Endelig er den her.
    Innføring i Android Oreo

Android 8.0 Oreo introduserer fantastiske nye funksjoner og forbedringer som gjør enheten din raskere, smidigere og mer batteribesparende enn noen gang. Den totale sikkerheten er forbedret med Google Play Protect™, en tjeneste som regelmessig kontrollerer enheten og appene for sikkerhetsrisikoer, og som varsler deg hvis den oppdager noen. Sony har laget en spesiell godbit, nemlig LDAC™-dekoder for Bluetooth®‎-høyoppløselig lyd, som er tilgjengelig på alle enheter som kjører Android.

Les videre for å finne ut mer om den nye smakfulle Android Oreo.

Varsler som det er verdt å få med seg

Android Oreo-programvaren kommer med flere nye varselfunksjoner. Du kan for eksempel se et lite, farget merke eller prikk ved siden av én eller flere apper. Dette merket er nytt, uten et tall, som signaliserer at du har varsler som du ikke har lest. Du trenger bare å sveipe ned fra toppen av skjermen, akkurat som tidligere, for å finne og lese hva som er nytt. Du kan også slumre varslene ved å sveipe forsiktig til venstre eller høyre, og trykke på timerikonet slik at det vises på nytt senere.

En fantastisk forbedring er at varsler nå er organisert i forhåndsdefinerte kategorier, avhengig av appen. Dette betyr at du kan velge hvilke typer varsler du (ikke) ønsker å motta fra en bestemt app. Hvis du for eksempel pendler med bil, ønsker du sannsynligvis trafikkvarsler fra Google Maps™, men du vil kanskje ikke at den samme appen varsler deg om kollektivtransport, siden du ikke tar buss eller tog. Hvis du ombestemmer deg, kan du slå forskjellige kategorier av eller på i den appens innstillinger.

Snarveier for rask tilgang

Når enheten din oppgraderes til Android Oreo, omfatter dette den siste versjonen av Xperia Home-appen. Når du trykker på og holder inne appikonet, har du ikke bare muligheten til å deaktivere eller avinstallere en app, men du åpner også en meny med hurtigsnarveier. Hvis du for eksempel trykker på og holder inne appen Kalender, kan du velge å angi en ny hendelse eller en ny påminnelse. Du kan også trykke på et lite ikon for å åpne informasjon om appen. Her kan du angi eller endre varsler og tillatelser samt deaktivere eller avinstallere appen.

E-post, telefon eller adresse?

Hvis du velger en tekst eller et tall, identifiserer Android Oreo med en gang om valget er en adresse, et telefonnummer, et navn eller et sted. I menyen som åpnes, finnes det også alternativer for å åpne Google Maps, Telefon-appen eller e-postklienten avhengig av hvilken type tekst eller tall du har valgt.

Fortsett å se med Bilde-i-bilde

La oss si at du foretar en Google Duo™-videosamtale og plutselig har behov for å skrive et notat i Google Keep™ eller legge til en hendelse i kalenderen. Ikke noe problem. Støttede apper som Google Duo kan bruke Bilde-i-bilde-modus slik at du kan fortsette med det du gjør i et minimert vindu som kan flyttes rundt på skjermen, samtidig som du utfører andre oppgaver på enheten. Du finner hvilke apper som støtter denne funksjonen, ved å gå til Innstillinger og bruke forstørrelsesglasset til å søke etter Bilde-i-bilde.

Smil!

Når vi snakker om videoer. Du som er Xperia™-bruker, liker sannsynligvis kameraet, og du kommer sannsynligvis til å like det enda mer nå. Manuell modus tilbyr en fantastisk kreativ kontroll der du kan endre autofokus, lukkerhastighet, lysfølsomhet, eksponeringsverdi og hvitbalanse manuelt. En fantastisk funksjon for lite lys eller bakgrunnsbelyste situasjoner. Hva om du glemmer de originale verdiene når du prøver de forskjellige verdiene? Enkelt. Da trykker du bare på Tilbakestill for å starte med de forhåndsinnstilte verdiene igjen.

Merk. Kameraappen er ikke en del av Android-systemet, med den kommer til å bli oppdatert for utvalgte Xperia™-enheter som kjører Android Oreo.

Klar, ferdig, gå.

Du kommer snart til å se at menyen Innstillinger er grundig forbedret. Forskjellige typer innstillinger har blitt organisert på en mer strukturert måte, og det finnes flere nye seksjoner. Ingen fare, du blir fort vant til det. Hvis du har problemer med å finne en bestemt innstilling, må du huske på at du kan søke etter den ved å trykke på forstørrelsesglasset øverst i menyen Innstillinger.

Nå er det bare å nyte din Xperia™, og ikke glem å utforske den nye programvaren din, Android 8.0.

Denne programvareoppdateringens tilgjengelighet avhenger av enheten, landet og/eller operatøren. Vær oppmerksom på at uavhengig av Android-versjon kan noen funksjoner og funksjonaliteter også være annerledes avhengig av enheten din.