Slik forsterker du batteriet

De fleste av oss har smarttelefonene med hele dagen, og vi bruker dem til å gjøre mye forskjellig. Selvfølgelig ønsker vi at batteriet skal vare så lenge som mulig. Det finnes heldigvis et par enkle ting du kan gjøre for å skvise ut det siste av batteriet.

Det finnes alltid noe du kan gjøre

Du kan for eksempel deaktivere posisjonstjenester som sluker strøm, redusere lysstyrken på skjermen eller begrense enhetens tilkoblingsmuligheter ved å slå på Flymodus eller slå av Bluetooth. Alt dette bidrar til at batteriet varer litt lenger. Men hva om levemåten, rutinene eller hobbyene dine begrenser hvor ofte du kan lade batteriet?

Ikke noe problem. Xperia har en rekke strømsparende funksjoner. Alternativene varierer avhengig av enheten din og Android-versjonen den kjører, men alle får batteriet til å vare lenger. Du trenger bare å finne ut av hvilken funksjon som passer best for deg, og deretter aktivere den. Og for noen funksjoner trenger du ikke å gjøre det engang. De starter og kjører i bakgrunnen når det er nødvendig.

Det som er lurt å huske på, er at alle strømsparingsmodi vanligvis begrenser bakgrunnsaktiviteter, som e-postsynkronisering, varsler og posisjonstjenester, mens telefonsamtaler og tekstmeldinger ikke påvirkes i det hele tatt.

Når har du behov for ekstra strøm?

På jobb eller i fritiden?

Når du skal bruke enheten i mange timer på jobb, eller til dagligdagse gjøremål, som å lese avisen, ta bilder eller filme videoer, og du vet at du ikke har mulighet til å lade den slik du pleier å gjøre, er det mest åpenbare valget for deg å aktivere STAMINA-modus. STAMINA-modus reduserer batteriforbruket og øker den totale standby-tiden betydelig. Du kan slå på STAMINA-modus manuelt når du har behov for å spare strøm, eller la den bli aktivert automatisk på et batterinivå som du har angitt.

Hva er vitsen?

Nå får du svaret. Tilpasset batteri er en innebygd funksjon som bruker kunstig intelligens til å se etter apper som du ikke bruker så ofte. Etter hvert som funksjonen lærer, begrenses bakgrunnsaktiviteter i de ubrukte appene automatisk, som igjen forhindrer at batteriet tømmes. Det som er bra med denne funksjonen, er at den er slått på som standard, slik at du ikke trenger å angi noen innstillinger. Bare la den kunstige intelligensen gjøre det.

Lading er ikke noe problem

Vær oppmerksom på at batteriet blir skadet hvis enheten lades i en lengre periode etter at den har nådd 100 %. Mange Xperia-enheter har en innebygd funksjon som heter Batteripleie, for at dette ikke skal skje og for å forlenge batterilevetiden. Den registrerer automatisk vanlige ladevaner og kontrollerer ladehastigheten, slik at batteriet når 100 % rett før du kobler fra laderen.

Hurtiglading

Hvis Xperia-enheten din støtter standarden for USB-strømforsyning, kommer du til å bli overrasket over hvor fort den lader. USB-strømforsyning kan sende mer volt og ampere til enheten enn tidligere standarder for hurtiglading, og derfor kan du få flere timer med bruk på kun noen få minutters lading når den er koblet til en kompatibel lader og ledning. Når du er på farten, kan denne hurtigladingen være din beste venn.

Hvis du fortsatt er usikker på hvilken batterifunksjon, eller funksjoner, som passer best til dine behov og vaner, er det bare å prøve dem ut, én etter én. Det er faktisk så enkelt. Du kommer også til å bli forbløffet over hvor mye batteri du faktisk kan spare.

Vær oppmerksom på at denne artikkelen ikke er produktspesifikk. Funksjonene og funksjonalitetene som beskrives, kan derfor være forskjellige avhengig av enheten din og/eller programvareversjonen.