Vi fortsetter utviklingen.
    Vi presenterer Android™ 14

Den årlige Android-oppdateringen er her. Den etterlengtede Android 14 gir deg flotte nye funksjoner med en rekke forskjellige oppdateringer og mye moro. Du kommer til å like den.

Med Android 14 kan du nå finne igjen en mistet enhet, for eksempel øretelefonene dine, med appen Finn enheten min. Del filer og bilder mellom en Xperia-enhet og en Windows-datamaskin med den nye og forbedrede funksjonen for deling i nærheten. Flere alternativer for snarveitilpasninger er også lagt til på låseskjermen.

Og som alltid kommer Android med stadig nye forbedringer på underholdningsfronten.

Teppet har falt. Se funksjonene nedenfor for å finne ut hvor bra Android 14 er.

Finn en enhet du har mistet.

Mange av oss har sikkert opplevd å miste en Xperia-enhet. Men hva gjør du hvis du mister en annen enhet enn Xperia-enheten din, for eksempel et nettbrett, trådløse øretelefoner eller en Wear OS-klokke? Gråter du til du ikke har flere tårer igjen? Eller lar du det gå og tenker at livet går videre?

Med Android 14 trenger du ikke å fortvile lenger. Hvis den mistede enheten er kompatibel med den oppdaterte versjonen av appen Finn enheten min og logget på en Google-konto, kan appen finne enheten din og vise deg den mest nylige posisjonen. Du kan til og med bruke appen til å låse enheten eller slette lagrede data eksternt.

Så selv om du mister en av favorittøretelefonene dine når du er ute, trenger du ikke å få panikk. Bare spør appen, så får du hjelpen du trenger.

Del Windows-innhold trådløst

Noen ganger i livet kommer du over oppgaver du helst ikke vil utføre. Overføring av filer, bilder eller dokumenter mellom en Xperia-enhet og en Windows-datamaskin er sannsynligvis en sånn oppgave. Hvem gidder å finne frem en USB-kabel og koble enheten til datamaskinen og alt det der? Eller sender du vanligvis bilder til Xperia-enheten din på e-post fra Windows-datamaskinen for å vise vennene dine når du er ute?

Da kommer du til å bli glad for å høre at Android 14 har utvidet funksjonen for deling i nærheten. Nå kan du for eksempel sende bilder trådløst fra en Windows-datamaskin til en Xperia-enhet, så lenge appen for deling i nærheten er installert på Windows-datamaskinen.

Glem alt som har med kabler å gjøre, og del filer og bilder til og fra Windows-datamaskinen som du vil. Så enkelt er det.

Tilpass snarveiene på låseskjermen.

Det sier seg selv at en tilpassbar Xperia-låseskjerm er alfa og omega. Tross alt er låseskjermen stort sett den første skjermen vi ser hver gang vi bruker Xperia-enheten vår.

Disse svært gode tilpasningsalternativene for Xperia-enhetens låseskjerm har blitt utvidet ytterligere med Android 14. «Bakgrunn og stil» kan nå brukes til å gjøre endringer på låseskjermen. Derfra kan du velge favorittsnarveiene dine blant de ulike alternativene, blant annet «Ikke forstyrr» og «Lommelykt», og legge dem til på låseskjermen som en venstre eller høyre snarvei over de faste snarveisikonene for kamera og taleassistent.

Du kan for eksempel velge å gjøre «Ikke forstyrr»-innstillingen til en ettrykksfunksjon når du har et møte på kontoret, eller når du går på et overfylt tog.

Hvordan du velger å bruke disse snarveiene på låseskjermen, er helt opp til deg.

Underholdning rett for hånden

Selv med alle de nye Android 14-oppdateringene vi har nevnt, kan du være sikker på at vi også har oppdatert Game Enhancer, Photo Pro, Video Pro og eksterne skjermapper for å forbedre Xperia-enhetens underholdningsfunksjoner. Disse underholdningsappene har blitt oppdatert med mer avanserte funksjoner, slik at du kan få enda mer ut av underholdningsfunksjonene, som de som er tilgjengelige på de nyeste Xperia-enhetene, selv om du bruker en eldre enhet.

De nye funksjonsoppdateringene varierer avhengig av enhetsmodell. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se «Endringer etter at programvaren oppdateres til Android 14» i Xperia-enhetens hjelpeveiledning.

Få forbedrede underholdningsfunksjoner med Android 14.

Merk at denne artikkelen ikke er produktspesifikk. Funksjoner og funksjonaliteter som er beskrevet kan derfor variere avhengig av enheten din og/eller programvareversjonen.

Android og Google Play er varemerker som tilhører Google LLC.