Artikkel-ID : 00245558 / Sist endret : 03.08.2020

Hvor finner jeg TV-ens modellnavn og serienummer?

Det er viktig å søke etter det spesifikke produktet ditt for å få en god opplevelse på nettstedet for kundestøtte fra Sony. Produktsiden er det beste stedet for mye informasjon.

Hver modell har sitt eget modellnavn og serienummer. Det finnes tre måter å finne dem på:

1. Settings-menyen (Innstillinger)
    2. Klistremerket på baksiden av TV-en
    3. Originalesken/-emballasjen

1. Kontroller Settings-menyen (Innstillinger)

Fremgangsmåten varierer litt avhengig av om TV-en er en Android TV eller ikke.

>>> Hvordan du ser om TV-en har Android eller ikke

For Android TV-er fra Sony (programvareversjon 3.843 eller nyere)
    Denne menybanen gjelder for Android TV-er som har installert enten Nougat-operativsystemet eller nyere:

1. Trykk på Help-knappen (Hjelp) på fjernkontrollen
    2. Velg [System Information] (Systeminfomasjon)

systeminformasjon – Android-modellnummer

MERK:

• For Android TV-er fra Sony (programvareversjon 3.533 eller eldre)
      • Trykk på HOME-knappen på fjernkontrollen, og velg deretter [Settings] (Innstillinger) > [TV] > [About] (Om) > [Device name] (Enhetsnavn) > [System Information] (Systeminformasjon)
      • Denne menybanen gjelder spesielt for vår første generasjon Android TV-serie som har installert Marshmallow -operativsystemet
      • Vi anbefaler at du installerer den nyeste fastvaren for TV-en din

For ikke-Android-smart-TV-er:

1. Trykk på HOME-knappen på fjernkontrollen
    2. Velg [Settings] (Innstillinger) > [Customer Support] (Kundestøtte)
    3. Produktnavnet står øverst til høyre

modellnavn til ikke-Android TV-er

2. Finn klistremerket på baksiden av TV-en

Hvis du ser på baksiden av TV-en, ser du et lite klistremerke i svart-hvitt. Dette finner du vanligvis til venstre bak på TV-en.

På baksiden av TV-en – klistremerke med modellnavn og serienummer (på venstre side)

Du kan finne følgende:

(1) Modellnavnet
    (2) Det syvsifrede serienummeret (dette nummeret finner du også på originalesken/-emballasjen)
    (3) Delenummeret (dette nummeret brukes kun til interne formål)

miniklistremerke – modellnavn, serienummer og delenummer

3. Originalesken

Hvis du ikke får tilgang til TV-ens innstillingsmeny, eller hvis TV-en din er veggmontert slik at du ikke kan se klistremerket, kan du sjekke produktets originalemballasje eller brukerhåndbok.

Spørsmål: Hva betyr modellnavnet?

Hvert modellnavn er ikke en tilfeldig sekvens med tall. Navnet inneholder bestemt informasjon:

KDL-32WD756
    KD-75XE9405
    KD-65AF9
    1. Denførste delen av modellnavnet (før bindestreken) angir TV-ens oppløsning: 2K (KDL) og 4K (KD).
    2. Tallene etter tallene etter bindestreken angir skjermstørrelsen i tommer
    3. Den siste sekvensen med bokstaver og tall angir en bestemt produksjonsserie. Den er viktigere for kundestøtte- og reparasjonsformål
      • Den siste bokstaven kan angi en fargevariant på innfatningen og rammen eller stativet
      • Hvis bokstaven begynner på en A, betyr det at den er en del av OLED-serien vår

Ting det er verdt å huske på ...

• Når du søker etter generell informasjon på støttesiden, kan du bruke modellnavnet
    • Her er noen eksempler på riktige modellnavn: KD-55X8507C, KDL-32EX710 og KD-55AG9

Blu-ray Disc-spillere (BDP-er) og hjemmekinoanlegg

Nedenfor finner du noen eksempler på BDP-er og hjemmekinoanlegg:

1. Modellnavn
    2. Serienummer

Blu-Ray Home cinema serial number example