Den har blitt enda bedre!
    Vi presenterer Android™ 12

Android har nettopp lansert sin årlige oppdatering med en ny versjon kalt Android 12, og det er alltid en stor greie. Du kommer til å like de nye Android 12-funksjonene og -forbedringene.

Du kan nå ta rullende skjermbilder med Android 12. Bruk Xperia-enheten med kun én hånd ved hjelp av den nylig oppgraderte enhåndsmodusen. Bruk funksjonen for dempet skjerm for å skåne øynene dine i mørke omgivelser. Bruk funksjonen for deling i nærheten til enkel Wi-Fi-deling. Hva mer?

Android 12 beskytter personvernet ditt mer enn noensinne med nye funksjoner kalt Mic/Camera Indicator (Mikrofon-/kameraindikator) og Approximate Location (Omtrentlig posisjon).

Vi kan vise deg noen av de kule nye Android 12-funksjonene. Så ta deg en pause, og sjekk ut artiklene nedenfor.

Ta bilde av alt på siden

En av de største forbedringene med Android 12 er definitivt funksjonen for rullende skjermbilder. Du har ventet lenge på dette. Med denne funksjonen kan du ta skjermbilder av rullbare sider på Xperia-enheten. Når «Capture more» (Ta bilde av mer) vises på skjermen etter at du har tatt et skjermbilde, kan du velge å ta opp og lagre så mye av innholdet på siden som du vil, som ett bilde.

Har du noen gang prøvd å ta flere skjermbilder av en rullbar side? Av forskjellige deler av siden, del etter del? Med Android 12 trenger du ikke å gjøre det mer.

Håndteres med én hånd

La oss si at du holder en kopp kaffe i den ene hånden og vil bruke Xperia-enheten din med den andre. Da kan enhåndsmodusen til Android 12 hjelpe deg med akkurat det.

Med denne modusen drar Android 12 hele skjermen nedover, slik at du har alt innenfor rekkevidde med tommelen og ikke trenger å strekke ut hånden. Bruk enkelt Xperia-enheten med kun én hånd, så du ikke trenger å vente til du har drukket opp kaffen, for eksempel.

Denne modusen får Xperia-enheten til å fungere enda bedre med daglige aktiviteter.

Demp lyset for å beskytte øynene dine

Selv om du angir den laveste lysstyrkeinnstillingen på Xperia-enheten, kan du føle at den fortsatt er for lys i noen situasjoner i hverdagen. Android 12 har en ny funksjon kalt Extra Dim (Ekstra demping) som gjør at du kan stille inn skjermens lysstyrke på et nivå som er mørkere enn enhetens laveste lysstyrkeinnstilling.

Hvis du for eksempel har lagt i sengen om natten og ønsket å chatte med en venn på Xperia-enheten uten å slå på lyset, er dette perfekt for deg.

Du kan også legge til en snarveisknapp for denne funksjonen på skjermen eller et Extra Dim-ikon på hurtiginnstillingsmenyen.

Hva har tilgang til mikrofonen og kameraet?

Har du noen gang lurt på hvilke typer apper som har tilgang til mikrofonen eller kameraet på Xperia-enheten din? Eller om personopplysningene dine blir stjålet? Dessverre kan alt skje i disse digitale tider. Dette er likevel noe vi ønsker å unngå, ikke sant?

Derfor har Android 12 en ny funksjon kalt Mic/Camera Indicator (Mikrofon-/kameraindikator) for å beskytte personvernet ditt. Denne funksjonen viser et mikrofon- eller kameraikon øverst til høyre på skjermen når en app bruker mikrofonen eller kameraet. Du kan alltid se etter disse indikatorene i meldingsområdet. Hvis tilgangstillatelsen som har blitt gitt til en app, ikke var som du hadde tenkt, kan du trekke tilgangen tilbake.

Takket være denne nye funksjonen er personopplysningene dine tryggere enn noen gang.

Omtrentlig posisjon

Du ville ikke ha fortalt en fremmed hva din gjeldende posisjon er. Men hva med når du åpner en app, og den ber om å få tilgang til posisjonsinformasjonen din? Hvor mange ganger har du følt ubehag ved å få det spørsmålet?

For å beskytte personvernet ditt enda bedre har Android 12 lansert funksjonen for omtrentlig posisjon. Dette gir deg valget mellom å oppgi enten din nøyaktige posisjon eller en omtrentlig posisjon til en app som ber om posisjonen din.

Så nå har du ikke noe å bekymre deg for selv når du bruker apper som ber om posisjonen din.

Dele Wi-Fi ved hjelp av funksjonen for deling i nærheten

Vi er alltid på utkikk etter flere funksjonsalternativer for Xperia-enheten din. Dette gjelder også for Wi-Fi-nettverksdeling.

Android 10 lanserte en QR-kode for å dele et Wi-Fi-nettverk, og nå kommer Android 12 med et ekstra alternativ for å dele et Wi-Fi-nettverk med funksjonen for deling i nærheten.

Xperia-enheten begynner å søke etter enheten til en venn, for eksempel. Når vennen din godtar forespørselen om å dele informasjon, er alt klart.

Du trenger ikke å skrive inn lange og vanskelige passord. Enkelt, ikke sant?

Merk at denne artikkelen ikke er produktspesifikk. Funksjoner og funksjonaliteter som er beskrevet kan derfor variere avhengig av enheten din og/eller programvareversjonen.

Android og Google Play er varemerker som tilhører Google LLC.