. Alt dette bidrar til at batteriet varer litt lenger. Men hva om levemåten, rutinene eller hobbyene dine begrenser hvor ofte du kan lade batteriet?

Ikke noe problem. Xperia har en rekke strømsparende funksjoner. Alternativene varierer avhengig av enheten din og Android-versjonen den kjører, men alle får batteriet til å vare lenger. Du trenger bare å finne ut av hvilken funksjon som passer best for deg, og deretter aktivere den. Og for noen funksjoner trenger du ikke å gjøre det engang. De starter og kjører i bakgrunnen når det er nødvendig.

Det som er lurt å huske på, er at alle strømsparingsmodi vanligvis begrenser bakgrunnsaktiviteter, som e-postsynkronisering, varsler og posisjonstjenester, mens telefonsamtaler og tekstmeldinger ikke påvirkes i det hele tatt.

Når har du behov for ekstra strøm?

På jobb eller i fritiden?

Når du skal bruke enheten i mange timer på jobb, eller til dagligdagse gjøremål, som å lese avisen, ta bilder eller filme videoer, og du vet at du ikke har mulighet til å lade den slik du pleier å gjøre, er det mest åpenbare valget for deg å aktivere STAMINA-modus. STAMINA-modus reduserer batteriforbruket og øker den totale standby-tiden betydelig. Du kan slå på STAMINA-modus manuelt når du har behov for å spare strøm, eller la den bli aktivert automatisk på et batterinivå som du har angitt.

STAMINA-modus eller en lignende funksjon som kalles Batterisparing, er tilgjengelig avhengig av enheten din og Android™-versjonen.

Nyt friluftslivet

Ultra STAMINA-modus er perfekt i situasjoner der du skal bruke enheten din i en lengre periode uten mulighet til å lade den. For eksempel når du skal gå tur i fjellet eller på overnattingstur, eller når du skal på stranden. Ultra STAMINA-modus kan også brukes som en nødløsning for å få ekstra standby-tid når batteriet begynner å bli tomt og du ikke har med deg en lader. Når Ultra STAMINA-modus er aktivert, deaktiveres de fleste bakgrunnsaktivitetene, som synkronisering og posisjonstjenester, og den endrer også startskjermen til en Ultra STAMINA-modusstartskjerm der du kun har tilgang til et begrenset utvalg av de viktigste appene. Dette sparer batteriet så mye som mulig.

Hva er vitsen?

Nå får du svaret. Slumremodus og Appstandby er innebygde funksjoner som sparer batteristrøm, når du ikke bruker enheten eller bestemte apper. Slumring aktiveres automatisk når enheten ikke har blitt brukt på en stund, og når den ikke er koblet til en lader. Appstandby identifiserer også apper som du ikke har brukt på lenge, og setter dem i hvilemodus. Du trenger ikke å gjøre noe for å aktivere Slumremodus og Appstandby. De er der alltid for deg.

Kjører døgnet rundt

Batterioptimalisering er inngangskontrollen til STAMINA-modus, Batterisparing, Slumremodus og Appstandby. Når denne funksjonen brukes, kan du hindre apper i å gå i dvale ved å legge dem til i Batterioptimaliseringens hviteliste. Dette gjør du enkelt ved å merke av i avmerkingsfeltet ved siden av en app i menyen Batterioptimalisering. Da fortsetter denne appen å motta meldinger, og den har nettverkstilgang.

Lading er ikke noe problem

Vær oppmerksom på at batteriet blir skadet hvis enheten lades i en lengre periode etter at den har nådd 100 %. Mange Xperia-enheter har en innebygd funksjon som heter Batteripleie, for at dette ikke skal skje og for å forlenge batterilevetiden. Den registrerer automatisk vanlige ladevaner og kontrollerer ladehastigheten, slik at batteriet når 100 % rett før du kobler fra laderen. Hvis Batteripleie ikke registrerer noen vanlige ladevaner, blir det ikke aktivert.

Xperia – først på markedet med siste nytt

Bare noen få minutter med lading kan bokstavelig talt gi deg flere timer med bruk. En annen teknologi som forlenger batterilevetiden, er Qnovo-adaptiv lading. Den reduserer ladebelastningen ved å måle batteritilstanden og bruke denne informasjonen til å justere ladestrømmen. Xperia X-seriene er de første enhetene, i hele verden, som bruker denne teknologien.

Hvis du fortsatt er usikker på hvilken batterifunksjon, eller funksjoner, som passer best til dine behov og vaner, er det bare å prøve dem ut, én etter én. Det er faktisk så enkelt. Du kommer også til å bli forbløffet over hvor mye batteri du faktisk kan spare.

Vær oppmerksom på at denne artikkelen ikke er produktspesifikk. Funksjonene og funksjonalitetene som beskrives, kan derfor være forskjellige avhengig av enheten din og/eller programvareversjonen.