Utviklingen fortsetter.
    Vi presenterer Xperia med Android™ 11

Hvert år gleder vi oss til å se utviklingen av Android-programvaren, og denne gangen er ikke noe unntak.

Android 10 var allerede en utrolig programvare, men nå tar Android 11 det et hakk videre.

Den innebygde skjermopptakeren er et av høydepunktene. Nå kan du velge mørkt tema. Sikkerheten er forbedret, og viktige chattemeldinger kan prioriteres slik at de blir enklere å legge merke til.

Game Enhancer, den eksklusive appen for Xperia-enheter, får også en oppgradering med Android 11.

Her presenterer vi noen av de beste nye Android 11-funksjonene og en ny spillopplevelse fra Game Enhancer for Xperia-enheten din.

Spillet er i gang.

I 2019 introduserte vi Game Enhancer-appen, som gir deg maksimalt ut av spillopplevelsen din. Nå utgir vi en oppdatering sammen med Android 11.

Med denne oppdateringen vil Game Enhancer nå samle alle spillikonene dine på skjermbildet i Game Enhancer-appen. Alt på ett sted. Slik at du enkelt kan administrere spillene uten å måtte lage en mappe til dem. Alt du trenger å gjøre, er å trykke på ikonet for Game Enhancer på startskjermbildet for å se alle spillene dine.

Nå slipper du å kaste bort tid på å lete etter favorittspillet ditt. Det er bare å begynne spillingen.

Mørkt tema

Introduksjonen av det mørke temaet i Android 10 var svært populært. Du må imidlertid slå det av eller på manuelt for å bytte mellom bakgrunnsfargene. Med Android 11 kan du enkelt planlegge når det mørke temaet skal slås på (eller av). Bare still inn en tidsplan som passer til din livsstil under Skjerm i Innstillinger-appen.

Du kan også stille det inn slik at det mørke temaet automatisk slås på mellom solnedgang og soloppgang. Du trenger ikke engang å angi posisjonen din. Hvis du tillater at enheten får tilgang til posisjonsinformasjon, justeres tidsplanen automatisk for deg.

Ta opp skjerminnhold på en enkel måte

Den etterlengtede skjermopptakeren er endelig her. Dette er forhåndsinstallert med Android 11. For å ta opp det som skjer på skjermen, trenger du bare å åpne hurtiginnstillingsmenyen og trykke på skjermopptaksikonet.

Du kan også ta opp din egen stemme ved hjelp av mikrofonen på Xperia-enheten. Du kan for eksempel bruke dette til å opprette instruksjonsvideoer med tale som du kan dele på de sosiale mediene du liker best.

Beskytt personvernet ditt med tillatelser

I disse digitale tider er alt så praktisk, men samtidig så mye mer komplisert. Dine private data kan være utsatt for risiko som du ikke engang visste eksisterte. Det er derfor Android stadig forbedrer sikkerhetsfunksjonene for å beskytte personvernet ditt, og med Android 11 kan du nå velge å gi éngangstilgang til apper som krever tilgang til mikrofon, kamera eller posisjonsinformasjon.

Det finnes også en ny funksjon som kalles automatisk tilbakestilling av tillatelser. Hvis du ikke har brukt en app på en stund, vil du kanskje ikke at den skal ha tilgang til dataene dine. Android tilbakestiller tillatelser for apper du ikke bruker, og du kan slå på tillatelser igjen når du trenger det.

Rydde opp i varsler

Har du noen gang gått glipp av en viktig melding fra en av dine kjære på sosiale medier eller i en chatteapp? Legger du ikke merke til den under en haug av varsler? Android 11 har nå en egen diskusjonsdel i meldingsområdet som gjør det enklere å finne varsler fra meldingsappene dine.

Android gjenkjenner meldinger fra forskjellige meldingsapper og plasserer dem alle under samtaler i meldingsområdet. Du kan også angi prioriteten til viktige samtaler på stedet ved å holde nede på varselet for den aktuelle samtalen.

Dette vil være en etterlengtet oppgradering fordi vi alle mottar ganske mange varsler fra alle slags apper, noe som bare gjør det altfor enkelt å gå glipp av de viktigste.

Deling på en enkel måte

La oss si at du er sammen med venner og vil dele et kult bilde du har tatt. Den nye funksjonen for deling i nærheten er løsningen.

Med deling i nærheten kan du dele ting som bilder, filmer, dokumenter eller koblinger med andre Android-enheter i nærheten.

Hvis du vil sende innhold, velger du det du vil sende, og deretter velger du funksjonen for deling i nærheten fra delingsikonet for den aktuelle appen. Hvis du vil motta innhold, drar du ned menyen for hurtiginnstillinger og trykker på ikonet for deling i nærheten. Når det vises et varsel på skjermen, trykker du bare på Godta.

Du trenger ikke åpne en egen app. Det er bare en veldig enkel måte å dele ting med menneskene rundt deg på.

Merk at denne artikkelen ikke er produktspesifikk. Funksjoner og funksjonaliteter som er beskrevet kan derfor variere avhengig av enheten din og/eller programvareversjonen.

Android og Google Play er varemerker som tilhører Google LLC.