Informasjon om programvareoppdatering for Android TV™ – høsten 2020

En omfattende programvareoppdatering for Android TV-modellen din skal etter planen starte i høsten 2020. Denne artikkelen beskriver nye og forbedrede funksjoner samt andre endringer som følger med denne oppdateringen. Vær oppmerksom på at enkelte funksjoner allerede kan være inkludert på enkelte TV-modeller fra 2020.

Når du er klar til å oppdatere TV-programvaren, trykker du på HELP-knappen på fjernkontrollen. Deretter velger du Systemprogramvareoppdatering.
    Husk at programvareoppdateringen lanseres i faser og er kanskje ikke tilgjengelig for TV-en din ennå.

Hvis Se etter oppdatering automatisk er slått på, blir du varslet automatisk om å oppdatere TV-en når programvareoppdateringen er tilgjengelig.

Funksjoner og endringer

Nye funksjoner
    Forbedrede funksjoner
    Andre endringer

Gjeldende produkter

Liste over målmodeller

Nye funksjoner

• Vise tips for stemmekommandoer

Tips for stemmekommandoer vises på TV-skjermen når du sier “OK Google, Voice hints” (Stemmetips) til TV-en (bare for modeller med innebygd mikrofon), eller “Voice hints” til mikrofonen på fjernkontrollen.
    Disse tipsene gjør det enklere å forstå hvilken stemmekommando som skal brukes til å utføre en handling på TV-en.

*Tilgjengelige språk (fra og med 1. november 2020)

• Stemmekommandoer som støttes i Inngangsmeny/Hurtiginnstillinger/TV-meny

Du kan nå betjene disse menyene med stemmen ved å si:

• Ok Google, Input menu” (Inngangsmeny),
    • Ok Google, Quick Settings” (Hurtiginnstillinger) og
    • Ok Google, TV menu (TV-meny)

til en TV med innebygd mikrofon.
    Menyene som kan betjenes med stemmen, er angitt med et stemmeikon som vist nedenfor.

Stemmeikoner på skjermbildet Hurtiginnstillinger

*Tilgjengelige språk (fra og med 1. november 2020)

• Aktivert stemmesøk for innspilt innhold

Du kan bruke stemmen til å søke etter innholdet du vil se på i Tittelliste for opptak ved å si “Ok Google, Recorded Title list” (Tittelliste for opptak) til en TV med innebygd mikrofon.
    For eksempel, når du har brukt stemmen til å åpne Tittelliste for opptak, sier du “Entertainment” (Underholdning) etterfulgt av “3rd” (3.) for å spille av det tredje programmet i sjangeren Underholdning.
    Menyene som kan betjenes med stemmen, er angitt med et stemmeikon som vist nedenfor.

Stemmeikoner på skjermbildet Tittelliste for opptak

*Tilgjengelige språk (fra og med 1. november 2020)

• Apple TV-app støttes

Apple TV-appen på TV-en gir deg tilgang til Apple TV+ og Apple TV-premiumkanaler, og du kan kjøpe eller leie over 100 000 filmer og TV-serier. Du kan tegne abonnement på Apple TV+ i Apple TV-appen på en TV, iPhone, iPad, iPod touch og Mac eller på tv.apple.com.
    *Apple, Apple TV, iPhone, iPad, iPod touch og Mac er varemerker for Apple Inc.

Tilbake til toppen

Forbedrede funksjoner

• Enkle innstillinger for tilkoblede enheter

Hvis du kobler en enhet til TV-en mens TV-en er på, oppdages den tilkoblede enheten, og du vil se et varsel på TV-skjermen. Deretter kan du følge instruksjonene fra oppsettsveiviseren for å konfigurere de nødvendige innstillingene. Innstillingene for HDMI-signalformat og Bildemodus på PlayStation®4 blir fullført automatisk.

• Forbedret visning av HDMI-enheter i Inngangsmeny

Etter oppdateringen vises bare HDMI-inngangene til tilkoblede enheter. (Unntatt lydsystemer)
    Inngangsmeny-skjermbilde

1. Før du oppdaterer
    2. Etter at du har oppdatert
    • Enklere å bruke HDMI-tilkoblede enheter

Når en HDMI-CEC-støttet enhet er koblet til, kan du trykke på DISPLAY*-knappen for å vise en funksjonsmeny.
    (Info)-knapp
    Ved å gjøre dette kan du tilpasse menyen for å fjerne funksjoner du sjelden bruker.

