Artikkel-ID : 00245558 / Sist endret : 16.04.2021

Hvor finner jeg TV-ens modellnavn og serienummer?

Det er viktig å søke etter det spesifikke produktet ditt for å få en god opplevelse på nettstedet for kundestøtte fra Sony. Produktsiden er det beste stedet for mye informasjon.

Hver modell har sitt eget modellnavn og serienummer. Det finnes tre måter å finne dem på:

1. Settings-menyen (Innstillinger)
    2. Klistremerket på baksiden av TV-en
    3. Originalesken/-emballasjen

1. Kontroller Settings-menyen (Innstillinger)

Fremgangsmåten varierer litt avhengig av om TV-en er en Android TV eller ikke.

>>> Hvordan du ser om TV-en har Android eller ikke

For Android TV-er fra Sony

Menybane for Android TV oppført nedenfor
    • 2018: AF9 and ZF9 Series
    • 2019: XG85, XG87, XG95, AG9 and ZG9 Series
    • 2020: XH80, XH81, XH85, XH90, XH91, XH92, XH95, A8, A9 and ZH8 Series
    • 2021: X80J, X81J, X82J, X85J, X89J, X90J, X92J, X93J, X94J, X95J, A80J, A83J, A84J, A90J and Z9J Series
    1. Trykk på Help-knappen (Hjelp) på fjernkontrollen
    2. Velg [Status & Diagnostics] (Status og diagnostikk) på venstre side av skjermen, og trykk deretter OK på fjernkontrollen
    3. Velg [System Information] (Systeminformasjon), og trykk deretter OK på fjernkontrollen
    Meny for andre Android TV-er (f.eks. 2017 XE90)
    1. Trykk på Help-knappen (Hjelp) på fjernkontrollen
    2. Velg [System Information] (Systeminfomasjon)

systeminformasjon – Android-modellnummer

For ikke-Android-smart-TV-er

1. Trykk på HOME-knappen på fjernkontrollen
    2. Velg [Settings] (Innstillinger) → [Customer Support] (Kundestøtte)
    3. Produktnavnet står øverst til høyre

modellnavn til ikke-Android TV-er

2. Finn klistremerket på baksiden av TV-en

Hvis du ser på baksiden av TV-en, ser du et lite klistremerke i svart-hvitt. Dette finner du vanligvis til venstre bak på TV-en.

På baksiden av TV-en – klistremerke med modellnavn og serienummer (på venstre side)

Du kan finne følgende:

(1) Modellnavnet
    (2) Det syvsifrede serienummeret (dette nummeret finner du også på originalesken/-emballasjen)
    (3) Delenummeret (dette nummeret brukes kun til interne formål)

miniklistremerke – modellnavn, serienummer og delenummer

3. Originalesken

Hvis du ikke får tilgang til TV-ens innstillingsmeny, eller hvis TV-en din er veggmontert slik at du ikke kan se klistremerket, kan du sjekke produktets originalemballasje eller brukerhåndbok.

Spørsmål: Hva betyr modellnavnet?

Hvert modellnavn er ikke en tilfeldig sekvens med tall. Navnet inneholder bestemt informasjon:

KDL-32WD756
    KD-75XE9405
    KD-65AF9
    1. Denførste delen av modellnavnet (før bindestreken) angir TV-ens oppløsning: 2K (KDL) og 4K (KD).
    2. Tallene etter tallene etter bindestreken angir skjermstørrelsen i tommer
    3. Den siste sekvensen med bokstaver og tall angir en bestemt produksjonsserie. Den er viktigere for kundestøtte- og reparasjonsformål
      • Den siste bokstaven kan angi en fargevariant på innfatningen og rammen eller stativet
      • Hvis bokstaven begynner på en A, betyr det at den er en del av OLED-serien vår

Ting det er verdt å huske på ...

• Når du søker etter generell informasjon på støttesiden, kan du bruke modellnavnet
    • Her er noen eksempler på riktige modellnavn: KD-55X8507C, KDL-32EX710 og KD-55AG9

Blu-ray Disc-spillere (BDP-er) og hjemmekinoanlegg

Nedenfor finner du noen eksempler på BDP-er og hjemmekinoanlegg:

1. Modellnavn
    2. Serienummer

Blu-Ray Home cinema serial number example