Rett ut av ovnen.
    Innføring i Android 9 Pie

Android 9 Pie handler om deg. Du vil at smarttelefonen skal være skreddersydd til dine behov, gjøre hverdagen din enkel og la deg fokusere på det som betyr noe. Den nye Android-programvaren bruker maskinlæring og kunstig intelligensteknologi for å gjøre nettopp dette. Den forstår vanene dine, og deretter justerer den innstillingene på smarttelefonen slik at telefonen kan ordne de små tingene for deg. Android 9 Pie er krydret med forbedringer som gjør enheten din mer intuitiv enn noensinne.

Les videre for å finne ut mer om den nye favorittpaien din.

Tilpasser seg til behovene dine

Maskinlæring er hovedfaktoren i den nye Android 9 Pie. Ta for eksempel Tilpasset batteri. Dette er en funksjon som bruker maskinlæring til å identifisere appene du ikke bruker så ofte, for å passe på at de ikke tømmer batteriet når de kjører i bakgrunnen. Batteriet kommer til å vare enda lenger enn før med Xperia™-funksjonen STAMINA-modus.

En annen smart ny maskinlæringsfunksjon er Tilpasset lysstyrke. Tilpasset lysstyrke får med seg de manuelle justeringene av skjermens lysstyrke i forskjellige lysforhold, og bruker disse til å justere skjermens lysstyrke automatisk for deg. Hovedfunksjoner som er tilpasset til behovene dine.

Prikken over i-en

Det finnes også mange herlige små finjusteringer av funksjonene og innstillingene du bruker mest. Når du trykker på volumknappen, aktiveres en glidebryter for medievolum på skjermen og en knapp for ringetonen. Dette gjør det enkelt for deg å tilpasse volumet mens du hører på musikk eller ser en video.

Og når du tar et skjermbilde, kan du markere detaljer med en gang ved å bruke hurtigmenyen Rediger, og deretter dele bildet med vennene dine.

En annen liten, men nyttig, finjustering er skjermrotasjon. Hvis du ikke orker å endre skjermretningen fra menyen Innstillinger, kan du bare snu enheten. En knapp vises som lar deg endre retningen på skjermen. Det er enkelt og greit. Slike justeringer og mye mer utgjør hele forskjellen.

Favorittkameraet ditt har blitt bedre.

Kameraet har fått et nytt enkelt og strømlinjeformet utseende som du kommer til å elske. Det har blitt nøye utviklet, slik at det aller mest nødvendige er der når du ønsker å fange inn øyeblikket. Bare åpne Kamera-appen, og sveip mot venstre eller høyre for å velge Bilde eller Video. Deretter kan du knipse i vei. Det er det hele.

Hvis du ønsker å bruke Xperia-funksjoner som super-sakte film, bokeh eller manuell modus, trenger du bare å trykke på MODE-knappen. Kameraet husker funksjonen du brukte sist, og viser et ikon på skjermen for rask og enkel tilgang. Ofte brukte funksjoner, som lysstyrke, oppløsning og kamerainnstillinger, er nå enkle å få tilgang til på skjermen. Dette nye utseendet serveres rykende ferskt på alle Xperia-enheter som kjører Android 9 Pie.

Tilpass ting for å få ro i sjelen

Hvis du får for mange varsler, kan dette ta oppmerksomheten bort fra de viktige tingene i livet. Varsler er enklere å håndtere enn noen gang med Android 9 Pie. Hvis du får et varsel som du egentlig ikke har behov for, trenger du bare å trykke på det for å få tilgang til varslingsinnstillingene for den appen, og slå av varslene. Du kan også velge hvilke varsler du ønsker å beholde, fra menyen Innstillinger. Enheten din bruker i tillegg maskinlæring for å velge hvilke varsler du får. Hvis du fortsetter med å sveipe vekk varslene fra en bestemt app, foreslår enheten at du slår varslene fra den appen helt av.

En annen godbit er oppdateringen av funksjonen Ikke forstyrr. Den har blitt mye enklere og du trenger bare å slå den av eller på. Trykk på og hold inne Ikke forstyrr-ikonet i Hurtiginnstillinger, og få enkel tilgang til menyen Innstillinger. Her kan du velge når og hva som (ikke) skal blokkeres.

Vil du fortsette med oppsettet? Ikke noe problem.

Når du begynner å konfigurere den nye Xperia-enheten din, kan du møte på noe som er ukjent, eller bli bedt om å justere innstillinger som du er usikker på. Du har lyst til å bli fort ferdig, og hopper derfor over dette trinnet og sparer det til senere. Kjenner du deg igjen? Den nye oppsettveiviseren gjør det enkelt å gå tilbake og fortsette med oppsettet. Når du har tid, kan du gå til Innstillinger eller enkelt og greit sveipe ned og trykke på varselet for å fullføre oppsettet. Enkel å bruke på farten.

Hva gjør denne telefonen?

Du har sannsynligvis prøvd Google Assistants stemmekommandoer for å få enheten til å spille av favorittmusikken din eller søke på Internett etter en restaurant eller kafé. Nå vet Google Assistant alt om Xperia-enheten din også. Det er bare å si «OK Google» og «What can this phone do?» (Hva gjør denne telefonen?), så får du opp en liste over de kule og eksklusive funksjonene til Xperia. Hvis du vil filme et par fantastiske 4K HDR-videoer, trenger du bare å si «Record 4K HDR movie» (Ta opp 4K HDR-video). Kameraappen åpnes med 4K HDR-videoinnstillinger som er klare til bruk.

Denne funksjonen er tilgjengelig på engelsk, fransk, tysk, japansk og spansk fra september 2018.

Denne programvareoppdateringens tilgjengelighet avhenger av enheten, landet og/eller operatøren. Vær oppmerksom på at uavhengig av Android-versjon kan noen funksjoner og funksjonaliteter også være annerledes avhengig av enheten din.