• Automatisk tilføying av elementer i Inngangsmeny/Hurtiginnstillinger

Basert på bruksmønsteret ditt har ofte brukte apper blitt lagt til automatisk i Inngangsmeny, og ofte brukte innstillinger har blitt lagt til automatisk i Hurtiginnstillinger.

• Ny tilgjengelighetsfunksjon med snarvei til Hurtiginnstillinger

Snarveier til TalkBack, Tekstforstørrelse og Skjermleser er lagt til i Hurtiginnstillinger, slik at du kan slå disse innstillingene av og på direkte.

• Utvidet brukergrensesnitt for Bilde-innstillingene med beskrivelser og grafikk

Brukergrensesnittet i Bilde-innstillingene er endret slik at hvert innstillingselement har en visuell forklaring på tilgjengelige alternativer.

• Forbedret Sperrefunksjon

Du kan begrense bruken av apper og TV-brukstiden. (Skjermtid)
    Foreldre kan angi tidsområde og tidsbegrensing slik at de trygt kan kontrollere barnas video- og spilletid.

Slik bruker du Sperrefunksjon:

Trykk på HOME-knappen, og velg InnstillingerEnhetsinnstillingerSperrefunksjonKanaler og eksterne innganger, Apper eller Skjermtid.

• Forbedret brukergrensesnitt for kanalinnstillinger

Brukergrensesnittet for kanaloppsett er endret slik at det er enklere å konfigurere nødvendige innstillinger mens du ser på skjermen.

• Forbedret TV-meny/Guide

Hvis du trykker på TV-knappen på fjernkontrollen for å vise listen over kringkastingskanaler, kan du vise detaljert informasjon om gjeldende og neste TV-program ved å trykke på -knappen (opp).
    Sjangere som Underholdning har også blitt lagt til i TV-meny og Guide, slik at det går raskere å finne programmet du vil se på.

• Forbedret grensesnitt for Tittelliste for opptak

Tittelliste for opptak er nå enklere å bruke. Du kan for eksempel vise samme TV-programserie i én mappe.

• Forbedret varslingsmeny

Når batterinivået til fjernkontrollen er lavt, blir du varslet om dette i varslingsmenyen. (Unntatt AF9, ZF9 serien)
    Du blir også varslet når det er lite ledig plass på USB-harddisken.

Tilbake til toppen

Andre endringer

• Standardisering av språkinnstillinger

Språkinnstillingene har blitt standardisert, på samme måte som med smarttelefoner. Siden språkinnstillingen gjelder for stemmesøkspråket og brukergrensesnittspråket som vises på TV-skjermen, har det blitt enklere for alle å bruke TV-en.

• Endret Hjelp-skjermbilde

Utformingen av Hjelp-skjermbildet som viser når du trykker på HELP-knappen på fjernkontrollen, er endret.

• Endret innstillingsnavnet Oppsett av kabel/satellittboks til Oppsett av TV-dekoder

Endres til et innstillingsnavn som er enklere å forstå.

• Aktivert betjening av TV-dekoder med den medfølgende TV-fjernkontrollen (Tyskland, Nederland, Belgia, Russland)

Alternativet Oppsett av TV-dekoder er lagt til under TV-tittingEksterne innganger i Innstillinger-menyen.
    Når du fullfører Oppsett av TV-dekoder, kan du betjene TV-dekoderen med den medfølgende TV-fjernkontrollen.
    I tillegg kan TV-tunerprogrammer nå vises i TV-meny og Guide.

• YouView er nå en app (Storbritannia)

Hvis du vil bruke YouView-appen, kan du enten trykke på TV-knappen på TV-fjernkontrollen eller velge LIVE TV & CATCHUP i Hjem-menyen på TV-en.
    Hvis du er logget på med en Google-konto, kan du nå bruke de nyeste YouView-funksjonene.

Tilbake til toppen